1. Discover electrified
  2. Hybrid electric
  3. Benefits

PREDNOSTI

Lexusova hibridna tehnologija s samodejnim polnjenjem manj vpliva na okolje in vašo denarnico. Z izjemno majhno porabo goriva in nižjimi izpusti lahko znižate tudi stroške vzdrževanja in uporabe.

BOLJ ZELENO

 

Naši hibridni sistemi s samodejnim polnjenjem so okolju prijazni in zmanjšajo izpuste škodljivih plinov na desetino vrednosti, ki jo določa emisijski standard Euro 6 iz leta 2014.

Mnogo velikih mest po vsej EU je že uvedlo območja z nizkimi izpusti kot del misije EU, da postane podnebno nevtralna.

Vozilom z visokimi izpusti je vstop na takšna območja prepovedan ali se zaračuna. Vozila z nizkimi izpusti, kot je Lexusov hibrid s samodejnim polnjenjem, pa lahko vstopijo brezplačno.

NIŽJI STROŠKI

Hibridi s samodejnim polnjenjem imajo običajno ugodnejšo ceno ter nižje stroške lastništva in uporabe kot primerljivi modeli z dizelskim motorjem.

Nižji stroški vzdrževanja

Dolgoročno so možni veliki prihranki, saj hibridni sistem nima sklopke, zobatega jermena, zaganjalnika, alternatorja itd.

Prav tako so stroški rezervnih delov občutno nižji, saj Lexusovi hibridi povzročajo nižjo obrabo zavornih ploščic in pnevmatik, s čimer še dodatno prihranite.

Letni servisni pregled hibrida je najboljši način za zagotavljanje optimalnega delovanja vozila. Servisni pregled hibrida je brezplačen v sklopu vsakega servisa vozila Lexus. Če pa je do naslednjega servisa še dolgo, ste s samostojnim servisnim pregledom hibrida lahko brezskrbni.

EASIER TO RUN

Lexus Self-Charging Hybrid means no plugs. No diesel. No compromise. You’ll never have to connect a Lexus Hybrid to a power socket - they are always ready to take you as far as you need to go.

PRIROČNI IN UDOBNI

Lexus Self-Charging Hybrids all have automatic transmissions, making them easier and smoother to drive. All vehicles tested have received a 5-star Euro NCAP rating and, for extra peace of mind, there’s a 5-year / 100,000 km* warranty on the HV system**.

 

*Whichever comes first

**HV Battery, HV Battery Control module (ECU), HV Control module (ECU), invert with converter