concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUSOVA OBLIKOVALSKA NAGRADA 2018

PRIJAVE SO ODPRTE

Lexus si še naprej prizadeva za boljši svet z oblikovanjem, zato zbira prijave za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2018. Letošnja ustvarjalna tema temelji na predponi »SO-«, ki pomeni »s/z« ali »skupaj v složnosti«.

GOJIMO OBLIKOVALSKE TALENTE

Tekmovanje, ki je prvič potekalo leta 2013, je mednarodna odskočna deska za prepoznavanje in uveljavljanje naslednje generacije svetovnih ustvarjalcev in oblikovalcev. Vsako leto si na tisoče mladih nadarjenih ustvarjalcev s celega sveta želi, da bi jih povabili v zadnji krog tekmovanja. Dvanajst finalistov in njihovih del bomo predstavili skupnosti oblikovalcev in širši javnosti na tednu oblikovanja v Milanu 2018 – milanskem pohištvenem sejmu, največji oblikovalski razstavi na svetu. Nato bodo štirje pod mentorstvom uveljavljenih svetovnih oblikovalcev prejeli proračun za produkcijo v vrednosti tri milijone JPY (več kot 25.000 USD), da bi svoje zamisli pretvorili v prototipe.

KONCEPTI »SO-«E

Tema Lexusove oblikovalske nagrade 2018 je predpona »SO-«, ki pomeni »s/z« ali »skupaj v složnosti«. Verjamemo, da lahko odlično oblikovanje zagotovi skladno sobivanje narave in družbe, zato je »SO-« v tem smislu pristop, ki omogoča znamki Lexus, da razišče svoj pravi potencial in potencial okolja z ustvarjanjem novih možnosti prek sodelovanja, usklajevanja in povezovanja. Zdaj lahko mladi oblikovalci raziščejo koncept »SO-« in navdahnejo boljši svet.

ČLANI ŽIRIJE IN MENTORJI

Člani žirije, ki ocenjujejo oblikovalske izdelke, so svetovno priznani, slavni ustvarjalci, ki so aktivni v različnih zvrsteh oblikovanja. Poleg tega so tu še mentorji, cenjeni oblikovalci, ki delijo svoje strokovno znanje in ponujajo praktično podporo. Izbrane kandidate vodijo pri razvoju od inovativnih idej do delujočih prototipov, tako da ti razvijejo svoj polni potencial. Člani žirije in mentorji tako kot Lexus verjamejo, da lahko z odličnim oblikovanjem izboljšamo svet.

Člani žirije in mentorji za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2018 bodo znani v avgustu.

RAZSTAVA

Med tednom oblikovanja v Milanu bodo dela vseh finalistov prikazana na Lexusovem izkustvenem prostoru. Nato bodo člani žirije med štirimi prototipi izbrali prejemnika glavne nagrade za leto 2018. Prejšnji zmagovalci so uspešni in nadalje razvijajo svoje ideje v smotrne izdelke.

PODROBNOSTI O PRIJAVI

Prijave na tekmovanje za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2018 sprejemamo od 24. julija do 8. oktobra. Za več informacij o postopku prijave obiščite spletno stran LexusDesignAward.com. Dvanajst finalistov bo razglašenih v začetku leta 2018.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ