NOVI LEXUS STRUCTURAL BLUE

Podobno kot nas lahko narava osupne s svojimi barvami, je Lexus ustvaril nov bleščeč odtenek, s katerim bo novi luksuzni kupe LC izstopal med avtomobili na cesti.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  UJETI SIJAJ NARAVE

  Imenuje se modra Structural Blue in je veliko več kot le nova možnost pri izbiri barve. Gre za rezultat Lexusovih obširnih raziskav o možnosti, da s sodobno tehnologijo proizvedemo barvo, ki je globlja, intenzivnejša in predvsem bolj modra kot vse, česar smo vajeni.

  Prvič je bila predstavljena na modelih LC pod žarometi na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2016 in takoj je postala senzacija. Zdaj smo jo razvili za proizvodnjo, tako da ima Lexusov prefinjeno oblikovani kupe še več ekskluzivnih elementov in ročno izdelane kakovosti.

  Osupljiva nova barva je prvič na voljo pri novi, posebni izvedbi modela LC – LC Structural Blue Edition. Na voljo je le omejeno število vozil, ki bodo prava izbira za poznavalce, ki prepoznajo in cenijo uporabo naprednih tehnologij ter najvišje standarde Lexusovega rokodelskega mojstrstva Takumi.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  DOSEGANJE NEMOGOČEGA

  Za razvoj barve Structural Blue sta skrbela Lexusova tehnološka centra v ZDA in na Japonskem ter VIAVI Solutions Inc., ki je vodilni dobavitelj tankih optičnih premazov in pigmentov ter ima prav tako sedež v ZDA.

  Structural Blue je rezultat 15 let skupnega dela, ki je zahtevalo izjemno tehnično iznajdljivost. Inženirji so po osnovnih načelih svetlobe ustvarili barvo s posebnim učinkom, ki je videti bolj modra, kot smo si kadar koli lahko predstavljali.


 

 
  2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

SVETLOST KOT NAVDIH

Ekipa je v svojem intenzivnem iskanju nove barve črpala navdih v naravi in pri metulju morfo. Ta je značilen za Severno in Južno Ameriko ter prepoznaven po lesketajočih modrih krilih. Toda v resnici so krila brez barve. Modra barva, ki jo vidimo, nastane zaradi svetlobne interference na njihovi površini z mikroskopsko mrežasto strukturo.

Enak učinek je Lexus želel doseči z barvo Structural Blue. Toda doseganje tako visoke svetlosti in nasičenosti barve je terjalo nepredstavljiv trud in razvoj nove vrste večplastnega pigmenta.

Na začetku se je zdelo, da je izziv prezahteven: želeno kakovost je bilo mogoče zagotoviti samo s pigmentom, ki ima 40 različnih plasti. Toda ekipa je vztrajala, stalno izboljševala postopek in na koncu ustvarila želeni učinek s samo sedmimi plastmi. To je omogočilo praktično uporabo pri izdelavi najbolj ekskluzivnih vozil.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  ROKODELSTVO IN ČASOVNA ZAHTEVNOST

  S pigmentom izdelamo novo barvo v proizvodnem postopku, ki traja osem mesecev in vključuje 12 proizvodnih korakov ter 20 nadzorov kakovosti. Barvo nanesemo na karoserijo vozila LC v plasti, debeli 15 mikrometrov, med temeljno barvo in prozornimi sloji.

  Nanostrukture – izjemno majhni koščki – v barvi ustvarijo mavričnost in dajejo vtis, da se barva stalno spreminja s svetlobo. Običajne pigmentne barve manj kot 50 odstotkov svetlobe odbijejo kot vidno modro barvo, medtem ko je pri Structural Blue ta delež skoraj 100 odstotkov. Za eno vozilo LC se porabi skupaj 300 g pigmenta s 300 milijardami koščkov.

  Postopek je tako natančen, da je v enem delovnem dnevu v visokotehnološkem domu vozila LC, Lexusovi tovarni Motomachi, mogoče izdelati le dve vozili barve Structural Blue.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  IZKUSITE LC STRUCTURAL BLUE

  Izjemno kakovost barve spremljajo odlične specifikacije opreme novega modela LC Structural Blue Edition.

  Na voljo je kot LC 500 z motorjem V8 in kot hibrid s samodejnim polnjenjem LC 500h. Opremljen je z 21-palčnimi kovanimi platišči iz lahke kovine, ki najbolje dopolnjujejo čutni dizajn karoserije kupeja. Ekskluzivnost se odraža tudi s ščitniki vratnih pragov iz karbonskih vlaken.

  Kabina ima LC-jevo barvno kombinacijo Breezy Blue s polanilinskim usnjem srednjih modrih tonov za zgornje obloge vrat, volanski obroč, armaturno ploščo z instrumenti in sredinski naslon za roko, z oblazinjenjem sedežev v finem usnju v kontrastni beli barvi, živo oranžno obrobo prestavne ročice ter usnjem Alcantara na vratih. Tudi strop je obložen z usnjem Alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  DODATNE ZNAČILNOSTI

  Med druge ključne značilnosti spadajo sistem Lexus Climate Concierge, ki ohranja popolno temperaturo in kakovost zraka v kabini, navigacijski sistem Lexus Premium, sistem Lexus Safety System + in ozvočenje s 13 zvočniki Mark Levinson.

  LC Structural Blue Edition je zdaj na voljo za naročanje.

Next steps