concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

LEXUSOVO "PRIČAKOVANJE" NA MILANSKEM TEDNU OBLIKOVANJA 2016

LDA Article 001

LEXUS BO PRIREDIL DOGODEK "LEXUS – AN ENCOUNTER WITH ANTICIPATION" (LEXUS – DOŽIVETJE PRIČAKOVANJA) V SODELOVANJU Z OBLIKOVALSKIM STUDIEM FORMAFANTASMA IN KUHARJEM YOJIJEM TOKUYOSHIJEM

Lexus bo predstavil razstavo "Lexus – An Encounter with Anticipation" (Lexus – doživetje pričakovanja) v okviru milanskega tedna oblikovanja 2016, največje oblikovalske razstave na svetu, ki je znana tudi pod imenom Salone Del Mobile. Razstavo si bo mogoče ogledati na razstavnem prostoru SpazioLexus – Torneria od 12. do 17. aprila 2016. Gre za svojevrstno sodelovanje med splošno priznano oblikovalsko ekipo studia Formafantasma in kuharskim mojstrom Yojijem Tokuyoshijem, prejemnikom več Michelinovih zvezdic.

Razstava ponuja nepričakovano in neprekosljivo doživetje, ki obiskovalce vabi v edinstven svet, poln pričakovanja. Obiskovalci bodo spoznali bistvo Lexusove kakovosti izdelave in odkrili, kako se Lexusova tehnologija in oblikovalska filozofija odražata v estetskem in čustvenem doživetju. Razstava upošteva družbene potrebe in želje ter sporoča, kako si pri Lexusu predstavljamo še nevideno, ter hkrati zagotavlja nove oblike presenečenja in navdušenja. Obiskovalci bodo izkusili, kako naša znamka iz pričakovanja ustvari osupljiva doživetja.

Razstavni prostor bo oblikoval in postavil studio Formafantasma. Mlada oblikovalca, ki sestavljata ta uspešni studio iz Amsterdama, sta že splošno priznana na področju oblikovanja izdelkov, saj sta bila leta 2014 v okviru oblikovalske nagrade revije Wallpaper* nominirana za oblikovalca leta. Prav tako je vzhajajoča zvezda tudi kuhar YojiTokuyoshi, ki v svetu kulinarike slovi po svoji ustvarjalnosti in inovacijah. Njegova nova restavracija v Milanu, Ristorante Tokuyoshi, je prejela Michelinovo zvezdico zgolj deset mesecev po odprtju. Sodelovanje med temi ustvarjalnimi geniji, ki delujejo v Evropi, se popolnoma ujema s prizadevanji razstave "Lexus – An Encounter with Anticipation" (Lexus –doživetje pričakovanja), ki želi raziskati nove možnosti oblikovanja.

LDA Article Formafantasma 002

Pri studiu Formafantasma so spregovorili o svojem navdihujočem obisku Lexusa na Japonskem. "Navdahnila naju je Lexusova zavezanost k odličnosti pri kakovosti izdelave, celovitosti proizvodnje in odgovornosti pri uporabi tehnologije. Začutila sva odprtost in poštenost znamke, ki sta temelj pričakovanja. To naju je vodilo do oblikovalskega koncepta transparentnosti. Transparentnost predvideva odprto in pošteno prihodnost, kar spodbuja družbo, da poskuša doseči skupne cilje trajnostnega vedenja in naprednega življenjskega sloga."

Mark Templin (izvršni podpredsednik podjetja LexusInternational) je povedal: "Finalisti Lexusove oblikovalske nagrade 2015 so imeli na milanskem tednu oblikovanja čudovite predstavitve, zaradi česar je nagrada postala izjemno uspešna. Kandidate z vseh področij oblikovanja vabimo, da za leto 2016 pošljejo svoje najbolj ustvarjalne zamisli, ki ustrezajo razpisani temi: pričakovanje."

Šef Yoji Tokuyoshi je glede pričakovanja povedal naslednje: "Transparentnost se ne nanaša samo na jasnost in razvidnost. Transparentnost je včasih nevidna stvar, ki ti da misliti. To vzpostavlja pričakovanje in poveča užitek ob razkritju. Ta koncept želim izraziti prek doživetja okusov."

Pričakovanje je tudi tema letošnje Lexusove oblikovalske nagrade, mednarodnega oblikovalskega tekmovanja, katerega cilj je spodbujati razvoj inovativnih idej, ki prispevajo k dobrobiti družbe, in mlade ambiciozne ustvarjalce, ki s svojimi deli prispevajo k oblikovanju boljše prihodnosti. Med milanskim tednom oblikovanja si bo mogoče na istem prizorišču ogledati tudi stvaritve dvanajstih finalistov Lexusove oblikovalske nagrade 2016.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ