2019 lexus takumi living hero v2

ROKODELSKO MOJSTRSTVO

TAKUMI – NAČIN ŽIVLJENJA

Da postaneš strokovnjak, je potrebnih 10.000 ur. Da postaneš mojster Takumi, pa kar 60.000. Ta edinstven dokumentarec pripoveduje zgodbo štirih mojstrov obrti Takumi in predstavlja njihovo predanost življenju neskonènega ponavljanja brez bližnjic. Raziskuje vprašanje, kako bo èlovekova obrt preživela, ko se bo umetna inteligenca razvila prek meja naših zmogljivosti.

BREZ BLIŽNJIC

Do vrhunskega rokodelstva je samo ena pot, ki zahteva izjemno ljubezen do podrobnosti. Na avtomobile celo skrijejo napake in nepravilnosti, zato da tudi zaposleni dosegajo to raven kakovosti. Od testnih voznikov, ki se jih preskusi pred testno vožnjo, do prostora, kjer bodoči mojstri Takumi izpopolnjujejo svoje čute – posnetki prikazujejo edinstvenost Lexusove izdelave.

        2019 lexus takumi living quote background image
        2019 lexus takumi living quote cinemagraph fallback

Praksa »prikritega testiranja« ali skrivanja nepravilnosti za preskušanje spretnosti ekipe je samo eden od načinov, kako Lexusovi rokodelci testirajo in urijo svoje spretnosti.

LJUDJE IN TEHNOLOGIJA

Neprekosljiva kakovost izdelave je lahko samo plod ubranega dela robotov in ljudi. S programiranjem edinstvenih čutov visoko usposobljenih rokodelcev v dosledne in učinkovite gibe naše robotske tehnologije smo ustvarili edinstveno Lexusovo kakovost izdelave.

NADČLOVEŠKO

Lexusovi mojstri rokodelstva Takumi po urah prakse in usposabljanja razvijejo skoraj nadčloveške čute. Vidijo tisto, kar neizkušenemu očesu ostane skrito, zvoke uglaševanja motorja slišijo s kirurško natančnostjo in so sposobni zatipati tudi najmanjše nepravilnosti.