concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

PROJEKT AGAR PLASTICITY DOBITNIK LEXUSOVE OBLIKOVALSKE NAGRADE 2016

lda winner article

Lexusov mednarodni odbor elitnih sodnikov z velikim veseljem razglaša, da je prejemnik glavne nagrade priznane Lexusove oblikovalske nagrade 2016 projekt AGAR PLASTICITY skupine AMAM. To je že četrto letno mednarodno oblikovalsko tekmovanje, ki spodbuja mlade ambiciozne ustvarjalce s celega sveta. Vsako leto Lexusova oblikovalska nagrada štirim izbranim finalistom zagotovi izjemno priložnost, da izpopolnijo svoje talente. Pri ustvarjanju novega Lexusovega oblikovalskega prototipa jim svetujejo in jih vodijo svetovno priznani oblikovalci. Končni izdelki so razstavljeni na milanskem tednu oblikovanja, ki je največji tovrstni dogodek na svetu.

Letos so bile predstavitve štirih finalistov na ogled v okviru razstave na milanskem tednu oblikovanja z naslovom »An Encounter With Anticipation« (Doživetje pričakovanja). Razstavljena so bila čudovita dela vseh 12 finalistov, vključno z zmagovalnim prototipom projekta AGAR PLASTICITY ter prototipi, ki so zasedli drugo, tretje in četrto mesto. Poleg tega si je bilo mogoče ogledati tudi predstavitvena omizja preostalih osmih finalistov.

Skupina AMAM je upravičeno ponosna na svoje dosežke. Letos se je za Lexusovo oblikovalsko nagrado potegovalo 1232 ekip z raznolikimi in zelo izvirnimi zamislimi iz 73 držav. V skladu s temo razstave »pričakovanje« je bilo prijavljenih veliko konceptov, ki so nekaj povsem novega, še nevidenega in neopredeljenega, vendar bodo verjetno realizirani v bližnji prihodnosti.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ