concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

NA CESTI

the road

NADALJUJTE POT

Hironaka Ogawa, eden od najvznemirljivejših japonskih arhitektov, se zapelje po otoku Šikoku, kjer je odraščal. Razmišlja, kako je idilično podeželje vplivalo na njegovo dojemanje pozidanega okolja.

»Posebnost Japoncev je, da so lahko povezani z naravo, ne da bi bili v neposrednem stiku z njo,« pripomni 38-letni arhitekt. Stoji v hiši »Sončna ura«, ki jo je leta 2009 oblikoval v mestu Takamatsu, nedaleč od kraja, kjer je odraščal. Sonce je visoko na nebu, on pa iz zavetja štirih sten brez oken posluša silovit poletni spev škržatov. »Letni čas je mogoče občutiti, ne da bi ga videli ali se ga dotaknili,« pove.

PREBERITE CEL ČLANEK

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ