concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUS DESIGN AWARD 2017

LDA ArticleAsset 4Mentors

MENTORJI

NERI & HU
Arhitekta in interdisciplinarna oblikovalca

LDA ArticleAsset Mentor Neri Hu

Lyndon Neri in Rossana Hu, soustanovitelja podjetja Neri & Hu Design and Research iz Šanghaja, izvajata projekte po vsem svetu, pri čemer združujeta sorodne oblikovalske discipline in ustvarjata nove vzorce arhitekture. Leta 2014 ju je revija Wallpaper* razglasila za oblikovalca leta 2014. Leta 2013 so ju sprejeli v ameriški hram slavnih notranjih oblikovalcev. V podjetju Neri & Hu trdno verjamejo, da je raziskovanje ključno oblikovalsko orodje, saj vsak projekt obsega edinstveno paleto težav, povezanih z okoliščinami. Ponujajo storitve arhitekture, notranjega oblikovanja, osrednjega načrtovanja, grafike in oblikovanja izdelkov. Zavedajo se, da sodobni problemi gradnje presegajo meje tradicionalne arhitekture. Ne držijo se ustaljenih oblikovalskih smernic, temveč poskušajo ustvarjati na neomajni podlagi in dinamičnem prepletanju izkušenj, podrobnosti, materialov, oblik in svetlobe.

MAX LAMB
Oblikovalec

LDA ArticleAsset Mentor MaxLamb

Max Lamb se pri svojem delu poigrava s tradicijo delovnega podeželja – plaža kot livarna, kamnolom kot delavnica, posekane tise posestva Chatsworth kot subjekt in izvorni material. Prav tako ga fascinira mesto in s svojo sposobnostjo, da se prilagodi in odzove na različna okolja, ustvari dizajne, ki so edinstveni za svoj čas in kraj. Max ne uporablja le enega materiala ali postopka niti ga ne zanima oblikovanje kot način reševanja problemov. Raje uporablja lastnosti, ki so značilne za material in z njimi poudari njegovo naravo in lepoto. Njegove metode se gibajo od tehnološko preprostih do tehnološko naprednih, sam pa je hkrati oblikovalec in obrtnik; glede na potrebe ali kompleksnost projektov sodeluje z livarnami in tovarnami. Toda v njegovih postopkih obstaja stalnica – zvestoba materialu ter poudarjanje postopka in človeških sposobnosti ter njihovih meja.

ELENA MANFERDINI
Oblikovalka in arhitektka

LDA ArticleAsset Mentor ElenaManferdini

Elena Manferdini, ustanoviteljica in lastnica ateljeja Manferdini, ki ima pisarne v okrožju Venice v Kaliforniji, ima za sabo projekte na področjih oblikovanja, umetnosti in arhitekture v Združenih državah Amerike, Evropi in Aziji, vključno s paviljonom Muzeja sodobne umetnosti v Los Angelesu. Sodelovala je z mednarodno priznanimi podjetji, kot sta Swarowski in Sephora, njeno delo pa je bilo objavljeno v revijah in publikacijah, kot so Elle, Vogue in New York Times. Trenutno je predstojnica za magistrske študijske programe na inštitutu Southern California Institute of Architecture. Ima mednarodne razstave in pogosto predava; med drugim so jo povabili na MIT, Princeton, univerzo Tsinghua in Bauhaus. Nedavno je prejela štipendijo COLA 2013, ki podpira izdelavo izvirnih umetniških del. Leta 2011 je prejela prestižno letno dotacijo organizacije United States Artists (USA), njen oblikovalski izdelek Blossom za podjetje Alessi pa je prejel nagrado Good Design Award.

SNARKITECTURE
Umetnika in arhitekta

LDA ArticleAsset Mentor Snarkitecture

Daniel Arsham in Alex Mustonen sta leta 2008 ustanovila Snarkitecture, sodelovalno in eksperimentalno dejavnost za udejstvovanje na področjih med umetnostjo in arhitekturo. Že od skupnih študentskih let na kolidžu Cooper Union v New Yorku sta se zanimala za združevanje umetnosti in arhitekture, njuno prvo naročilo pa je bilo za znamko Dior Homme. Ime Snarkitecture izvira iz sanjave pesmi Lewisa Carrolla z naslovom »The Hunting of the Snark« (Zalezovanje žnrka), podjetje pa oblikuje trajne arhitekturne projekte ter funkcionalne objekte z novimi in domiselnimi nameni, pri čemer nastanejo trenutki začudenja in vzajemnega delovanja, ki ljudem omogočijo, da neposredno spoznavajo okolico. Snarkitecture preoblikuje običajno v nenavadno in iz arhitekture iztisne nepričakovano.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ