concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

RAZKRITJE

the reveal

PRETEKLOST IN SEDANJOST

»Ali smo sposobni izdelati luksuzno vozilo s štirimi vrati, ki se bo kosalo z najboljšimi?« To nedolžno vprašanje je svoji ekipi vodilnih menedžerjev leta 1983 zastavil Eiji Toyoda, takratni predsednik Toyote. 60 oblikovalcev, 1400 inženirjev in 2300 tehnikov je čez šest let dokazalo, da zmorejo. Ustvarili so priznani model LS in hkrati novo znamko luksuznih vozil.

Uspeh projekta lahko pripišemo mnogim dejavnikom, a to zgodbo v svoji poučni knjigi Lexus: izziv ustvariti najboljši avtomobil še najnazorneje povzame Brian Long: »Vsaka skupina je morala poiskati proizvajalca, ki je bil najboljši na določenem strokovnem področju, nato proučiti, zakaj je tako, in ga na koncu preseči. Ker je bilo časa na pretek in ker niso bili omejeni s tem, da bi morali uporabiti običajne komponente, so se inovativni Lexusovi inženirji znašli v svojem elementu.«

PREBERITE CEL ČLANEK

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ