concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

ČLANI ŽIRIJE

lda judges hero

PAOLA ANTONELLI –

KUSTOSINJA

lda judge paola

Paola Antonelli se je zaposlila v muzeju sodobne umetnosti (MoMA) v New Yorku leta 1994. Tu dela kot višja kustosinja na oddelku za arhitekturo in oblikovanje ter kot direktorica za raziskave in razvoj. Njeni prvi razstavi za MoMA, Mutant Materials in Contemporary Design (1995), je sledila razstava z naslovom Thresholds. Predavala je na srečanju Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu in bila članica številnih mednarodnih žirij za arhitekturo in oblikovanje. Njen cilj je vztrajno promovirati razumevanje oblikovanja, dokler ne bomo v celoti spoznali in izkoristili njegovega pozitivnega vpliva na svet. Trenutno pripravlja več razstav o sodobnem oblikovanju in knjigo Design Bites o jedeh z vsega sveta, ki odražajo prvine izjemnega oblikovanja.

ARIC CHEN –

KUSTOS

lda judge aric

Rodil se je v Združenih državah Amerike, nedolgo nazaj pa je bil imenovan za kustosa za oblikovanje in arhitekturo pri bodočem muzeju vizualne kulture M+ v hongkonški kulturni četrti Zahodni Kowloon. V letih 2011 in 2012 je bil kreativni direktor pekinškega tedna oblikovanja. Pred tem je bil neodvisen kustos in komentator oblikovanja v New Yorku; pisal je za številne revije, vključno z The New York Times, Metropolis, Fast Company, Architectural Record in PIN-UP.

TOYO ITO –

ARHITEKT

lda judge toyolto

Ito je leta 1965 diplomiral na oddelku za arhitekturo na Tokijski univerzi. Med njegova glavna dela spadajo: knjižnica Sendai Mediatheque, knjižnica univerze za umetnost Tama (Hachioji), glavni stadion za prireditev World Games 2009 v mestu Kaohsiung (Kitajska republika Tajvan). V razvoju: metropolitanska operna hiša Taichung (Kitajska republika Tajvan) in drugo. Prejel je številna odlikovanja, med drugimi nagrado Japonskega arhitekturnega inštituta, nagrado zlati lev za življenjske dosežke na 8. mednarodni razstavi arhitekture NEXT na beneškem bienalu, kraljevo zlato medaljo Kraljevega inštituta britanskih arhitektov ter Pritzkerjevo nagrado.

BIRGIT LOHMANN –

GLAVNA UREDNICA SPLETNE REVIJE DESIGNBOOM

lda judge birgit

Birgit Lohmann se je rodila v Hamburgu in študirala industrijsko oblikovanje v Firencah, nato pa se je preselila v Milano, kjer živi in dela od leta 1987. Pri številnih italijanskih arhitektih in mojstrih oblikovanja je delala kot oblikovalka in vodja za razvoj izdelkov. Poleg tega je delala tudi kot oblikovalska zgodovinarka za ministrstva za pravosodje in mednarodne dražbene hiše. Kot raziskovalka in predavateljica je vodila seminarje o industrijskem oblikovanju na številnih prestižnih mednarodnih univerzah. Leta 1999 je soustanovila spletno revijo designboom, pri kateri je trenutno glavna urednica, vodja za izobraževalne programske vsebine in kustosinja za mednarodne razstave.


ALICE RAWSTHORN –

KOMENTATORKA OBLIKOVANJA

lda judge alice

Alice Rawsthorn je kritičarka oblikovanja za časopis International New York Times. Njeno ponedeljkovo tedensko kolumno o oblikovanju objavijo tudi drugi mediji po vsem svetu. Alice je upraviteljica galerije Whitechapel in plesne skupine Michael Clark Company ter predsednica upraviteljev galerije Chisenhale. Njena najnovejša kritično priznana knjiga Hello World: Where Design Meets Life, ki jo je objavila založba Hamish Hamilton, raziskuje vpliv oblikovanja na življenje v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

TOKUO FUKUICHI –

PREDSEDNIK PODJETJA LEXUS INTERNATIONAL

lda judge tokuo

Diplomiral je iz umetnosti in oblikovanja na univerzi za umetnost Tama. Pri podjetju Toyota Motor Corporation je deloval na številnih položajih v zvezi z oblikovanjem, trenutno pa je predsednik podjetja Lexus International.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ