concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUS NAZNANJA RAZSTAVO »LEXUS YET« NA TEDNU OBLIKOVANJA V MILANU 2017 V SODELOVANJU Z NERI OXMAN

2017 Lexus Milan Design Week Neri Portrait

Podjetje Lexus International je danes naznanilo razstavo »LEXUS YET« v okviru milanskega tedna oblikovanja 2017, največje oblikovalske razstave na svetu, ki je znana tudi pod imenom milanski pohištveni sejem. Lexusova razstava bo na ogled od 4. do 9. aprila v muzeju oblikovanja in sodobne umetnosti La Triennale di Milano v parku Sempione, ki velja za središče milanskega tedna oblikovanja.

Lexus na tem dogodku že od leta 2005 poudarja svojo dolgoletno strast do oblikovanja in inovacij. Letos se Lexus predstavlja v sodelovanju z arhitektko, oblikovalko in profesorico Neri Oxman iz interdisciplinarnega laboratorija MIT Media Lab ter njeno raziskovalno in oblikovalsko ekipo, The Mediated Matter Group. Oxmanova, priznana kreativna pionirka, ki spada v sam vrh arhitekturne in oblikovalske srenje, slovi po svojih oblikovalskih inovacijah, ki navdih in vsebino iščejo v naravnem okolju. Njena vizija harmonične narave in njenega navideznega antipola, tehnologije, se močno odraža v Lexusovi filozofiji »YET«.

Ta filozofija je Lexusova gonilna sila pri premikanju mej ustvarjalnosti, saj združuje navidezno nezdružljive elemente. Njeno vodilo je: »Ne išči kompromisov; usklajuj.« Sinergija, ki jo ustvarja, spodbuja napredne preboje in pri tem odkriva možnosti, ki segajo onkraj domišljije.

Jošihiro Sava, izvršni podpredsednik podjetja Lexus International, pojasnjuje: »S tem, ko poskušamo združiti na prvi pogled nezdružljive elemente, lahko zbudimo naš kreativni potencial in premikamo meje na področju oblikovanja in tehnologije.«

Lexus in Oxmanino ekipo povezuje globoka predanost k ustvarjanju boljšega sveta z inovacijami na področju oblikovanja in materialov. Na Lexusovem dogodku bo Oxmanova s svojo ekipo Mediated Matter Group izrazila filozofijo »YET« z interdisciplinarno, večdimenzionalno instalacijo svetlobe in senc prek nove tehnologije, ki so jo razvili.

2017 Lexus Design Awards Milan Design Week Finalists Announcement

Poleg interdisciplinarnega in neverjetnega doživetja bo Lexus na ogled postavil tudi dela 12 finalistov za Lexusovo oblikovalsko nagrado v obliki prototipov in ploščatih prikazovalnikov, ki bodo predstavili integracijo filozofije YET na izvirne in inovativne načine. Lexus prav tako nazorno prikazuje svojo strastno predanost obliki z vizualno privlačno in inovativno retrospektivo prejšnjih Lexusovih udejstvovanj na milanskem oblikovalskem tednu.

PREGLED RAZSTAVE

Ime dogodka

LEXUS YET

Trajanje

4.–9. april, 10.30–22.00 (predpremiera za medije: 3. april, 11.00–18.00)

Prizorišče

La Triennale di Milano, Viale Alemagna 6, Milano, Italija

Tema

YET

Razstave

  • »YET« gostujoče oblikovalke
  • 12 finalistov za Lexusovo oblikovalsko nagrado 2017 (4 prototipi in 8 ploščatih prikazovalnikov)
  • Retrospektiva Lexusovih udejstvovanj na milanskem oblikovalskem tednu od leta 2005

Organizator

Lexus International

O NERI OXMAN IN MEDIATED MATTER GROUP

Arhitektka, oblikovalka, inovatorka in izredna profesorica iz interdisciplinarnega laboratorija MIT Media Lab Neri Oxman je utrla pot področju ekologije materialov, ki dojema računalniško obdelavo, izdelavo, okolje in sam material kot neločljive dimenzije oblikovanja. Oxmanina raziskovalna in oblikovalska ekipa – The Mediated Matter Group – deluje na stičišču računalniškega oblikovanja, digitalne izdelave, znanosti o materialih in sintetične biologije ter ta znanja uporablja za snovanje s povezovanjem različnih ved in v različnih dimenzijah, od mikro do makro ravni. Delo Mediated Matter Group je med drugim vključeno v stalne zbirke muzejev Cooper Hewitt, MoMA, SFMOMA, Centre Georges Pompidou, MFA Boston in FRAC Orléans. Oxmanova je prejemnica številnih priznanj in nagrad, vključno z Graham Foundation Award (2008), Earth Award (2009), Vilcek Prize (2014) in BSA Women in Design Award (2014). Je dobitnica častnega priznanja Carnegie Pride of America Honoree (2014) in ena izmed 100 najbolj smelih interdisciplinarnih mislecev na svetu založniške skupine ROADS (2015). Dela in inovacije Oxmanove so prejela priznanje Svetovnega gospodarskega foruma in Bele hiše.

MIT Media Lab presega znane meje in področja z aktivnim spodbujanjem edinstvene, antidisciplinarne kulture, ki prisega na nekonvencionalno združevanje in usklajevanje na videz nezdružljivih razvojnih področij. Oblikovalci, nanotehnologi, strokovnjaki za vizualizacijo podatkov, strojniki, strokovnjaki za materiale, industrijski raziskovalci in inovatorji na področju računalniških vmesnikov iščejo nove načine in spreminjajo človeško doživljanje in vlogo tehnologije pri tem. Več informacij na www.media.mit.edu.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ