concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

AVANTGARDNA LEPOTA

AVANTGARDNA LEPOTA V HIBRIDNEM ŠPORTNEM KUPEJU ZA ŠTIRI POTNIKE.

Naš konceptni avtomobil LF-LC smo prvič predstavili na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu januarja 2012 in model vse od takrat vzbuja veliko pozornosti. Je agilen, športen in agresiven, saj je bil zasnovan na podlagi zamisli o „gibljivi natančnosti“, ki se kaže v tem, kar oblikovalci imenujejo „avantgardna lepota“. Morda je prav zato na avtomobilskem salonu v kategoriji konceptnih avtomobilov prejel nagrado „Eyes on Design“.

Njegov presenetljiv videz nakazuje prihajajoče oblikovalske smernice v novem valu Lexusovih modelov. Zasnovan je bil v Toyotinih oblikovalskih studiih Calty v Kaliforniji in predstavlja vizijo novega športnega kupeja z drzno interpretacijo naše značilne sprednje maske v obliki dveh trapezov in presenetljivih dnevnih luči v sprednjih žarometih.

LF LC cutout 960 001

SMO NA PRELOMNICI NAJVEČJE SPREMEMBE V ZGODOVINI PODJETJA LEXUS – NAVDIHNILA NAS JE NOVA GENERACIJA PREPOZNAVNEGA DIZAJNA.

Karl Schlicht ,Generalni direktor, oddelek za načrtovanje Lexusovih izdelkov in trženja, januar 2012

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

LF LC cutout 960 002

Steklena streha avtomobila počiva na lahkih ločnih A-stebričkih. V notranjosti avtomobila voznika ovijajo globoko vbočene stranske obloge na vratih in visoka, zaobljena konzola. Daljinski upravljalnik na dotik občutljivega zaslona zagotavlja enostavno uporabo upravljalnih elementov v modelu LF-LC, dva 12,3-palčna LCD-zaslona pa omogočata prikaz informacij in podatkov navigacijskega sistema.

Vhodni podatki se prikazujejo na nadzorni plošči na dotik občutljivega zaslona, vgrajenega v sredinsko konzolo. Uporabniški vmesnik se uporablja za nadzor avdio sistema, klimatske naprave in navigacijskega sistema in omogoča na dotik občutljivo pojavno tipkovnico na zaslonu za vnašanje kompleksnejših vnosov. Podobne na dotik občutljive površine na obeh vratih omogočajo odpiranje in zapiranje okenskih stekel, nastavljanje vzvratnih ogledal, prilagajanje sedežev in nastavitve sistemov za osebno zabavo.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ