concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

KUHARSKI MOJSTER IN NJEGOVE OKUSNE KREACIJE NA MILANSKEM TEDNU OBLIKOVANJA

lda article 001

Vožnja z vozilom Lexus vedno poskrbi za navdih, vendar se ne zgodi prav pogosto, da bi bile naše neponovljive tehnološke inovacije povod za izvirne jedi. Toda prav zaradi naše strasti je kuharski mojster Yoji Tokuyoshi ustvaril povsem nova doživetja okusov. Gre za del izjemnega dogodka "An Encounter with Anticipation" (Doživetje pričakovanja), ki ga je Lexus pripravil za milanski teden oblikovanja.

Šef, dobitnik več Michelinovih zvezdic, je ustvaril edinstveni jedi "Buoyancy" in "Transparent", ki so ju obiskovalci lahko poskusili na predstavitvi. Oba krožnika je navdahnila čista voda – edini stranski proizvod tehnologije vodikovih gorivnih celic, ki jo uporablja razburljivo luksuzno konceptno vozilo Lexus LF-FC. Začuti se tudi vpliv tradicije japonske gostoljubnosti Omotenashi, ki ponazarja, kako snujemo izjemna vozila, ki izpolnijo vse potrebe voznika.

lda article 002

Yoji Tokuyoshi s svojimi kulinaričnimi spretnostmi dopolnjuje posebej naročeno instalacijo, ki jo je izdelal oblikovalski studio Formafantasma. Svoje razmišljanje je pojasnil tako: "Ko sem si ogledal konceptno vozilo LF-FC in podrobneje spoznal, kako gorivna celica izrablja energijo vodika, sem se odločil, da bo motiv mojega doživetja okusov voda. S tem sem želel ustvariti nekaj osupljivega, kar bi postalo del instalacije studia Formafantasma."

Instalacijo in spremljajoče jedi lahko doživite na razstavnem prostoru Spazio Lexus – Torneria v Milanu od 12. do 17. aprila.

lda article 003

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ