concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUS JE NAVDIH NA MILANSKEM TEDNU OBLIKOVANJA

LDA Anticaption 1

Pri mednarodno priznanem oblikovalskem studiu Formafantasma so za izdelavo poglobljene razstave na milanskem tednu oblikovanja 2016 (Salone del Mobile) črpali navdih iz Lexusove oblikovalske filozofije, kakovosti izdelave in naprednih tehnologij. Razstava z naslovom "Lexus – An Encounter with Anticipation" (Lexus – doživetje pričakovanja) je osrednji element naše predstavitve v okviru največje oblikovalske razstave na svetu, ki bo potekala na razstavnem prostoru Spazio Lexus – Torneria od 12. do 17. aprila, s predogledom za medije 11. aprila.

Večplastno doživetje prikazuje duh mirnega pričakovanja, ki je v središču našega oblikovalskega pristopa. To se združuje z vplivom tradicije japonske gostoljubnosti Omotenashi, ki ponazarja, kako ustvarjamo izjemna vozila, ki izpolnijo vse potrebe voznikov. Instalacija poleg tega zajema bistvo naše inovativne tehnologije vodikovih gorivnih celic, ki jo je mogoče videti v osupljivi konceptni limuzini LF-FC.

V prvem prostoru tridelne instalacije so na ogled novi kosi pohištva, ki so jih pri studiu Formafantasma ustvarili z istimi natančnimi postopki lakiranja in ročne izdelave, kot smo jih uporabili za doseganje brezhibnega videza konceptnega vozila LF-FC.

LDA Anticaption 2

Ko se obiskovalci pomaknejo v drugi prostor, zagledajo nepričakovano preoblikovanje osupljive zunanje podobe vozila LF-FC. To je bilo zamišljeno kot poklon nenehnemu iskanju popolnosti in pričakovanju mobilnosti prihodnosti, ki jima sledi Lexusova oblikovalska ekipa.

Zadnji prostor vsebuje novo kinetično skulpturo, ki temelji na vodikovem atomu in jo poganja izjemna tehnologija gorivnih celic iz vozila LF-FC.

Doživetje vključuje tudi nove kulinarične stvaritve, za katere je kuhar Yoji Tokuyoshi, prejemnik Michelinove zvezdice, črpal navdih iz naravnega razmerja med vodikom in vodo v naprednem Lexusovem sistemu gorivnih celic.

Italijanska oblikovalca studia Formafantasma, ki deluje v Amsterdamu, sta povedala: "Želela sva združiti napreden duh pričakovanja, ki je bistveni element oblikovanja, ter strast, ki si jo delimo z Lexusom – ustvarjati izdelke, ki so hkrati estetsko lepi in trajnostni."

LDA Anticaption 3

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ