concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

ZMAGOVALNI LEXUSOV KRATKI FILM REŽISERKE JEANNIE DONOHOE

BO DOŽIVEL PREMIERO NA FILMSKEM FESTIVALU NAPA VALLEY

Lexus in filmski studio The Weinstein Company se 10. novembra odpravljata na filmski festival Napa Valley, kjer bo premiero doživel razburljiv nov film Igra, ki ga je ustvarila in režirala nagrajena filmska ustvarjalka Jeannie Donohoe. Diplomantka filmskega diplomskega študija univerze Columbia je napisala in režirala več kratkih filmov, med drugimi Lambing Season (Kotenje ovce) in Public (Javno). Jeannie Donohoe trenutno razvija svoj prvi celovečerec, Flock (Čreda).

V filmu Igra nastopa dijak, ki pride v novo šolo in se odloči preizkusiti v košarkarski ekipi državnih prvakov. Košarkar na igrišču prikaže odlične sposobnosti, s katerimi bi lahko prišel v ekipo. Toda ko soigralci izvejo za njegovo pretresljivo skrivnost, zgodba preide na povsem novo raven. V filmu nastopa tudi kanadski igralec in trikratni prvak v NBA, Rick Fox.

Igra je eden izmed štirih filmov s producentom Joeyjem Horvitzem iz studia The Weinstein Company, ki tvorijo tretjo sezono Lexusovih kratkih filmov, ki so plod sodelovanja podjetja Lexus International in studia The Weinstein Company z namenom podpirati novopečene filmske ustvarjalce. Preostali trije filmi iz Lexusove serije kratkih filmov, Petkov večer, Mesija in Narod zadržuje dih bodo prav tako prikazani na filmskem festivalu Napa Valley.

Harvey Weinstein, eden izmed predsednikov studia The Weinstein Company, je dejal: »Zelo nas veseli, da lahko tukaj na filmskem festivalu Napa Valley prikažemo prvo premiero filma Igra. Talent Jeannie Donohoe se kaže skozi cel film in resnično odraža temo 3. sezone Lexusovih kratkih filmov – Pričakovanje.«

David Nordstrom, generalni vodja globalnega ustvarjanja znamke pri podjetju Lexus International, je dodal: »Udeleženci ne bodo le imeli možnosti, da se prepričajo o ustvarjalnosti in domišljiji, ki ju ima Jeannie. Poleg tega bodo lahko videli druge projekte, ki so nastali v sklopu 3. sezone Lexusovih kratkih filmov – vsi so polni ustvarjalnosti in domišljije ter primerni za globalno publiko.«

»Pri studiu The Weinstein Company in podjetju Lexus International smo navdušeni nad dosedanjim uspehom tega partnerstva in lahko le upamo, da bomo s temi filmi in splošno iniciativo programa navdihnili in spodbudili še več filmskih ustvarjalcev po vsem svetu,« je rekel operativni direktor in predsednik studia The Weinstein Company, David Glasser.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ