concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

RX 450h

VOZITE ŠPORTNI TERENEC, KI POSTAVLJA NOVA MERILA IN Z ZMOGLJIVOSTJO POLNEGA HIBRIDA RAZVIJE PREFINJENIH 313 KM.


Emisije CO2 - kombinirana vožnja (g/km) 122
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 5,3
Pospešek (0-100 km/h) 7,7
Največja hitrost (km/h) 200

PRETANJENA PREFINJENOST

VOZITE ŠPORTNI TERENEC, KI POSTAVLJA NOVA MERILA IN Z ZMOGLJIVOSTJO POLNEGA HIBRIDA RAZVIJE PREFINJENIH 313 KM.

Podjetje Lexus si že od začetka prizadeva biti inovativno in korak pred ostalimi, zato je leta 1998 lansiralo vozilo RX – prvi športni terenec, ki je ponujal prefinjenost luksuzne limuzine. Nato smo leta 2004 prekinili monotonost na tržišču in predstavili prvi luksuzni hibrid na svetu, inovativni športni terenec RX 400h.

Zdaj predstavljamo povsem novi RX, ki pooseblja Lexusovo predanost ustvarjanju neverjetnega in je plod naših oblikovalskih studiev ter hkrati najbolj pretanjeno vozilo Lexus doslej. Že s standardno opremo vam ponuja neprekosljivo prefinjeno razkošje.

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE RX 450h

Vožnja z modelom RX 450h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

Inovativni model RX 450h poganja naš najnovejši pogon Lexus Hybrid Drive, ki na inteligenten način združuje 3,5-litrski bencinski motor V6 z dvema elektromotorjema in prenaša uglajeno moč na vsa štiri kolesa. Zahvaljujoč takojšnjemu navoru elektromotorjev je mogoče pospešiti do hitrosti 100 km/h v 7,7 sekunde, emisije CO2 pa znašajo pičlih 120 g/km*.

Lahko pa uporabite tudi način EV (električno vozilo) za tiho vožnjo brez porabe bencinskega goriva in emisij CO2 ali NOX. Hibridne baterije v modelu RX 450h ni treba polniti. Poleg tega je zelo kompaktna, kar omogoča veliko prtljažnega prostora.

* Velja za paket opreme Eco z 18-palčnimi litimi platišči.

Notranjost modela RX 450h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

Biti lastnik novega vozila RX je posebno doživetje. Ko se mu približate, vas pozdravi tako, da rahlo osvetli vse štiri vratne kljuke. S tem poskrbi za edinstven občutek domačnosti, ki ga Japonci imenujejo »omotenaši«. Ko se usedete, občutite objem privlačnih linij potniškega prostora. Vsi vmesniki so nameščeni tako, da omogočajo preprosto upravljanje.

Nato občudujete sredinsko konzolo z lesenimi okrasnimi elementi. Te so lasersko obdelali Yamahini strokovnjaki za klavirje, pri čemer so ustvarili zanimiv vzorec črt, in jih pozneje ročno zloščili za čudovit sijaj. Potniki na razkošnih zadnjih sedežih iz usnja (ki so električno nastavljivi) imajo veliko prostora za noge in lahko uživajo v edinstvenem zvočnem sistemu Mark Levinson® s 15 zvočniki.

Varnost v modelu RX 450h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

Podjetje Lexus je bilo vedno vodilno na področju razvoja varnosti in tehnologij za pomoč vozniku. Vse nove modele preizkušamo v največjem simulatorju vožnje na svetu. Po zaslugi naših naprednih raziskav na področju preprečevanja nezgod je novo vozilo RX zdaj standardno opremljeno z revolucionarnim sistemom Lexus Safety System +.

Ta vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka s funkcijo zaznavanja pešcev, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa za izboljšano vidljivost ponoči in prilagodljivi tempomat, ki hitrost vašega vozila prilagodi hitrosti vozila pred vami.

Trojni Žarometi Led

TROJNI ŽAROMETI LED

Prefinjeni žarometi v obliki črke L uporabljajo isti vir svetlobe LED za dolgi in kratki snop. Poudarjajo jih dnevne luči z vgrajenimi zaporedno osvetljenimi smerniki, kar poskrbi za edinstven sijaj.

Usnjena/Lesena Zasnova

USNJENA/LESENA ZASNOVA

Čudovito izdelan usnjen/lesen trikraki volanski obroč, ki se zgleduje po volanskem obroču iz našega superavtomobila LFA, ima počivalnike za prste in je optimiziran tako, da se udobno prilega dlanem. Vgrajeni gumbi – glede na opremo – omogočajo upravljanje avdiosistema, telefona, večinformacijskega zaslona, prilagodljivega tempomata in sistema pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu.

Temen les, Obdelan z Lasersko Tehnologijo Yamaha

TEMEN LES, OBDELAN Z LASERSKO TEHNOLOGIJO YAMAHA

Les na sredinski konzoli in oblogi vrat je graviran z inovativno lasersko tehnologijo, ki razkrije plast aluminija in tako ustvari čudovit učinek črt. Te dodatke izdelujejo izključno Yamahini mojstri za klavirje.

Sistem za Zaznavanje Nevarnosti Trka

SISTEM ZA ZAZNAVANJE NEVARNOSTI TRKA

Radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik vozila sodelujeta pri izračunavanju možnosti trka z vozili pred vami. Če je nevarnost trka velika, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in poviša se zavorni tlak. Če sistem preračuna, da je trk neizogiben, se po potrebi samodejno aktivirajo zavore, sprednja varnostna pasova pa se zategneta.

20-Palčna Lita Platišča

20-PALČNA LITA PLATIŠČA

Vozilu RX lahko dodate lasten pridih z na novo zasnovanimi 5-krakimi platišči, ki jih je mogoče opremiti z barvnimi vstavki, da se ujemajo z izbrano barvo karoserije.

Panoramsko Strešno Okno

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Veliko tovarniško nameščeno panoramsko strešno okno v kabino vozila RX prinese dodaten občutek svobode, več prostora za glavo ter prijetne sončne žarke. Poleg tega ima premični sprednji del iz stekla, ki ponuja pravi občutek vožnje pod milim nebom, in električno pomično senčilo za zaščito pred premočnim soncem.

Sistem samodejnega parkiranja s tipali

SISTEM SAMODEJNEGA PARKIRANJA S TIPALI

Parkirna tipala vozila RX niso namenjena zgolj opozarjanju na ovire na poti. Poleg tega namreč samodejno upočasnijo avtomobil in vas opozorijo, da je treba zavirati. Če je trk neizogiben, nadzor zaviranja popolnoma zaustavi vozilo RX.

Napredna Aerodinamika

NAPREDNA AERODINAMIKA

Zaradi skoraj popolnoma ploskega podvozja in zadnjega spojlerja se lahko model RX 450h pohvali z odlično aerodinamiko. Da bi zmanjšali skupni količnik zračnega upora, so Lexusovi inženirji poleg tega preoblikovali zunanji ogledali in vozilu dodali krilca na primernih mestih. Tako se izboljšata stabilnost in vodljivost, hkrati pa se zmanjšata poraba goriva in hrup zaradi vetra.

Varnostna ocena 5 zvezdic

VARNOSTNA OCENA 5 ZVEZDIC

Novi RX je med najvarnejšimi vozili v svoji kategoriji, saj je na uveljavljenih preizkusih organizacije Euro NCAP za leto 2015 prejel oceno 5 zvezdic. Poleg tega so mu podelili najboljšo oceno za zaščito pešcev, ki jo je kadar koli dosegel velik športni terenec.

Štirikolesni Pogon/E-Four

ŠTIRIKOLESNI POGON/E-FOUR

Pogon E-FOUR pri modelu RX 450h AWD zagotavlja brezhibno zmogljivost in samozavesten oprijem na zahtevnem terenu. Pri inovativnem pogonu E-FOUR je na zadnji osi dodaten elektromotor s 50 KM, ki po potrebi zagotavlja še večji navor.

Izredno Širok Prikazovalnik Podatkov na Vetrobranskem Steklu

IZREDNO ŠIROK PRIKAZOVALNIK PODATKOV NA VETROBRANSKEM STEKLU

Podatki o vozilu se v barvah projicirajo neposredno na vetrobransko steklo. Največji prikazovalnik podatkov na vetrobranskem steklu v katerem koli vozilu Lexus doslej (240 x 90 mm) omogoča preverjanje podatkov, npr. ukazov navigacijskega sistema ali nastavitev avdiosistema, ne da bi za to morali umakniti pogled s ceste pred vozilom.

Izbira Načina Vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Z gumbom za izbiro načina vožnje na sredinski konzoli izbirate med naslednjimi načini vožnje: ECO, NORMAL, SPORT S in SPORT S+.Tako lahko optimalno izkoristite učinkovitost, dinamične zmogljivosti ali uglajenost svojega avtomobila. Vozniki modela RX 450h lahko prvič uporabljajo tudi način CUSTOMIZE, s katerim je mogoče prilagoditi delovanje motorja, hibridnega sistema, šasije in klimatske naprave.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom z zaviranjem

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM Z ZAVIRANJEM

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu poenostavi vzvratno vožnjo po parkiriščih, tako da zaznava vozila, ki se bližajo od zadaj. Če obstaja velika verjetnost trka, vozilo RX aktivira nadzor zaviranja, da se izogne poškodbam vozila ali jih zmanjša.

Močnejša Šasija, Izboljšana Vodljivost

MOČNEJŠA ŠASIJA, IZBOLJŠANA VODLJIVOST

Močnejša šasija, izboljšano sprednje vzmetenje in nova tehnologija krmiljenja v najnovejšem modelu RX 450h omogočajo neverjetno natančno in odzivno vožnjo. Zaradi naprednih metod laserskega varjenja vijakov in adhezivnega lepljenja je ta športni terenec izjemno močan, vozniku pa nudi zadovoljstvo z natančno vodljivostjo pri veliki hitrosti.

Tehnologija Climate Concierge/Nanoe®

TEHNOLOGIJA CLIMATE CONCIERGE/NANOE®

Napredni sistem Climate Concierge nenehno spremlja temperature znotraj in zunaj modela RX 450h ter samodejno prilagaja temperaturo v potniškem prostoru, temperaturo sedežev in volanskega obroča. Infrardeči senzorji spremljajo telesno temperaturo potnikov na zadnjih sedežih in ustrezno prilagajajo delovanje klimatske naprave ter ogrevanja/hlajenja sedežev. Poleg tega nagrajena tehnologija nanoe® v potniški prostor sprošča mikroskopsko majhne negativno nabite delce, ki očistijo zrak in učinkovito odstranijo neprijetne vonjave s sedežev. Ti imajo tudi prijeten vlažilen učinek na kožo in lase.

Zadnje Luči Led

ZADNJE LUČI LED

Močne diode LED v obliki črke L ustvarijo enakomerno kristalno osvetlitev od zadnjih vogalov vozila RX do sredine pokrova prtljažnika. Izredno široke zadnje luči zagotavljajo odlično vidljivost, dopolnjujejo pa jih vpadljivi zaporedno osvetljeni smerniki LED.

Usnjen Volanski Obroč

USNJEN VOLANSKI OBROČ

Trikraki usnjen volanski obroč ima počivalnike za prste in je optimiziran tako, da se udobno prilega dlanem. Na voljo je z ogrevanjem za hladna jutra ter z vgrajenimi gumbi – glede na opremo – za upravljanje avdiosistema, telefona, večinformacijskega zaslona, prilagodljivega tempomata in sistema pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu.

Zvočni Sistem Mark Levinson®

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON®

Vrhunski zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom in 15 zvočniki ter tehnologijo GreenEdge™ je prilagojen akustičnim lastnostim modela RX 450h. Sistem predvaja neponovljiv 7.1–kanalni digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Prilagodljivi Tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat zagotavlja bolj sproščeno vožnjo tako, da ohranja nastavljeno razdaljo do vozila pred novim modelom RX 450h, četudi to vozilo ne vozi s stalno hitrostjo.

Prilagodljivo Variabilno Vzmetenje

PRILAGODLJIVO VARIABILNO VZMETENJE

Opcijsko prilagodljivo variabilno vzmetenje inteligentno uravnava blaženje vseh štirih koles in zagotavlja vznemirljivejšo vožnjo. S tem se povečajo vodljivost, stabilnost in udobje vožnje.

Samodejno Uravnavanje Dolžine Svetlobnega Snopa

NAPREDNI SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa uporablja isto kamero kot napredni sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu. Z njo ponoči zazna nasproti vozeča vozila in samodejno preklopi na kratke luči. To zmanjša možnost, da bi nehote slepili druge voznike, in vam omogoča, da se osredotočite na cesto pred seboj.

Napredni Sistem Pomoči za Ohranjanje Vozila na Voznem Pasu

NAPREDNI SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU

Napredni sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu (A-LKA) s kamero v vetrobranskem steklu nadzoruje položaj vašega vozila na voznem pasu. Če začnete nenamerno zapuščati svoj vozni pas, sistem A-LKA sproži opozorilni zvočni signal in za kratek čas prevzame krmiljenje, da popravi smer vožnje.

Notranja Osvetlitev LED

NOTRANJA OSVETLITEV LED

Notranja osvetlitev LED na vratih, instrumentih, v prostoru za noge in na drugih mestih v kabini med nočno vožnjo ustvari sproščujoče, vendar prefinjeno vzdušje. Optimizirali smo količino svetlobe za dobro vidnost ponoči, pri čemer smo upoštevali kljuke na vratih na notranji strani in odsevnost med vožnjo.

Sistem za Nadzor Mrtvih Kotov

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV

Radarske naprave v zadnjem odbijaču zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu. Če voznik nakaže spremembo voznega pasu in se v njegovem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, se na ustreznem zunanjem ogledalu prikaže opozorilni signal.

Deset Zračnih Blazin

DESET ZRAČNIH BLAZIN

Vsi modeli RX 450h so opremljeni z desetimi zračnimi blazinami in napenjalniki varnostnih pasov. Če pride do trka, tipala za zaznavanje jakosti trka sprožijo ustrezni sprednji dvostopenjski zračni blazini na voznikovi/sopotnikovi strani in stranski zračni blazini. Potnika na sprednjih sedežih poleg tega varujeta zračni blazini za zaščito kolen, po vsej dolžini stranskih stekel pa sta nameščeni tudi zračni zavesi.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

rx quote 200x200 white

"S POVSEM NOVIM VOZILOM LEXUS RX PREMIKAMO MEJE DRZNEGA IN LEGENDARNEGA DIZAJNA TER NADGRAJUJEMO VREDNOTE INOVATIVNOSTI IZ PREJŠNJIH GENERACIJ RX."

Takayuki Katsuda, vodja razvojnega oddelka za vozilo RX

RX 450h F SPORT

rx fsport 450h

OSUPLJIVA OBLIKA

Model RX 450h F SPORT združuje drzno obliko in ekskluzivno izpopolnjeno vodljivost, ki ju je razvila ekipa, odgovorna za proizvodnjo legendarnega superavtomobila LFA in zmogljivih modelov F, in sicer RC F in GS F. Rezultat vas bo navdušil. Izboljšave zunanjosti vključujejo večjo Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova z mrežastimi elementi v obliki črke L, cevi za ohlajanje zavor in aerodinamična krilca za izboljšan oprijem s cestiščem.

Znotraj izjemno športnega kokpita boste odlično povezani s svojim modelom F SPORT. Ročno šivani športni sedeži vas zaobjamejo od bokov do ramen. Ergonomski športni volanski obroč in naluknjane aluminijaste stopalke zagotavljajo izjemen občutek in užitek pri vožnji.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ