concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

ZMAGOVALCI TRETJE SERIJE LEXUSOVIH KRATKIH FILMOV

lsf article

LEXUS IN FILMSKI STUDIO WEINSTEIN COMPANY OBJAVLJATA ZMAGOVALCE TRETJE SERIJE LEXUSOVIH KRATKIH FILMOV NA FILMSKEM FESTIVALU NAPA VALLEY

ZMAGOVALCI TRETJE SEZONE LEXUSOVIH KRATKIH FILMOV

ALEXIS MICHALIK
Francija, Evropa

lsf winner 004

Alexis je igralec in filmski ustvarjalec, ki je nastopal v številnih filmih in televizijskih serijah, kot so "Petits meurtres en famille", "Terre de lumière" in "Kaboul Kitchen", ter drugih filmih režiserjev Billy Zane, Diane Kurys, Safy Nebou, Yann Samuel, Fernando Colomo, Danièle Thompson in Alexandre Arcady. Alexis je znan tudi po uspešni vlogi v gledališki komediji "Le Dindon" avtorja Thomasa Le Douareca ter igri "Les Fleurs Gelées" Ibsena in Strindberga. Je ustanovitelj gledališkega društva Los Figaros in po tem, ko je režiral dva kratka filma ("Au Sol" leta 2013 in "Pim-Poum le petit Panda" leta 2014), Alexis nadaljuje s svojo kariero pisanja in bo režiral svoj prvi celovečerni film "Escort Boys".

JEANNIE DONOHOE
Združene države Amerike, Severna Amerika

lsf winner 001

Jeannie Donohoe je nagrajena filmska ustvarjalka iz Los Angelesa. Pred kratkim je z odliko dokončala magistrski študij iz režije na Univerzi Columbia. Jeannie je na dodiplomski stopnji obiskovala Dartmouth College in med poučevanjem na srednji šoli v Bronxu v sklopu programa "Teach for America" pridobila tudi magisterij iz izobraževanja. Napisala in režirala je številne kratke filme, vključno s filmom "Lambing season" (izbran za več kot 50 filmskih festivalov; spletna publikacija "Indiewire" ga je pred kratkim imenovala za enega najboljših kratkih filmov leta 2014; trenutno je na ogled na spletni strani "PBS Film School Shorts") in filmom "Public" (festival "Palm Springs ShortFest", portal PBS Imagemakers). Jeannie trenutno dela na svojem prvem celovečernem filmu z naslovom Flock.

DAMIAN WALSHE-HOWLING
Avstralija, Oceanija

lsf winner 002

Damian je priznan igralec in filmski ustvarjalec, najbolj znan po svojem najnovejšem kratkem filmu, "Suspended", ki je bil v zadnjem času predstavljen na uradnih tekmovanjih na filmskih festivalih, kot so St Kilda, Flickerfest, Nashville in Locarno v Švici. Znan je tudi po svojem prvem kratkem filmu iz leta 2007 z naslovom "The Bloody Sweet Hit". Damiana je strast za pripovedništvo popeljala po vsem svetu, kjer je iskal kulturno raznolike zgodbe in vloge. Leta 2008 je prejel nagrado AFI za najboljšo stransko vlogo v originalni seriji "Underbelly", kjer je igral "Najbolj priljubljenega morilca" Melbourna, Andrewa Benjija Veniamina.

KEV CAHILL
Irska, Evropa

lsf winner 003

Po diplomi iz matematike na fakulteti Trinity College v Dublinu se je Kev preizkusil v nekaj poklicih: manager za zabavno industrijo na univerzi, DJ pri Red Bullu za Irsko, vrtnar, prodajalec smoothijev, prodajalec juh, prodajalec ovsene kaše in kosmičev, izdelovalec lesenega pohištva, pozavnist, učitelj angleščine, voznik kombija za selitve, prodajalec božičnih dreves, promotor kluba, pomivalec čolnov, barman, natakar, kuhinjski pomočnik, fizični delavec v tovarni betona, izdelovalec miz, pripravnik za iskanje lokacij za filme, fotograf, videograf, iskalec lokacij za filme, pripravnik za vizualne učinke, skrbnik podatkov za vizualne učinke, nadzornik vizualnih učinkov ... Lani je režiral svoj prvi kratki film – "More Than God". Kvalificiral se je za Oskarja, predvajan je bil na več kot 30 festivalih in prejel številne nagrade.

VEČ O LEXUSOVIH KRATKIH FILMIH

Leto 2013 zaznamuje začetek Lexusovih kratkih filmov, katerih cilj je podpiranje nove generacije mladih filmskih ustvarjalcev. Ti nadebudni režiserji in pisci pri Lexusu dobijo edinstveno priložnost za sodelovanje s priznanim filmskim studiem Weinstein Company in ustvarjanje ter prikazovanje svojih del na mednarodnem odru. Za več informacij obiščite spletno stran lexusshortfilms.com.

VEČ O LEXUSU

Od začetka v letu 1989 Lexus slovi po visokokakovostnih izdelkih in zgledno podporo strankam. Lexus je vodilna luksuzna znamka na področju hibridov in ponuja hibride z najboljšo inovativno tehnologijo in prvovrstnim udobjem. Razvoj Lexusa se odraža v naprednih dizajnih novih vozil. Značilna vretenasta maska motornega pokrova, dinamične luči in lepo oblikovane linije ustvarjajo značilen videz luksuznih vozil Lexus. http://www.lexus-int.com

VEČ O FILMSKEM STUDIU WEINSTEIN COMPANY

The Weinstein Company (TWC) je podjetje, ki se ukvarja z multimedijsko produkcijo in distribucijo. Oktobra 2005 sta ga ustanovila Bob in Harvey Weinstein – brata, ki sta leta 1979 ustanovila podjetje Miramax Films. Pod TWC spada tudi Dimension Films, žanrska znamka, ki jo je leta 1993 ustanovil Bob Weinstein, in je valilnica popularnih franšiz, kot so SCREAM, SPY KIDS in SCARY MOVIE. TWC in Dimension Films sta skupaj ustvarila številne popularne, žanrske in specializirane filme, ki so poželi velik uspeh med kritiki in gledalci. Harvey in Bob sta z Miramaxom in TWC-jem prejela 341 nominacij za Oskarje in 81 nagrad Akademije.

TWC in Dimension Films sta od leta 2005 ustvarila filme kot so GRINDHOUSE; 1408; I’M NOT THERE; THE GREAT DEBATERS; VICKY CRISTINA BARCELONA; THE READER; THE ROAD; HALLOWEEN; THE PAT TILLMAN STORY; PIRANHA 3D; INGLOURIOUS BASTERDS; A SINGLE MAN; BLUE VALENTINE; THE KING’S SPEECH; THE COMPANY MEN; MIRAL; SCRE4M; SUBMARINE; DIRTY GIRL; APOLLO 18; OUR IDIOT BROTHER; I DON’T KNOW HOW SHE DOES IT; SARAH’S KEY; SPY KIDS: ALL THE TIME IN THE WORLD IN 4D; MY WEEK WITH MARILYN; THE IRON LADY; W.E.; CORIOLANUS; UNDEFEATED; THE ARTIST; BULLY; THE INTOUCHABLES; LAWLESS; KILLING THEM SOFTLY; THE MASTER; SILVER LININGS PLAYBOOK; DJANGO UNCHAINED; QUARTET; ESCAPE FROM PLANET EARTH; DARK SKIES; THE SAPPHIRES; SCARY MOVIE 5; KON-TIKI; UNFINISHED SONG; FRUITVALE STATION; LEE DANIELS' THE BUTLER; THE GRANDMASTER; SALINGER; 12-12-12; PHILOMENA; MANDELA: LONG WALK TO FREEDOM; AUGUST: OSAGE COUNTY; VAMPIRE ACADEMY; THE RAILWAY MAN; THE IMMIGRANT; YVES SAINT LAURENT; BEGIN AGAIN; THE GIVER; FRANK MILLER’S SIN CITY: A DAME TO KILL FOR; THE DISAPPEARANCE OF ELEANOR RIGBY; TRACKS; ST. VINCENT; THE IMITATION GAME; PADDINGTON in WOMAN IN GOLD. V nastajanju so med drugim SOUTHPAW, UNDERDOGS, NO ESCAPE, THREE GENERATIONS, ADAM JONES, CAROL in THE HATEFUL EIGHT.

TWC se ponaša z aktivnim oddelkom za televizijsko produkcijo, ki je leta 2013 zbral devet in leta 2014 pet nominacij za Emmyje. TWC Television ustvarja resničnostni šov "Project Runway" ter seriji, ki sta se od njega odcepili, "Project Runway All Stars" ter "Under The Gunn". Nedavne aktivnosti TWC television vključujejo "Mob Wives", "Million Dollar Shoppers", "Rodeo Girls" in "Trailer Park: Welcome to Myrtle Manor". Med projekte z dokončanimi scenariji, ki se trenutno snemajo, spada "Marco Polo", katerega avtor je John Fusco. Med projekte z dokončanimi scenariji, ki so trenutno v razvoju, spadata "Ten Commandments" in "The Hour Of Peril", katerega avtor je Daniel Stashower. TWC je razvil tudi "Nanny Diaries" in ustvaril "The No. 1 Ladies' Detective Agency".

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ