concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

MENTORJI

lda mentors hero

lda mentor nerhu

Lyndon Neri in Rossana Hu, soustanovitelja podjetja Neri & Hu Design and Research iz Šanghaja, izvajata projekte po vsem svetu, pri čemer združujeta sorodne oblikovalske discipline in ustvarjata nove vzorce arhitekture. Leta 2014 ju je revija Wallpaper* razglasila za oblikovalca leta 2014. Leta 2013 so ju sprejeli v ameriški hram slavnih notranjih oblikovalcev. V podjetju Neri & Hu trdno verjamejo, da je raziskovanje ključno oblikovalsko orodje, saj vsak projekt obsega edinstveno paleto težav, povezanih z okoliščinami. Ponujajo storitve arhitekture, notranjega oblikovanja, osrednjega načrtovanja, grafike in oblikovanja izdelkov. Zavedajo se, da sodobni problemi gradnje presegajo meje tradicionalne arhitekture. Ne držijo se ustaljenih oblikovalskih smernic, temveč poskušajo ustvarjati na neomajni podlagi in dinamičnem prepletanju izkušenj, podrobnosti, materialov, oblik in svetlobe.

MAX LAMB –

OBLIKOVALEC

lda mentor max

Sodobni vrhunski mojster Max Lamb je oblikovalec izdelkov in pohištva. Njegovo razumevanje oblikovanja temelji na obširnem znanju s področja metod proizvodnje, spoštovanju materialov in spretnostih izdelovanja. Max se že od otroštva ukvarja s predmeti in izzivi fizičnega sveta. Radovednost ga je iz rodnega Cornwalla pripeljala do doktorata iz oblikovanja izdelkov na univerzi Royal College of Art, pozneje pa je ustanovil svojo oblikovalsko prakso, ki temelji na delavnicah. Raziskuje tako tradicionalne kot neobičajne materiale in postopke, pri čemer združuje eksperimentiranje z logiko, da ustvari pohištvo in izdelke, ki so hkrati pristni in razumljivi. Poučuje oblikovanje izdelkov na univerzi Royal College of Art in vodi redne delavnice oblikovanja za podjetja in ustanove po vsem svetu.

ELENA MANFERDINI –

OBLIKOVALKA IN ARHITEKTKA

lda mentor elena

Elena Manferdini, ustanoviteljica in lastnica podjetja Atelier Manferdini v kalifornijskem mestu Venice, je izvedla oblikovalske, umetniške in arhitekturne projekte v Združenih državah Amerike, v Evropi in Aziji, vključno s paviljonom muzeja sodobne umetnosti v Los Angelesu. Njeno podjetje sodeluje z mednarodno priznanimi družbami, kot sta Swarovski in Sephora, njena dela pa so bila predstavljena tako v strokovnih publikacijah kot tudi v poljudnih revijah, vključno z Elle, Vogue in New York Times. Trenutno je predstojnica za magistrske študijske programe na inštitutu Southern California Institute of Architecture. Ima mednarodne razstave in pogosto predava; med drugim so jo povabili na MIT, Princeton, univerzo Tsinghua in Bauhaus. Nedavno je prejela štipendijo COLA 2013, ki podpira izdelavo izvirnih umetniških del. Leta 2011 je dobila prestižno letno dotacijo organizacije United States Artists (USA), njen oblikovalski izdelek Blossom za podjetje Alessi pa je prejel nagrado Good Design Award.

SNARKITECTURE –

UMETNIKA IN ARHITEKTA

lda mentor snarkitecture

Daniel Arsham in Alex Mustonen sta leta 2008 ustanovila Snarkitecture, sodelovalno in eksperimentalno dejavnost za udejstvovanje na področjih med umetnostjo in arhitekturo. Že od skupnih študentskih let na kolidžu Cooper Union v New Yorku sta se zanimala za spajanje umetnosti in arhitekture, njuno prvo naročilo pa je bilo za znamko Dior Homme. Ime Snarkitecture izvira iz sanjave pesmi Lewisa Carrolla z naslovom "The Hunting of the Snark" (Zalezovanje žnrka), podjetje pa oblikuje trajne arhitekturne projekte ter funkcionalne objekte z novimi in domiselnimi nameni, pri čemer nastanejo trenutki začudenja in vzajemnega delovanja, ki ljudem omogočijo, da neposredno spoznavajo okolico. Snarkitecture preoblikuje običajno v nenavadno in iz arhitekture iztisne nepričakovano.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ