concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LEXUS PREDSTAVLJA VODILNO KONCEPTNO VOZILO LS+ S TEHNOLOGIJAMI SAMODEJNE VOŽNJE, KI NAJ BI SE ZAČELE UPORABLJATI
LETA 2020

LEXUS JE NA 45. AVTOMOBILSKEM SALONU V TOKIU 2017 SVETU PREDSTAVIL »KONCEPTNO VOZILO LS+« Z MOŽNOSTJO SAMODEJNE VOŽNJE *1.

Lexus si prizadeva ustvariti svet brez prometnih nesreč, zato aktivno predstavlja napredne tehnologije, ki temeljijo na konceptu integriranega upravljanja varnosti *2. Lexus razvija tehnologije samodejne vožnje, da lahko vsi uživajo v varni in brezhibni mobilnosti ter zabavni vožnji.

Tehnologije »Urban Teammate« za samodejno vožnjo na običajnih cestah naj bi se začele uporabljati v prvi polovici 20-ih let 21. stoletja.

GLAVNE ZNAČILNOSTI KONCEPTNEGA VOZILA LS+

Konceptno vozilo LS+, opremljeno z vrhunskimi tehnologijami, nakazuje prihodnji videz vodilne limuzine »LS«. Z naprednim in hkrati elegantnim oblikovanjem ter tehnologijami samodejne vožnje, ki naj bi se začele uporabljati v letu 2020, je bilo konceptno vozilo LS+ zasnovano kot model, ki predstavlja Lexusovo vizijo prihodnosti.

NAPREDNO IN HKRATI ELEGANTNO OBLIKOVANJE PREDSTAVLJA PRIHODNJI VIDEZ VODILNE LIMUZINE LS

Konceptno vozilo LS+, ki nakazuje prihodnji videz modela LS, izžareva dostojanstven videz vodilnega vozila in nakazuje smer oblikovanja naslednje generacije Lexusovih vozil, ki temelji na Lexusovi oblikovalski filozofiji L-finesse *3.

Poleg drzno zasnovane vretenaste maske motornega pokrova z velikimi zračnimi loputami, ki izboljšajo hlajenje in aerodinamične lastnosti, je značilna Lexusova vizija prihodnosti pri konceptnem vozilu LS+ izražena tudi z delnimi laserskimi žarometi in kombiniranimi zadnjimi lučmi ter elektronskimi zunanjimi ogledali.

NAJSODOBNEJŠE TEHNOLOGIJE SAMODEJNE VOŽNJE, KI JIH PODPIRA UMETNA INTELIGENCA

Lexus želi ustvariti svet, kjer bodo lahko vsi ljudje uživali v varni, nemoteči in brezhibni mobilnosti s pomočjo tehnologij samodejne vožnje. Še zlasti želi omogočiti samodejno vožnjo od uvoza do izvoza na avtocesti s tehnologijami samodejne vožnje »Highway Teammate«, ki so vgrajene v konceptnem vozilu LS+ z namenom uporabe v letu 2020. Te tehnologije lahko na avtocestah s pravilno prepoznavo, presojo in upravljanjem sistemov v vozilu glede na trenutne prometne razmere že omogočijo samodejno priključevanje, menjavo pasu in odcepljanje kot tudi ohranjanje vozila na svojem voznem pasu in ohranjanje varnostne razdalje do vozila pred vami.

Konceptno vozilo LS+ lahko vzpostavi komunikacijo s podatkovnim središčem za posodabljanje programske opreme sistemov in tako omogoči dodajanje novih funkcij. Umetna inteligenca, ki se uči iz velepodatkov, vključno z informacijami o cestah in okoliških območjih, pa zagotavlja visoko kakovost samodejne vožnje. Vozilo, ki se razvija skupaj z uporabnikom, predstavlja novo dobo vozil, na katere se lahko ljudje čustveno navežejo.

*1 – 45. avtomobilski salon v Tokiu 2017 bo potekal na prizorišču Big Sight v obalnem predelu Tokia med 25. oktobrom in 5. novembrom; dneva za medije bosta 25. in 26. oktobra, dan posebnih povabil bo 26. oktobra, uradni slavnostni dan in dan predogleda bo 27. oktobra, dnevi za splošno javnost pa bodo od 28. oktobra do 5. novembra.

*2 – Koncept integriranja posameznih tehnologij in sistemov za varnost vozila za bolj napreden nivo podpore voznikom v vseh voznih situacijah

*3 – L-finesse je Lexusova originalna oblikovalska filozofija, ki temelji na vrhunskih (»leading-egde«) in uglajenih (»finesse«) idejah. Ustvariti želi novo vrednost z usklajevanjem na videz nasprotnih elementov prek tako imenovanega pristopa »YET«.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ