concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

»IN HKRATI« JE NAVDIH ZA LEXUSOVO OBLIKOVALSKO NAGRADO 2017

ŽE ODPRTA ZA PRIJAVE

Lexus International je objavil razpis za sodelovanje na Lexusovi oblikovalski nagradi 2017. Lexus že petič organizira to mednarodno oblikovalsko tekmovanje, ki je bilo prvič organizirano leta 2013 in s katerim spodbuja razvoj idej za boljši jutri ter podpira nadebudne oblikovalce ter ustvarjalce po vsem svetu.

Ustvarjalni navdih za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2017 je »In hkrati«.

»Pri Lexusu nam filozofija »In hkrati« daje pogum, da združujemo elemente, ki se na prvi pogled zdijo nezdružljivi, na primer – izjemno udobje IN HKRATI razburljivo dinamiko vožnje. S filozofijo »In hkrati« ne sprejemamo kompromisov, ampak ustvarjamo sožitja, na podlagi katerih odpiramo nepričakovane in hkrati osupljive nove možnosti. »In hkrati« je gonilo, ki žene napredek, iskra, ki zaneti eksplozijo ustvarjalnega potenciala. »In hkrati« je fraza, s katero Lexus premika meje oblikovanja in tehnologije ter razvija mobilnost prihodnosti,« je rekel izvršni podpredsednik Lexusa Yoshihiro Sawa.

Sodelujoče vabimo, da oddajo inovativne dizajne in izvirne interpretacije, ki predstavljajo bistvo teme »In hkrati«.

Na Lexusovi oblikovalski nagradi 2017 se bo dvanajst finalistov s svojimi deli predstavilo oblikovalski skupnosti in svetu na tednu oblikovanja v Milanu 2017. Štirje od 12 finalistov bodo pod mentorstvom svetovno priznanih oblikovalcev izdelali prototipe svojih dizajnov. Zgornja omejitev proračuna za izdelavo prototipa je tri milijone jenov. Finalisti bodo predstavili svoje dizajne v Lexusovem predstavitvenem prostoru na tednu oblikovanja v Milanu. Nato bo žirija ocenila štiri prototipe in izbrala prejemnika glavne nagrade, ki lahko dobi možnost, da zažene serijsko proizvodnjo svojega prototipa.

Prejšnji zmagovalci Lexusove oblikovalske nagrade predstavljajo svoj talent na svetovnem odru. Emanuela Corti in Ivan Parati sta s svojim izdelkom Sense-Wear po prejetju glavne nagrade leta 2015 razstavljala tudi na oblikovalskih dogodkih v Tokiu in Moskvi. Oblikovalska ekipa AMAM, ki je prejela glavno nagrado 2016 z izdelkom »AGAR PLASTICITY – POTENCIALNA UPORABNOST AGARJA ZA EMBALAŽE IN OSTALO«, je bila deležna velikega zanimanja in je bila vabljena k sodelovanju na drugih mednarodnih razstavah. Na ta način prejemniki Lexusove oblikovalske nagrade pridobijo svetovno prepoznavnost in možnost skupnih projektov v javnih in zasebnih sektorjih. Pri Lexusu nam je v čast, da z Lexusovo oblikovalsko nagrado spodbujamo in izpostavljamo prebujajoče se talente ter s tem letnim oblikovalskim natečajem odpiramo nove možnosti.

Prijave za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2017 bomo sprejemali od 10. avgusta do 16. oktobra. Dvanajst finalistov bomo objavili v začetku leta 2017.

Več informacij je na voljo na spletni strani LexusDesignAward.com

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ