LEXUSOV HIBRID S SAMODEJNIM POLNJENJEM

ZAKAJ IZBRATI HIBRID

Vsa moč bencinskega motorja, elegantno združena z učinkovitostjo elektromotorja.

BREZKOMPROMISNO UČINKOVITA ZMOGLJIVOST

Lexusov hibrid je čudovito preprost ter ponuja majhno porabo goriva in manjše izpuste, ne da bi se pri tem zmanjšala zmogljivost. Raziščite prednosti in poiščite odgovore na vsa vprašanja. Kmalu boste spoznali, zakaj toliko voznikov izbere Lexusov hibrid.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

PREDNOSTI HIBRIDA

SAMODEJNO POLNJENJE: BREZ PRIKLOPA VOZILA

V nasprotju z električnimi avtomobili ali Plug-in hibridi Lexusovega hibrida ni treba priklopiti na električno vtičnico – vozilo se samodejno polni in je vedno pripravljeno na vožnjo.

Če uživate v vožnji po mestu s prijatelji, družinskih potepanjih ali premagovanju dolgih razdalj, je Lexusovo hibridno vozilo s samodejnim polnjenjem zagotovo prava izbira.

RAZLAGA DELOVANJA HIBRIDA

 • KAKO DELUJEJO LEXUSOVA HIBRIDNA VOZILA?

  Lexusova hibridna vozila s samodejnim polnjenjem inteligentno združujejo delovanje bencinskega motorja z elektromotorjem. Naše tehnologije v avtomobilih samodejno uglajeno izberejo najustreznejši vir energije glede na vožnjo. Hibridna tehnologija pomaga zmanjšati porabo goriva in z električnim pogonom ponuja vožnjo brez emisij.

 • ALI MORAM VOZILO PRIKLJUČITI ZA POLNJENJE?

  Ne. Naši hibridni motorji samodejno polnijo baterije elektromotorja z inovativno pretvorbo energije in regenerativnim zaviranjem.

 • ALI SO HIBRIDNA VOZILA DRAŽJA?

  Za Lexusovo hibridno vozilo ni dodatnih obratovalnih stroškov oziroma stroškov vzdrževanja. Na dolgi rok boste celo privarčevali pri gorivu, ko bo vaš Lexusov hibrid poganjal elektromotor, in bili deležni davčnih olajšav za nižje vrednosti izpustov, kjer so tovrstne ureditve v veljavi.

 • KAKO ZANESLJIVI SO MOTORJI?

  Naši hibridni modeli so enako zanesljivi kot vozila z bencinskim oziroma dizelskim motorjem in so obenem zelo trpežni, medtem ko elektromotorji in generatorji ne zahtevajo vzdrževanja. Za dodatno mero brezskrbnosti se lahko vedno naročite na servisni pregled hibrida.

 • ALI HIBRIDNI SISTEM ZMANJŠUJE ZMOGLJIVOST?

  Nikoli. Naši modeli dejansko delujejo bolje od običajnih vozil, predvsem ko vozilo Lexus zaženete v načinu EV (način električnega vozila), ki nato po potrebi preklopi na bencinski pogon.

 • KAKO VZDRŽEVATI HIBRIDNO VOZILO?

  Letni servisni pregled hibrida je najboljši način za zagotavljanje njegovega optimalnega delovanja. Servisni pregled hibrida je brezplačen in vključen v vsak servis vozila Lexus.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

LAHKOTNA VOŽNJA

Izkusite, kako se hibridi lahkotno odzivajo na razmere na cesti in samodejno preklapljajo med viroma energije ter s tem izboljšajo nadzor nad vožnjo.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  PREDNOSTI HIBRIDA

  PREMIŠLJENO ŽIVLJENJE

  Izbira Lexusovega hibrida s samodejnim polnjenjem za vaš življenjski slog je lahka.

  Naši hibridni modeli dajejo prednost udobju in premišljenemu delovanju ter so zasnovani za vaš slog življenja. Mestna vožnja, nakupovanje, iskanje pustolovščin ali zabava z najbližjimi – v družini hibridnih vozil najdete modele za vse te namene.

  Lexusovi inovativni pogonski sklopi so elegantno umaknjeni, tako da lahko uživate in v popolnosti izkoristite luksuz kabine ter prostornost prtljažnika.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  PREDNOSTI HIBRIDA

  ČISTEJŠA PRIHODNOST

  Dokazano je, da dizelski in bencinski motorji škodljivo vplivajo na okolje tako na globalni kot lokalni ravni. Od boja proti podnebnim spremembam do izboljšanja kakovosti zraka v mestih si Lexus s pametnimi in inovativnimi rešitvami prizadeva zmanjšati svoj vpliv na okolje.

  Tako pri snovanju okolju prijazne tehnologije, zmanjševanju emisij pri proizvodnji in večjem recikliranju v naših pisarnah celovito pristopamo k ustvarjanju bolj trajnostne prihodnosti.

  Lexusovi hibridi so zasnovani tako, da pomagajo voznikom zmanjšati izpuste in prevzeti odgovornost za okolje. Naši hibridni sistemi dokazano zmanjšujejo izpuste škodljivih plinov na desetino vrednosti, ki jo določa emisijski standard Euro 6 iz leta 2014. Pomagali vam bomo varovati okolje v sozvočju z Lexusovo značilno zmogljivostjo, kakovostjo, izdelavo in obliko.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  PREDNOSTI HIBRIDA

  INTELIGENTNEJŠE GOSPODARJENJE

  Hibridna tehnologija manj vpliva na okolje in vašo denarnico. Z vrhunskim izkoristkom goriva in nižjimi vrednostmi izpustov lahko zmanjšate stroške in obenem izkoristite lokalne davčne olajšave za fizične in pravne osebe* (*za več informacij se obrnite na lokalne pooblaščene prodajalce vozil Lexus).

  Naši visoko usposobljeni strokovnjaki poskrbijo za dele, vzdrževanje in servisiranje hibridnega vozila – kot gre pričakovati od servisa vozil Lexus. V sklopu servisa ponujamo tudi servisni pregled hibrida, da bo vaše vozilo delovalo brezhibno.

ODGOVORI NA ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O HIBRIDIH

Smo pionirji hibridne tehnologije. Kot vodilni na tem področju že od leta 2004 smo hitro postali prva izbira za luksuzna hibridna vozila na svetu. Če želite dodatne informacije, preberite najpogosteje zastavljena vprašanja spodaj ali se obrnite na lokalnega pooblaščenega prodajalca vozil Lexus.

 • KAJ JE HIBRIDNO VOZILO?

  Hibridno vozilo ima dva vira napajanja: bencinski motor in elektromotor. V polnem hibridnem sistemu – kot je Lexusov hibridni pogon – lahko oba pogonska sklopa ločeno poganjata vozilo ali delujeta povezano. Hibridni sistem spremlja vozne razmere in neopazno nadzoruje tok moči. Rezultat so večja učinkovitost, manjši izpusti in optimizirana zmogljivost.

 • KAKO DELUJEJO HIBRIDNA VOZILA?

  Bencinski motorji delujejo najbolje pri stalni hitrosti, medtem ko so elektromotorji odlični za pospeševanje in vožnjo pri majhni hitrosti. Hibridna vozila izkoriščajo prednosti obeh pogonskih sklopov.

  V Lexusovem hibridu naša nadzorna enota hibridnega sistema inteligentno spremlja vozne razmere in v dani situaciji izbere ustrezen vir napajanja. Sistem neopazno preklaplja med sklopoma oziroma ju izkorišča istočasno. Optimalna izbira se izvede samodejno, tako da lahko uživate v povečani moči, hitrem pospeševanju in dinamični vodljivosti.

  Hibridna tehnologija skupaj s fino umerjeno aerodinamiko in uporabo lahkih materialov poskrbi tudi za izjemno majhno porabo goriva in vrednosti izpustov. Pri vožnji na izključno električno energijo avtomobil ne proizvaja izpustov.

 • KAKO ZANESLJIVI SO LEXUSOVI HIBRIDI?

  Naši hibridni modeli so enako zanesljivi kot vozila z bencinskim oziroma dizelskim motorjem. Obenem so zelo trpežni, medtem ko elektromotorji in generatorji ne zahtevajo vzdrževanja.

 • ALI JE VZDRŽEVANJE HIBRIDNEGA VOZILA DRAŽJE?

  Letni servisni pregled hibrida je najboljši način za zagotavljanje optimalnega delovanja vozila. Servisni pregled hibrida je brezplačen v sklopu vsakega servisa vozila Lexus. Če pa je do naslednjega servisa še dolgo, ste s samostojnim servisnim pregledom hibrida lahko brezskrbni.

 • ALI SO HIBRIDNA VOZILA VARNA?

  Lexusovi hibridi so opremljeni z enakimi strokovno zasnovanimi in skrbno preizkušenimi varnostnimi funkcijami kot vsa druga naša vozila. Brez skrbi, vožnja z njimi je varna kot s konvencionalnimi vozili.

 • KAKŠNE SO PREDNOSTI HIBRIDNEGA VOZILA?

  Hibridno vozilo porablja gorivo, samo ko je to resnično potrebno. Vozilo pri vožnji z majhno hitrostjo neopazno preklopi na električno energijo. Tako je hibridno vozilo učinkovito, gospodarno in tudi pri pospeševanju beleži nizke vrednosti izpustov. Pri vožnji na izključno električno energijo ne proizvaja izpustov. Prav tako je izpopolnjena njegova splošna zmogljivost.

 • KAKŠNE SO PREDNOSTI LEXUSOVIH HIBRIDOV V PRIMERJAVI Z DRUGIMI HIBRIDNIMI SISTEMI?

  Lexusova hibridna tehnologija je edinstvena in najboljša. Lexus je bil prvi proizvajalec, ki je izdelal povsem hibridna vozila, to tehnologijo pa izpopolnjujemo že od vsega začetka. Več kot milijon voznikov je z našo vodilno tehnologijo skupaj prevozilo že milijone kilometrov po celem svetu.

  V nasprotju z drugimi sistemi lahko Lexusov hibridni pogon pri majhni hitrosti deluje izključno na električno energijo. To pomeni vožnjo brez emisij in odlično učinkovitost. Konkurenčni sistemi imajo precej manjše elektromotorje, ki delujejo samo v povezavi z bencinskim motorjem, medtem ko sami ne morejo poganjati vozila.

 • ALI LAHKO SAM PREKLAPLJAM MED VIROMA ENERGIJE?

  Za to ni potrebe. Inteligentna nadzorna enota hibridnega sistema spremlja vozne razmere in elegantno nadzoruje pretok energije za manjše vrednosti izpustov in večjo zmogljivost pri vožnji. Od zagona do pospeševanja, med vožnjo in ob zaviranju – ta enota poskrbi za optimalno izbiro.

  Za vožnjo brez emisij in največjo učinkovitost lahko po želji preklopite na izključno električni pogon za krajše vožnje – če vozne razmere to dopuščajo.

 • ALI LAHKO BATERIJE LEXUSOVEGA HIBRIDA DLJE ČASA NE POLNIM?

  Lexusovega hibrida s samodejnim polnjenjem ni treba polniti, saj je vedno pripravljen na vožnjo.

  Kot pri konvencionalnemu vozilu se baterija lahko izprazni, če vozila dlje časa ne uporabljate, na primer med dopustom. Vendar je to malo verjetno. Če se to vseeno zgodi, bo za zagon vozila poskrbel bencinski motor.

  Napredna, kompaktna baterija se učinkovito polni med vožnjo. Polnjenje se prav tako izvaja prek sistema obnavljanja energije med elektronsko krmiljenim zaviranjem (ECB-R). Ta inteligentna tehnologija zajame energijo, ki se sprosti med zaviranjem, in jo spremeni v električno energijo za polnjene baterije.

 • KOLIKO LAHKO LEXUSOVA HIBRIDNA VOZILA PREVOZIJO IZKLJUČNO Z ELEKTRIČNO ENERGIJO?

  Razdalja je odvisna od stopnje napolnjenosti baterije, voznih razmer in natovorjenosti vozila.

  Lexusov hibrid lahko pri majhni hitrosti deluje izključno na električni pogon. Sistem inteligentno spremlja stanje baterije in ohranja najmanjšo potrebno stopnjo napolnjenosti. Pri daljši ali hitrejši vožnji se zažene bencinski motor.

 • KAKO SE LEXUSOV HIBRIDNI POGON RAZLIKUJE OD PRIMERLJIVIH BENCINSKIH POGONSKIH RAZLIČIC?

  Vsi Lexusovi hibridni modeli imajo dva vira napajanja: bencinski motor in elektromotor. Oba pogonska sklopa lahko poganjata vozilo ločeno ali delujeta povezano. Najnaprednejša nadzorna enota hibridnega sistema na svetu inteligentno spremlja vozne razmere in neopazno nadzoruje pretok moči. Rezultat so večja učinkovitost, manjši izpusti in optimizirana zmogljivost.

  Naši hibridi so vodilni modeli v svojih serijah, zato boste uživali v bogati opremi in vrhunskem doživetju v vožnji. Ne glede na to, ali Lexusov hibrid uporabljate kot osebno ali službeno vozilo, boste z njim privarčevali in obenem zmanjšali vpliv na okolje.