ZMOGLJIVOST

MOTOŠPORT

Lexusovo edinstveno in intenzivno zavezo športni zmogljivosti boste spoznali ob pogledu na naše superavtomobile in dirkalnike. Odkrili boste neverjetna močna doživetja vožnje, od skrbnega razvoja do testiranja na dirkališču.

    lexus legendary status

NAVDIH ZA SUPERAVTOMOBIL

LEGENDARDNI STATUS

Superavtomobil LFA je poosebljenje Lexusove zmogljivosti in tudi izvor naše filozofije F. Prvič je bil predstavljen na 41. mednarodnem avtomobilskem salonu v Tokiu leta 2010, in še vedno velja za legendarni superavtomobil.

Zaradi ekskluzivnosti in povpraševanja je bilo izdelanih le 500 primerkov tega modela. V avtomobilski industriji je ta avtomobil, izdelan sicer v majhnem številu, ampak hkrati izjemno vpliven, prejel samo hvalo. LFA kot simbol vzdržljivosti je bil pravi navdih za model LC in ostale modele F v paleti vozil Lexus.

PRIPRAVLJENI ZA DIRKALIŠČE

Dirkališče je eno od najbolj tekmovalnih okolij, kar jih obstaja, in za katere so dovršeni naši superavtomobili. Dirkališča so zasnovana zato, da pomagajo našim ekipam premagati konkurenco pri doseganju hitrosti ali drugih vidikov zmogljivosti.

    lexus race ready

PRIPRAVLJENI ZA DIRKALIŠČE

ZMAGOVALNA FORMULA

Lexus je prvi azijski proizvajalec vozil, ki je zmagal na dirki vzdržljivostnega prvenstva VLN Endurance na dirkališču Nürburgring Nordschleife. Prototip RC F GT3 je 8. oktobra 2016 dosegel skupno zmago na dirki VLN9. Ta izjemen model je prežet z naprednimi tehnološkimi elementi, ki sledijo doseganju najboljšega iz 540-konjskega motorja.

Za minimiziranje zračnega upora je dovršen z namenskim sprednjim blatnikom. Visok in širok zadnji spojler ustvari zadosten podtlak, da spodbudi stabilnost in hitrost tudi v najostrejših ovinkih. Zaradi vsega tega in še mnogo več je to prava dragocenost in tudi pravi vir užitka za vsako dirkalno ekipo.

LUKSUZ, PRILAGOJEN DIRKALIŠČU

Na dirkališču so aktivirani prav vsi naši čuti. Tako prav vsak trenutek opazujemo in se učimo. Nato pa ta vpogled uporabimo pri snovanju modelov F in F SPORT. Rezultat? Do podrobnosti dodelan pogon, usklajen s športnim slogom.

 •     2017 lexus discover performance overview f models

  ZMOGLJIVOST

  MODELI F

  Modeli F, ki so zasnovani v skladu z našo filozofijo F, izražajo našo ljubezen do strasti in zmogljivosti. Usedite se za volan in poneslo vas bo v povsem nove dimenzije doživetij.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  ZMOGLJIVOST

  Modeli

  Vzemite svoj najljubši model Lexus in mu dodajte še športnejšo noto. Naša vozila F SPORT nadgrajujejo podrobnosti zasnove tako v notranjosti in zunanjosti, poleg subtilnega nastavljanja vzmetenja, ki nudi navdihujoči učinek.