concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUSOVA OBLIKOVALSKA NAGRADA 2017

LDA ArticleAsset 6Judges

ŽIRIJA

PAOLA ANTONELLI
Kustosinja

LDA ArticleAsset Judge PaolaAntontelli

Paola Antonelli se je zaposlila v muzeju sodobne umetnosti (MoMA) v New Yorku leta 1994. Tu dela kot višja kustosinja na oddelku za arhitekturo in oblikovanje ter kot direktorica za raziskave in razvoj. Predavala je na dogodkih TED, Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu in številnih drugih mednarodnih konferencah. Njen cilj je vztrajno promovirati razumevanje oblikovanja, dokler ne bomo v celoti spoznali in izkoristili njegovega pozitivnega vpliva na svet. Trenutno dela na večjem številu razstav sodobnega oblikovanja in na knjigi »States of design«, ki govori o raznolikosti področij oblikovanja današnjega časa.

ARIC CHEN
Kustos

LDA ArticleAsset Judge AricChen

Aric Chen je glavni kustos za oblikovanje in arhitekturo pri novem muzeju za vizualno kulturo M+, ki se trenutno gradi v kulturni četrti West Kowloon v Hong Kongu. Pred tem je delal kot kreativni direktor na oblikovalskem tednu v Pekingu, kjer je bdel nad ponovnim zagonom tega dogodka po letih 2011 in 2012. Chen je bil kustos in organizator številnih razstav in projektov v muzejih, na bienalih in drugih mednarodnih dogodkih, poleg tega je pogosto prispeval dela za publikacije, kot so New York Times, Monocle, Architectural Record in PIN-UP.

TOYO ITO
Arhitekt

LDA ArticleAsset Judge ToyoIto

Ito je leta 1965 diplomiral na oddelku za arhitekturo na Tokijski univerzi. Med njegova glavna dela spadajo: Mediateka Sendai, univerzitetna knjižnica Tama Art (Hachioji), Univerza Taiwan, fakulteta za družbene vede (Tajvan), »Minna no Mori« Gifu Media Cosmos itd. Med projekte v razvoju spadajo: Narodno gledališče Taichung (Tajvan), novi atletski stadion in športni park Aomori (začasni naziv) in številni drugi. Prejel je številne nagrade, vključno z nagrado japonskega inštituta za arhitekturo, zlatim levom na beneškem bienalu, kraljevo zlato medaljo britanskega kraljevega inštituta za arhitekturo in nagrado za arhitekturo Pritzker.

BIRGIT LOHMANN
Glavna urednica revije designboom

LDA ArticleAsset Judge BirgitLohmann

Birgit Lohmann se je rodila v Hamburgu in študirala industrijsko oblikovanje v Firencah, nato se je preselila v Milano, kjer živi in dela od leta 1987. Pri številnih italijanskih arhitektih in mojstrih oblikovanja je delala kot oblikovalka in vodja za razvoj izdelkov. Poleg tega je delala tudi kot oblikovalska zgodovinarka za ministrstvo za pravosodje in mednarodne dražbene hiše. Kot raziskovalka in predavateljica je vodila seminarje o industrijskem oblikovanju na številnih prestižnih mednarodnih univerzah. Leta 1999 je soustanovila spletno revijo designboom, pri kateri je trenutno glavna urednica, vodja za izobraževalne programske vsebine in kustosinja za mednarodne razstave.

ALICE RAWSTHORN
Komentatorka oblikovanja

LDA ArticleAsset Judge AliceRawsthorn

Alice Rawsthorn piše o oblikovanju v revijah International New York Times in Frieze. Njena najnovejša knjiga Hello World: Where Design Meets Life raziskuje učinek oblikovanja na naša življenja: preteklost, sedanjost in prihodnost. Na svetovnih dogodkih, vključno s TED-om in letnimi srečanji Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu v Švici, govori o oblikovanju. Alice živi v Londonu in je predsednica kuratorjev galerije Chisenhale in skupine za sodobni ples Michael Clark Company ter kuratorka galerije Whitechapel. Za zasluge na področju oblikovanja in umetnosti je bila nagrajena z Redom britanskega imperija.

YOSHIHIRO SAWA
Kustos

LDA ArticleAsset Judge YoshihiroSawa

Yoshihiro Sawa ima diplomo iz inženirstva in oblikovanja na Tehnološkem inštitutu v Kyotu. Leta 1980 se je pridružil podjetju Toyota Motor Corporation in od takrat opravljal številne funkcije na področju oblikovanja, med drugim je bil glavni direktor za globalno oblikovanje na oddelku za načrtovanje. Aprila 2016 je postal izvršni podpredsednik podjetja Lexus International.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ