concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

KAJ POMENI USTVARJATI NEVERJETNO?

PRI LEXUSU SMO NEUSTAVLJIVI V NAŠI ŽELJI, DA PREMAKNEMO MEJE PRI ZAGOTAVLJANJU NENADKRILJIVEGA, IZJEMNEGA, ODLIČNEGA. NA KRATKO: SE NENEHNO PRIZADEVAMO ZA NEVERJETNIM.

Neverjetna tehnika in dovršena tehnologija omogoča, da je vozilo skladno s potrebami voznika, zagotavlja izjemno moč in učinkovitost, vendar ne na račun našega okolja. Osupljiva oblika: ki privablja poglede. Neverjetna izdelava: kakovost naših materialov in izdelava naredi vsak Lexus utelešenje prestiža.

Neverjetni preskoki v naši tehnologiji: smo ustvarjalci Lexus hibridnega pogona. Vse predano z neprekosljivo stopnjo skrbi za stranke spremeni lastništvo Lexusa v neverjetno izkušnjo.

Pri Lexusu se ne ustavimo, dokler ne ustvarimo neverjetnega.

ZAKLJUČENA SERIJA AMBICIOZNIH PROJEKTOV, KI RAZISKUJEJO KOMPLEKSNOST IN LEPOTO GIBANJA – VSE SE ZAČNE Z NAŠIM PRVIM PROJEKTOM "KORAKI". "KORAKI" SO ZGODBA O NARAVNOST OSUPLJIVI LUTKI IN NJENEM GIBANJU PO MESTU TER ISKANJU NEČESA POSEBNEGA.

USTVARJAMO NEVERJETNO: MODEL RX

VSAKO NOVO VOZILO RX MORA PRESTATI SERIJO NAJZAHTEVNEJŠIH PREIZKUSOV, VKLJUČNO S PREVERJANJEM TESNJENJA, ZA KAR AVTOMOBIL ZA VSAJ DVE MINUTI ZAPREJO V NEVIHTNO KOMORO, KI SIMULIRA DIVJANJE NARAVNEGA TAJFUNA

Pri Lexusu mora vsako novo vozilo RX prestati zahtevna testiranja, ki znatno presegajo razmere v resničnem svetu, katerim bo vozilo izpostavljeno v času svojega „življenja“ na cesti. Preden vozilo zapelje v prodajni salon vsak model v svetlobnem tunelu preverijo glede površinskih nepravilnosti, tehnik specialist, posebej izšolan, da občuti razliko med obema stranema lista papirja, preveri popolno gladkost površin, vozilo preverijo v simulatorjih vetra in toče in ga izpostavijo simulaciji deževnega naliva v tajfunski komori, kjer pade 200 mm dežja na uro.

Vozilo mora ostati v nevihtni komori od dve do deset minut, da se preveri, da v notranjost avtomobila ne prodre niti ena dežna kapljica, kar ni enostavna naloga; količina vode v komori je približno dvakrat večja od povprečne zabeležene količine dežja pri zelo močnem tajfunu.

V tem kratkem filmu si lahko ogledate utrinek iz življenja t. i. lovilcev neviht, ki naravnost živijo za občutenje teh izjemnih razmer v naravi. V galeriji slik v nadaljevanju opisuje nekatere izmed najbolj osupljivih vremenskih razmer, kar jih je doživel in pojasni občutke pri doživljanju takšnih razmer iz prve roke.

USTVARJAMO NEVEREJTNO: MODEL GS

LEXUSOV SISTEM ZA DINAMIČNO KRMILJENJE JE NOV SISTEM, NAMEŠČEN V MODEL GS F SPORT, KI USKLAJUJE NASPROTNO DELUJOČE SI SILE, DA ZAGOTOVI STABILNO IN VARNO, VENDAR ŠE VEDNO VZNEMIRLJIVO VOŽNJO. ČE NATANČNO POMISLIMO, LAHKO POTEGNEMO ZANIMIVE VZPOREDNICE S SVETOM POTAPLJANJA NA VDIH.

V kratkem filmu zgoraj potapljačica na vdih in avtorica knjige „One Breath“ (en vdih) Emma Farrell govori o premagovanju naravne potrebe telesa po dihanju, novinar revije „Lexus magazine“ Doug Knox pa opisuje, kako so pri inženiringu Lexusovega sistema za dinamično krmiljenje na podoben način ukrotili nasproti si delujoče sile med vožnjo.

Ta novi sistem za pomoč pri krmiljenju, ki je bil prvič nameščen v novi model GS F SPORT, združuje sisteme za nadzor krmiljenja avtomobila in številne senzorje, da zagotovi vznemirljivo in agilno vožnjo. To je tudi prva kombinacija sistema za dinamično krmiljenje in tehnologije hibridnega pogona na svetu.

Pri visokih hitrostih se zadnja kolesa rahlo obrnejo v enako smer kot so obrnjena sprednja kolesa, da se izboljša krmilna odzivnost avtomobila. Pri nižjih hitrostih pa se sprednja kolesa obrnejo v nasprotno smer kot so obrnjena zadnja kolesa. Čeprav se to zdi nenavadno in nasprotujoče, dejansko omogoča odličen nadzor in natančnost, podprta z varnostjo in stabilnostjo.

V spremljajoči galeriji fotografij lahko preberete nekaj komentarjev avtorja prispevkov o potapljanju na vdih Freda Buyleja , ki govori o nekaterih svojih najboljših trenutkih v življenju, ko je obiskal podvodni svet in preizkušal meje zmogljivosti človeškega telesa kot potapljač na vdih in podvodni fotograf.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ