concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

DRUŽBA LEXUS IN FILMSKI STUDIO THE WEINSTEIN COMPANY IŠČETA NASLEDNJO GENERACIJO OBETAVNIH FILMSKIH USTVARJALCEV

ZAČELO SE JE ZBIRANJA PRIJAV ZA ČETRTO SEZONO
LEXUSOVIH KRATKIH FILMOV

Danes sta družba Lexus in filmski studio The Weinstein Company na festivalu kratkega filma v Tokiu naznanila četrto sezono Lexusovih kratkih filmov, ki bodo prejeli nagrade. Lexus vsako sezono predstavi temo, s katero navdihne in spodbudi filmske ustvarjalce k ustvarjanju izjemnih zgodb. Tema te sezone je PREOBRAZBA, ki temelji na prepričanju znamke Lexus, da lahko s preobrazbo običajnega v nekaj izjemnega dosežemo neverjetne stvari.

Filmski ustvarjalci lahko svoje filme posredujejo prek Withoutabox, vodilnega sistema za oddajo za filmske festivale in filmske ustvarjalce. Namen partnerstva med družbo Lexus in filmskim studiem The Weinstein Company je podpirati vzhajajoče filmske ustvarjalce z edinstveno priložnostjo, v okviru katere lahko odkrivajo umetnost snemanja filmov ob uporabi najsodobnejše tehnologije in pod vodstvom priznanih filmskih strokovnjakov. Tovrstno mentorstvo je podobno procesu v Lexusovih tovarnah, kjer mojstri obrti Takumi učijo in navdušujejo naslednjo generacijo.

V četrti sezoni bo štiri finaliste izmed prijavljenih izbral odbor priznanih filmskih ustvarjalcev, ki ga sestavljajo nominiranec za oskarja, scenarist in igralec Taylor Sheridan (znan po filmih Za vsako ceno in Sicario: Onkraj zakona ter televizijski seriji Sinovi anarhije) ter ključni vodilni zaposleni filmskega studia The Weinstein Company in družbe Lexus. Joey Horvitz iz studia The Weinstein Company bo pri naslednji seriji filmov ponovno sodeloval kot producent.

»S projektom Lexusovih kratkih filmov se želimo pokloniti ustvarjalni skupnosti, ki navdihuje našo znamko, in jo podpreti. V sodelovanju s studiem The Weinstein Company, ki je prav tako predan podpiranju novih nadarjenih filmskih ustvarjalcev in igralcev, smo od prve sezone zelo napredovali,« je dejal Spiros Fotinos, vodja globalnega upravljanja in trženja blagovne znamke pri Lexusu. Dodal je: »Zelo smo navdušeni nad letošnjo temo, ki je hkrati tudi gonilo naše znamke. S preobrazbo običajnega v nekaj izjemnega lahko ustvarimo neverjetna doživetja.«

Hkrati bosta Lexus in The Weinstein Company 1. junija poskrbela za premiero naslednjih nagrajenih filmov tretje sezone v spletu: Igra, Petkov večer, MESiJA in Narod zadržuje dih. Filme si bo mogoče ogledati na Prime Video prek Amazon Video Direct in na www.LexusShortFilms.com ter drugih kanalih. Filmi tretje sezone so bili predstavljeni na več kot 65 filmskih festivalih ter so prejeli več nagrad žirije in občinstva.

Harvey Weinstein, eden izmed predsednikov studia The Weinstein Company, je dejal: »Navdušeni smo nad ponovnim sodelovanjem z družbo Lexus in objavo teh izjemnih filmov v spletu, da si jih bo lahko ogledalo čim več ljudi. Nadarjenost vsakega filmskega ustvarjalca je treba predstaviti na globalni ravni in nestrpno pričakujemo, s čim nam bodo na temo preobrazbe postregli naši novi filmski ustvarjalci v naslednji sezoni.«

»Z začetkom četrte sezone Lexusovih kratkih filmov, ki sovpada s težko pričakovano spletno objavo štirih filmov pretekle sezone, ne bomo le spodbudili teh novopečenih filmskih ustvarjalcev, da naredijo nov korak v svoji karieri, temveč tudi poudarili vpliv in pomen partnerstva med studiem The Weinstein Company in družbo Lexus za skupnost filmskih ustvarjalcev,« je povedal operativni direktor in predsednik studia The Weinstein Company, David Glasser.

Več informacij o studiu The Weinstein Company in Lexusovih kratkih filmih podjetja Lexus International najdete na spletni strani www.LexusShortFilms.com.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ