concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

PROSTORSKI OBLIKOVALCI IN OBLIKOVALCI HRANE ZA USTVARJANJE EDINSTVENE IZKUŠNJE ZNAMKE LEXUS NA TEDNU OBLIKOVANJA V MILANU 2015

Space and Food

LEXUS PREDSTAVLJA »A JOURNEY OF THE SENSES« V SODELOVANJU Z OBLIKOVALCEM PHILIPPEJEM NIGROJEM IN ŠEFOM HAJIMEJEM YONEDO

Pri družbi Lexus so razkrili, da se bodo udeležili največjega svetovnega oblikovalskega dogodka, Salone del Mobile di Milano 2015 (teden oblikovanja v Milanu), in sicer s projektom LEXUS – A JOURNEY OF THE SENSES (Lexus – popotovanje čutov), od torka, 14. aprila, do nedelje, 19. aprila, v razstavnem prostoru Carrozzeria Torneria, Zona Tortona.

Philippe Nigro, francoski oblikovalec z eklektičnimi izkušnjami s področja oblikovanja izdelkov in prostora, je bil izbran za oblikovanje prostora. Dodatno pa je družba Lexus za oblikovanje hrane izbrala japonskega kuharskega šefa Hajimeja Yonedo. Yoneda, ki si je leta 2009 prislužil 3 Michelinove zvezdice, je zaradi svoje edinstvene in originalne interpretacije gastronomske tradicije hitro pridobil mednarodno prepoznavnost. Sadovi tega sodelovanja dveh mednarodno priznanih ustvarjalcev z zelo različnima ozadjema obljubljajo edinstveno izkušnjo.

Projekt LEXUS – A JOURNEY OF THE SENSES želi vzpodbuditi čute in sodelujočim omogočiti, da izkusijo nepričakovane nove povezave in vpoglede, ki odsevajo vznemirljivost popotovanja Lexus. Projekt bo vzpodbudil čute obiskovalcev in jim predstavil domišljijsko izkušnjo, ki raziskuje neomejene možnosti sveta oblikovanja.

»Čuti« so tema letošnje Lexusove oblikovalske nagrade, hkrati pa odražajo užitek med vožnjo z vozili Lexus. Dvanajst projektov, nominiranih za tretjo Lexusovo oblikovalsko nagrado, bo prikazanih tudi v Lexusovem razstavnem prostoru.

Predstavitev za medije bo potekala v ponedeljek, 13. aprila, od 10. do 18. ure v Lexusovem razstavnem prostoru, La Torneria, Via Tortona 32, Milano. Prostor bo za javnost odprt od torka, 14. aprila, do nedelje, 19. aprila, od 11. do 21. ure.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ