concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

AVANTGARDNA LEPOTA

Presenetljivi novi popolnoma hibridni konceptni kupe LF-CC bo svojo svetovno premiero doživel na avtomobilskem salonu v Parizu 2012.

Ta kompakten štirisedežni kupe označuje najdrznejša sprednja maska v obliki dvojnega trapezoida med vsemi Lexusovimi modeli in tako napoveduje dinamično evolucijo našega oblikovalskega jezika pri načrtovanju prihodnjih modelov. Atletski profil kupeja je poudarjen z navzgor zašiljeno bočno linijo in kratkimi previsi spredaj in zadaj. Na sprednjem delu sta opazni vpadljivo oblikovani odprtini za zajem zraka, ki hladi motor in zavore, dizajn projektorskih žarometov s tremi LED-diodami pa poudarjajo inovativne površine za odvajanje toplote in prepoznavne dnevne luči v obliki puščice.

Dinamičen oblikovalski slog poudarja široko silhueto in nizko težišče konceptnega modela LF-CC. V avtomobil je vgrajen popolnoma nov 2,5-litrski motor, ki je del Lexusovega popolnoma hibridnega pogonskega sklopa. Ta koncept ima vso moč usmerjeno na zadnji kolesi in je zasnovan za zagotavljanje vznemirljivih voznih doživetij ter najnižjih vrednosti emisij CO2 v svojem razredu, saj naj le-te ne bi presegale 100g/km. V športni potniški kabini, oblikovani z izrazito osredotočenostjo na potrebe voznika, se napredna tehnologija sreča z ekskluzivno obdelanim usnjem in oblikovalskimi detajli iz kovine. Vse za vožnjo pomembne komponente so zbrane v okolici voznikovega sedeža, kar ustvarja izjemno ergonomijo z naprednimi tehnologijami z vmesniki človek-stroj.

LF CC cutout 960 001

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ