concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NAZAJ NA ČLANKE

GLASBA DO UŠES

Beyond Lab 001 Article

LABORATORIJ

PRI USTVARJANJU DOBREGA ZVOČNEGA SISTEMA, ZLASTI V AVTOMOBILU, ZAPOSLENI PRI PODJETJU MARK LEVINSON TVEGAJO BLAZNOST, SAJ SE MORAJO SPOPASTI S POPOLNO TIŠINO.

Preden zvočniki prispejo do vas, opravijo inženirji veliko testov. Eden izmed njih poteka v gluhi komori, kjer se zvok ne odbija od sten (soba brez odmeva). Ob popolni odsotnosti zvoka začnete slišati stvari, ki jih drugače ne: zvok bitja srca, pretakanje krvi v žilah ter odpiranje in zapiranje zaklopk. Čez čas postanete povsem zmedeni. Slišite lahko celo stvari, ki v resnici ne obstajajo. Astronavti, na primer, med testiranjem v gluhi komori poročajo o halucinacijah. Naši možgani se namreč niso zmožni spopasti s popolno tišino. Kamor si upajo stopiti astronavti, se rodijo dobri zvočniki.

PREBERITE CEL ČLANEK

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ