concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

RAZGLASITEV FINALISTOV LEXUSOVE OBLIKOVALSKE NAGRADE 2015

LDA Awards Finalists 2015

DRUŽBA LEXUS INTERNATIONAL JE RAZGLASILA FINALISTE ZA TRETJO LEXUSOVO OBLIKOVALSKO NAGRADO, MEDNARODNO TEKMOVANJE, USTANOVLJENO Z NAMENOM PODPRETI MLADE IN AMBICIOZNE USTVARJALCE. VRSTA SVETOVNO ZNANIH OBLIKOVALCEV IN USTVARJALCEV JE NOVEMBRA V TOKIU OCENJEVALA 1171 PROJEKTOV IZ 72 DRŽAV NA TEMO »ČUTI«. IZBRALI SO 12 FINALISTOV.

Štirje od 12 finalistov bodo dobili priložnost ustvariti prototipe svojih zmagovalnih projektov, pri čemer jim bodo pomagali svetovno znani inženir in arhitekt Arthur Huang, oblikovalec iger Robin Hunicke, arhitekta in oblikovalca Neri in Hu ter oblikovalec Max Lamb. Ti štirje izdelani prototipi bodo razstavljeni na letošnjem milanskem tednu oblikovanja v aprilu, skupaj s predstavitvenimi paneli projektov preostalih osmih finalistov. Vseh 12 finalistov bo lahko svoje ideje predstavilo na Lexusovi stojnici od 13. (predstavitev za medije in podelitev nagrad) do 19. aprila. Na milanskem tednu oblikovanja pa bodo med ustvarjalci štirih finalnih prototipov izbrali tudi glavnega zmagovalca Lexusove oblikovalske nagrade.

Lexusova oblikovalska nagrada je mednarodno oblikovalsko tekmovanje, katerega cilj je spodbujati razvoj inovativnih idej, ki prispevajo k dobrobiti družbe, in mlade ambiciozne ustvarjalce, ki s svojimi deli prispevajo k oblikovanju boljše prihodnosti. Prvi takšen izbor je potekal leta 2013.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ