concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LF-NX TURBO

SVETOVNA PREMIERA NOVE RAZLIČICE LF-NX TURBO NA AVTOMOBILSKEM SALONU V TOKIU 2013

TURBO RAZLIČICA KONCEPTA KOMPAKTNEGA ŠPORTNEGA TERENCA LF-NX JE PREDSTAVLJENA NA 43. AVTOMOBILSKEM SALONU V TOKIU, KI SE ODVIJA NA MEDNARODNEM RAZSTAVIŠČU TOKYO BIG SIGHT V MESTNEM OKROŽJU KOTO OD 20. NOVEMBRA DO 1. DECEMBRA 2013.

Koncept LF-NX je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2013, zdaj pa smo ga opremili z novim dvolitrskim turbo motorjem, ki zagotavlja vrhunsko vozno zmogljivost in je prijazen okolju.

Sprednji spodnji spojler poudarja nižje težišče in daje modelu turbo bolj športen videz ter vitek profil, kompaktna in ostra karoserija ter odločne pnevmatike pa naredijo vtis moči in vznemirljive vožnje, ki ga lahko pusti samo športno terensko vozilo.

V notranjosti je na voljo nov vmesnik Remote Touch z na dotik občutljivo podlago. Uporabnik tako uživa v najbolj napredni in prijazni izkušnji, ki je značilna za Lexus.

LF NX cutout 960 001

OBLIKA

Oblika novega LF-NX Turbo je drzna, spektakularna in inovativna kot pri konceptu LF-NX HV, vendar izboljšana z veliko podrobnostmi v zunanjosti in notranjosti, ki prispevajo k večji zmogljivosti novega dvolitrskega turbo pogonskega sklopa.

Vretenasta maska motornega pokrova Lexus ima dodatke iz kroma v barvi dima, sredinski del z ozkimi, črnimi vstopnimi odprtinami za zrak, pod katerim je ostra matirana pokromana maska spojlerja v obliki plavuti, ki poudarja nizko težišče in športne lastnosti koncepta športnega terenca. Navpične sprednje reže za zrak se svetijo v črni barvi z visokim sijajem in se zaključijo s črno mrežo.

Blatniki in spodnji prag so odeti v visokosijoče črne dodatke, medtem ko je element zgornjega v videzu matiranega kroma. Tako kot obroba sprednje maske motornega pokrova so tudi obrobe stekel in zgornja površina zunanjih ogledal iz kroma v barvi dima.

Na zadnjemu delu vozila novo obliko odbijača poudarja oster, širok aerodinamičen difuzor v videzu matiranega kroma. Obdajata ga dve izklesani kromirani izpušni cevi, katerih oblika odraža obliko kril sprednjih navpičnih rež za zrak.

Nova, agresivnejša lita platišča in spremenjena velikost gum, s 255 50R 20 pri konceptu HV na 255 45 ZR 20, dajeta konceptu LF-NX Turbo bolj športen in samozavesten videz.

Notranjost odraža zmogljivost dvolitrskega turbo pogona koncepta, pri čemer inštrument in stikalna naprava, vključno z merilniki, navigacijskim zaslonom, sledilcem na dotik RTI in poljem na dotik, strešno in vratno oblazinjenje zdaj zasvetijo v športni rdeči barvi.

POGONSKI SKLOP

Koncept LF-NX Turbo je opremljen z Lexusovim prvim bencinskim turbo motorjem.

Dvolitrski štirivaljnik združuje Lexusovo napredno odprtino za rotacijo, ventilatorski razpršilnik za vbrizgavanje goriva, tehnologiji zgorevanja D-4S in VVT-i z izpušnim zbiralnikom, vgrajenim v glavi motorja in dvojnim turbopolnilnikom z aktivnim obvodnim ventilom.

Z optimizacijo temperature izpušnih plinov izpušni zbiralnik, ki je vgrajen v glavi motorja, združuje visoko raven zmogljivosti z učinkovito porabo goriva in zanesljivostjo čistih emisij izpušnih plinov, medtem ko dvojni turbopolnilnik učinkovito deluje v najrazličnejših možnih območjih vrtilne frekvence.

Nov električni sistem modela LF-NX Turbo cilja na hitro odzivnost pedala za plin in navdušujočo vožnjo ter se hkrati ponaša z izjemno učinkovito porabo goriva.

PREPOZNAVNO LEXUSOVO VOZILO

LF NX cutout 960 003

SVETOVNA PREMIERA LEXUSOVEGA KONCEPTNEGA ŠPORTNEGA TERENCA LF-NX NA AVTOMOBILSKEM SALONU V FRANKFURTU 2013

LF-NX je nov Lexusov konceptni model srednje velikosti, zasnovan kot športni terenec. Svojo svetovno premierno predstavitev je doživel na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2013 (IAA). Namen tega konceptnega vozila je raziskati potenciale srednje velikih športnih terencev v paleti modelov vozil znamke Lexus.

Konceptno vozilo LF-NX dodatno utrjuje vodilni položaj znamke Lexus na področju proizvodnje vozil s popolnoma hibridno tehnologijo pogona, saj ga poganja nova različica sistema Lexus Hybrid Drive, ki je posebej prilagojena in uglašena za zmogljivosti športnih terencev.

Zaradi svojega izjemno prepoznavnega in mogočno zasnovanega dizajna zunanjost konceptnega modela LF-NX izraža nadaljnjo evolucijo Lexusovega oblikovalskega jezika „L-finesse“.

Na sprednjem delu je dominantno vlogo prevzela poudarjena interpretacija Lexusove maske motornega pokrova v dizajnu dveh trapezov, poleg te pa so tu še izrazite in prepoznavno Lexsusove sprednje luči, neodvisne dnevne luči (DRL) ter edinstveni vogalni poudarki, ki ločujejo odbijač od sprednjih blatnikov z agresivnim navpičnim rezom.

Gledano s profila mogočna loka blatniških košev dopolnjuje črn zaščitni sloj, ki je že nekaj časa značilnost mestnih športnih terenskih vozil. Nad izrazito prisekano obliko sredinske linije vozila zdaj že klasično Lexusova bočni profil in strmo nagnjena prtljažna vrata ustvarjata elegantno silhueto atletskega coupeja.

in article 03

Na zadnjem delu je zlasti opazna izjemno poudarjena oblika sklopov zadnjih luči. Zasnovani so tako, da se raztezajo navzdol do polne globine odbijača in s tem ustvarjajo oster, aerodinamičen previsni rob vozila, podoben detajlom na sprednjih blatnikih.

in article 04

Konceptni model Lexus LF-NX je predstavljen v ščetkani kovinsko srebrni barvi zunanjosti, ki daje osupljiv vtis, da je bila celotna karoserija izklesana iz enega samega monolitnega kovinskega bloka.

Notranjost posnema izjemno mogočno zunanjost konceptnega modela LF-NX z drznimi in izrazitimi oblikami, kar ustvarja vtis, da je potniška kabina v prvi vrsti namenjena vozniku, saj je okolje naravnost idealno ergonomično.

V nadaljevanju oblikovalskega koncepta „L-finesse“ z osredotočenostjo na ljudi je opazno, da ima potniška kabina idealno obliko armaturne plošče z zgornjim območjem za prikaze in spodnjim območjem z upravljalnimi elementi, ki je bila do potankosti dovršena tekom številnih generacij Lexusovih vozil.

S tem je omogočena intuitivna interakcija s tehnologijo naslednje generacije v vozilu, ki vključuje na dotik občutljiva elektrostatična stikala in nov dizajn na dotik občutljive površine sistema „Remote Touch Interface“ (RTI).

Moč in uglajenost izklesanih kovinskih površin v notranjosti uveljavljata prednosti vrhunskega športnega terenskega konceptnega modela LF-NX. Kovinske note dopolnjujeta usnjeno oblazinjenje v sončno rumeni ali črni barvi s kontrastnimi šivi ter prefinjena modra osvetlitev instrumentov.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ