concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

KONCEPTNO VOZILO LEXUS UX

NA AVTOMOBILSKEM SALONU V PARIZU 2016 JE DOŽIVELO
SVOJO SVETOVNO PREMIERO NAŠE NOVO KONCEPTNO VOZILO.

Na avtomobilskem salonu v Parizu 2016 smo predstavili novo konceptno vozilo Lexus UX. Vozilo je bilo zasnovano v Lexusovem evropskem razvojnem centru in naj bi zanimanje vzbudilo predvsem pri naprednem urbanem občinstvu sodobnega povezanega sveta.

Koncept UX z domiselno tehnologijo ustvari poglobljeno doživetje vožnje, notranjost pa združuje tradicionalno obrt z inovativnimi metodami proizvodnje. Lexusova tiskovna konferenca je potekala 29. septembra. Če ste zamudili predstavitev, si jo lahko ogledate spodaj.

DRZNA OBLIKA KONCEPTNEGA VOZILA UX V KOMBINACIJI Z DOMISELNIMI
IN NAPREDNIMI TEHNOLOGIJAMI ZA POLNO POGLOBLJENO DOŽIVETJE POTNIKOV

Tehnologija HMI v vozilu je bila zasnovana tako, da naprednim strankam, ki živijo in delajo v povezanem okolju, zagotavlja inovativno, tridimenzionalno doživetje vožnje.

Voznikov merilnik vključuje prozoren globus, ki spominja na lebdeči hologram, v katerem kombinacija analognih in digitalnih informacij tvori funkcionalen, a presenetljiv uporabniški vmesnik. Sredinsko konzolo odlikuje vpadljiva oblika, ki spominja na strukturo kristala, v kateri so v obliki holograma prikazane informacije klimatske naprave in informacijsko-razvedrilnega sistema, ki jih lahko dobro vidita tako voznik kot sprednji sopotnik.

Konceptno vozilo UX se ponaša tudi z najnaprednejšimi električnimi tehnologijami v vozilu. Opremljeno je z elektrokromatskimi stekli, medtem ko sta zunanji ogledali zamenjali ohišji digitalnih kamer, ki sta veliko tanjši od ohišij običajnih ogledal. Vsa stikala so elektrostatična in opremljena s transparentnimi pokrovčki.

Za novo zvočno doživetje za mlajše ljubitelje vozila Lexus poskrbi snemljiva zvočna enota v armaturni plošči na sopotnikovi strani, ki sledi motivu plavuti A-stebrička.

NAŠA NALOGA JE BILA USTVARITI NOVO ZVRST KOMPAKTNEGA ŠPORTNEGA TERENCA, KI BO LAHKO STRANKI PONUDIL NEKAJ EDINSTVENEGA – INOVATIVNO, TRIDIMENZIONALNO, POGLOBLJENO DOŽIVETJE.

Stephan Rasmussen, oblikovalec pri evropskem razvojnem centru, ED2

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ