concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

RC F

TA POVSEM NOVI ŠPORTNI KUPE LEXUS NAVDUŠUJE PRI VOŽNJI IN ZDRUŽUJE ROBUSTEN VIDEZ Z VRHUNSKO MOTOŠPORTNO TEHNOLOGIJO.


Kombinirana vožnja (g/km) 251
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 10,8
Pospešek (0-100 km/h) 4,5
Največja hitrost (km/h) 270

OD 113.000 €

RC F

TA POVSEM NOVI ŠPORTNI KUPE LEXUS NAVDUŠUJE PRI VOŽNJI IN ZDRUŽUJE ROBUSTEN VIDEZ Z VRHUNSKO MOTOŠPORTNO TEHNOLOGIJO.

Novi športni kupe s štirimi sedeži RC F je bil zasnovan za popolni užitek in je eno od najčudovitejših vozil visoke zmogljivosti v zgodovini. Tekmovalni dizajn je viden v dirkalni aerodinamiki in impresivnih 19-palčnih kovanih litih platiščih, po meri izdelana notranjost pa se lahko pohvali z instrumenti po vzoru tistih v modelu LFA.

Pod pokrovom motorja se skriva najzmogljivejši 8-valjni motor v zgodovini razvoja Lexus, ki za prenos svoje osupljive moči na zadnji par koles uporablja hitri samodejni osemstopenjski menjalnik Sports Direct Shift. Pri prestavljanju navzdol boste zaslišali kratke zvočne signale za pospeševanje, ki vas zasvojijo, diferencial z usmerjanjem navora (TVD) pa zagotavlja nadzor pri veliki hitrosti.

ZNAČILNOSTI VOZILA

POBLIŽJE SPOZNAJTE MODEL RC F

Vožnja z modelom RC F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Novi športni kupe s štirimi sedeži RC F je bil zasnovan za popolni užitek in je eno od najčudovitejših vozil visoke zmogljivosti v zgodovini. Tekmovalni dizajn je viden v dirkalni aerodinamiki in impresivnih 19-palčnih kovanih litih platiščih, po meri izdelana notranjost pa se lahko pohvali z instrumenti po vzoru tistih v modelu LFA. Pod pokrovom motorja se skriva najzmogljivejši 8-valjni motor v zgodovini razvoja Lexus, ki za prenos svoje osupljive moči na zadnji par koles uporablja hitri samodejni osemstopenjski menjalnik Sports Direct Shift. Pri prestavljanju navzdol boste zaslišali kratke zvočne signale za pospeševanje, ki vas zasvojijo, diferencial z usmerjanjem navora (TVD) pa zagotavlja nadzor pri veliki hitrosti.

Varnost v modelu RC F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Novi RC F, opremljen z integriranim sistemom za nadzor dinamike vozila Sports VDIM in ogromnimi hlajenimi kolutnimi zavorami, je zasnovan tako, da se lahko izognete nevarnostim, funkcija za zaznavanje vozil v mrtvem kotu in funkcija opozarjanja na ovire za vozilom pa vam pomagata zaznati vozila, ki jih morda niste videli. V primeru trka ste zaščiteni z močno potniško varnostno kletko, sprednjima sedežema s sistemom WIL in osmimi zračnimi blazinami

Notranjost RC F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Sprostite se in bodite samozavestni pri vožnji skozi ovinke pri veliki hitrosti, medtem ko sedite v lepo oblikovanih športnih sedežih z visokimi naslonjali. Navdih pri njihovi izdelavi smo iskali v vrhunskih športnih oblačilih po zadnji modi, pri čemer smo jih napolnili s peno za dobro prilegajočo podporo. Instrumenti vozila RC F so plod nadaljnjega razvoja edinstvenega osrednjega vrtljivega gumba v modelu LFA – prikazane informacije vključujejo velik merilnik vrtljajev, digitalne in analogne prikaze hitrosti, prikazovalnik diferenciala z usmerjanjem navora, merilnik sil in celo štoparico. Impresivno notranjost dopolnijo še na otip mehki materiali, natančna analogna ura in notranja osvetlitev LED.

19-palčnih kovanih litih platiščih

19-PALČNIH KOVANIH LITIH PLATIŠČIH

Platišča modela RC F so kovana (in ne lita) po postopku, ki posnema udarce kovaškega kladiva, da bi se prek izboljšane kovinske konstrukcije združila moč z lahkotnostjo. Razvita so bila v sodelovanju s podjetjem BBS, dobaviteljem za Formulo 1, in proizvedena v enem od najnaprednejših obratov za proizvodnjo motošportnih platišč na svetu.

Usnjeni športni sedeži

USNJENI ŠPORTNI SEDEŽI

Povsem novi sedeži z visokimi naslonjali so izdelani s tehnologijo »integrirane pene« za udobno in dobro prilegajočo se podporo. Ta tehnologija, ki črpa navdih iz motošporta, zagotavlja večje udobje in nudi boljšo bočno oporo kot navadno oblazinjenje. Sedežne blazine smo optimizirali tako, da njihova oblika in trdnost zmanjšata pritisk na občutljivo območje ishiadičnega živca.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM)

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV

Radarske naprave v zadnjem odbijaču zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu. Če voznik nakaže spremembo voznega pasu in se v njegovem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM) na ustreznem zunanjem ogledalu sproži opozorilni signal.

Osemstopenjski menjalnik sports direct shift

OSEMSTOPENJSKI MENJALNIK SPORTS DIRECT SHIFT

Motor V8 ponuja moč prek osemstopenjskega sekvenčnega menjalnika Sport Direct Shift (SDS) z možnostjo ročnega pretikanja prestav. Sistem za nadzor prestavljanja menjalnika je bil izboljšan za natančni odziv na najmanjši pritisk ali popuščanje stopalke za plin. Za užitek pri hitri športni vožnji izberite ročni način in uporabite obvolanski prestavni ročici. Pri prestavljanju navzdol z obvolansko prestavno ročico (v samo 0,2 sekunde) boste slišali edinstven zvočni signal.

Navigacijski sistem Lexus premium

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM

7-palčni zaslon z živahno 3D-grafiko in številnimi kartografskimi možnostmi lahko upravljate prek vmesnika na dotik ali glasovnega upravljanja. Sistem lahko celo ustvari kodo QR za vaš pametni telefon, da pridete do cilja tudi peš.

Žarometi LED

ŽAROMETI LED

Biserni žarometi LED v obliki trojne črke L uporabljajo isti vir svetlobe za dolgi in kratki snop, pri čemer veličastni sij vozila RC F poudarjajo debelo obrobljene dnevne luči LED v obliki črke L.

Karbonski paket

KARBONSKI PAKET

Po zaslugi tehnologije izdelave s karbonskimi vlakni, ki je bila razvita za superavtomobil Lexus LFA in dirkalnik IS F CCS-R, je model RC F s »karbonskim paketom« 9,5 kilogramov lažji od standardnega avtomobila. Med elemente iz karbonskih vlaken spadajo streha, pokrov motorja in aktivni zadnji spojler. Tkane komponente iz karbonskih vlaken imajo privlačno vizualno obliko, medtem ko ekskluzivni sijoči lak zagotavlja odlično vremensko odpornost. Skupaj z zmanjšanjem celotne teže karbonski paket tudi zniža skupno težišče modela RC F za 3 mm. To prispeva k povečani dinamični zmogljivosti zaradi zmanjšanja kotalnega vztrajnostnega momenta.

Kakovost izdelave Lexus »Takumi«

KAKOVOST IZDELAVE LEXUS »TAKUMI«

Novi RC F izdelujemo v svojem nagrajenem proizvodnem obratu v Tahari pod nadzorom osebja Lexus »Takumi«, od katerih je z najmanj 25 leti izkušenj vsak strokovnjak za odkrivanje najmanjših nepravilnosti. Neverjetno spretnost strokovnjakov boste občutili, ko se boste prvič dotaknili natančno obdelanih aluminijastih gumbov avdiosistema ali lepo zašitega usnjenega oblazinjenja. Svetleča lakirana površina je skrbno mokro brušena na roko, kar zagotavlja popolno končno obdelavo. Pred končno testno vožnjo osebje »Takumi« s svojim pretanjenim in visoko usposobljenim sluhom ter občutljivim mikrofonom, ki je strateško postavljen v kabino, v »tihi sobi« preveri, ali avtomobili delujejo gladko.

Potniška varnostna kletka, 8 zračnih blazin

POTNIŠKA VARNOSTNA KLETKA, 8 ZRAČNIH BLAZIN

Varnost potnikov v vozilu RC F zagotavlja osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zračni zavesi sta nameščeni po vsej dolžini bočnih delov kabine. Vsi varnostni pasovi so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Zmogljivost vozila je mogoče natančno nastaviti z izbiro načina vožnje. Način ECO zmanjša emisije in varčuje pri porabi goriva, medtem ko za vsakodnevno vožnjo način NORMAL nudi idealno ravnovesje med močjo, ekonomičnostjo in udobno vožnjo. Za izboljšano odzivnost pogonskega sklopa preprosto preklopite v način SPORT ali SPORT+

Instrumenti po zgledu modela LFA

INSTRUMENTI PO ZGLEDU MODELA LFA

Povsem novi merilni instrumenti vozila RC F so plod nadaljnjega razvoja preklopnega osrednjega vrtljivega gumba vozila LFA, ki je odvisen od načina vožnje. Informacije vključujejo velik osrednji merilnik vrtljajev, ki se spreminja glede na način vožnje. Tu so še digitalni in analogni prikazi hitrosti, prikazovalnik diferenciala z usmerjanjem navora, merilnik sil, merilniki temperature olja in vode, prikaz prevoženih kilometrov in celo štoparica.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Pri vzvratni vožnji, npr. na prometnem parkirišču, funkcija opozarjanja na ovire za vozilom (RCTA) z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo težko vidnemu območju za avtomobilom. Ko sistem zazna vozilo, vas funkcija RCTA opozori z vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu in z zvočnim signalom.

Kokpit, zasnovan z mislijo na voznika

KOKPIT, ZASNOVAN Z MISLIJO NA VOZNIKA

Zaradi novega kokpita, zasnovanega z mislijo na voznika, boste v vozilu RC F popolnoma sproščeni in osredotočeni na cesto ali dirkalno stezo pred vami. Razkošna sprednja sedeža za lepo oblikovanim volanskim obročem sta električno nastavljiva v 8 smereh.

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON® PREMIUM

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom, 17 zvočniki in močjo 835 W v vozilu RC F je prilagojen akustičnim lastnostim kabine. Sistem predvaja neponovljiv 7.1–kanalni digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Ročno izdelan 8-valjni motor

ROČNO IZDELAN 8-VALJNI MOTOR

Ta neverjetni petlitrski osemvaljni motor, ki je ročno izdelan in uglašen s stetoskopom v našem proizvodnem obratu v Tahari, razvije 4XX DIN konjskih moči in več kot 520 Nm navora. Glava valja in vsi gibljivi deli so zasnovani za zagotavljanje največje moči pri višjih številih vrtljajev motorja. Napredna in vznemirljiva zvočna tehnika ustvari globok zvok pri 3000 vrt./min in prijeten rezek zvok, ko se pri močnem pospeševanju vrtljaji dvignejo nad 6000 vrt./min. Pri tem je pomembno, da je pri vozilu RC F prvič uporabljen zmogljiv Lexusov motor z Atkinsonovim ciklom za manjšo porabo goriva.

Sistem za pomoč pri parkiranju

SISTEM ZA POMOČ PRI PARKIRANJU

Ko vključite vzvratno prestavo, se na prikazovalniku Lexus Media prikaže pogled za vozilom. Poleg tega se prikažejo vodilne črte, ki vam pomagajo pri parkiranju.

Upravljanje z vmesnikom na dotik

UPRAVLJANJE Z VMESNIKOM NA DOTIK

Vmesnik na dotik z vmesnikom Remote Touch omogoča potnikom na sprednjih sedežih intuitivno interakcijo z osrednjim 7-palčnim večpredstavnostnim zaslonom. Ergonomsko oblikovan in tako enostaven za uporabo kot pametni telefon ali tablica.

Motošportna zasnova

MOTOŠPORTNA ZASNOVA

Po naporni 24-urni dirki na Nürburgringu in dirki Pikes Peak Hill Climb v Koloradu ta novi ročno izdelani petlitrski osemvaljni motor postavlja nove standarde za športno zmogljivost. Doseže 4XX DIN konjskih moči in več kot 520 Nm navora. Glavo valja in druge gibljive dele je zasnovalo podjetje Yamaha Motorsport (ki je tudi dobavilo desetvaljne motorje za vozilo LFA), sestavljamo in prilagajamo pa jih v našem proizvodnem obratu v Tahari. Za tišje delovanje pri 3000 vrt./min in glasnejše rohnenje nad 6000 vrt./min vozilo RC F uporablja motor z Atkinsonovim ciklom za večjo učinkovitost pri vozni hitrosti.

Novo vzmetenje in šasija

NOVO VZMETENJE IN ŠASIJA

Novi RC F, razvit pod budnim očesom mojstrskih voznikov vozil Lexus, ki so izpopolnili superavtomobil LFA, nudi nepozabno izkušnjo v vožnji. Vrhunska okretnost pri zavijanju izvira iz kratke medosne razdalje avtomobila in zelo togega podvozja, zgrajenega z uporabo najnovejše tehnologije lepljenja in laserskega varjenja vijakov. Večtočkovno zadnje vzmetenje in sprednje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom v kombinaciji z motošportno aerodinamiko nudijo izjemno vozno izkušnjo. Z izbiro načina vožnje in diferencialom z usmerjanjem navora lahko vozilo RC F prilagodite svojemu razpoloženju, medtem ko naš najnovejši sistem Sports VDIM zagotavlja prefinjenost in varnost pri vožnji pri veliki hitrosti.

Prilagodljivo variabilno vzmetenje, ki je zdaj del serijske opreme modela RC F, za še bolj dinamično vožnjo inteligentno uravnava blaženje vseh štirih koles. S tem se povečajo vodljivost, stabilnost in udobje vožnje, zlasti med zavijanjem pri veliki hitrosti.

Sistem sports VDIM

SISTEM SPORTS VDIM

Integrirani sistem za nadzor dinamike vozila Sports VDIM poskrbi, da lahko tudi pri zavijanju pri veliki hitrosti varno in nemoteno uživate v ogromni moči, ki vam jo nudi RC F. Plin, krmiljenje in vzmetenje se prilagajajo za zagotavljanje športne zmogljivosti in razširi se dovoljeni obseg centrifugalne sile, še preden se vključi sistem VDIM. Če ste pripravljeni iti do skrajnih dinamičnih zmogljivosti vozila RC F, lahko sistem Sports VDIM popolnoma izklopite.

Diferencial z usmerjanjem navora

DIFERENCIAL Z USMERJANJEM NAVORA

RC F, ki je zasnovan za dodatno povečanje užitka v vožnji, ima diferencial z usmerjanjem navora (TVD) z naslednjimi tremi načini delovanja: STANDARD, za ravnotežje med okretnostjo in stabilnostjo pri veliki hitrosti, SLALOM, za poudarek na hitrem odzivu pri obračanju volanskega obroča in TRACK, za predvidljivo in stabilno vedenje vozila pri zavijanju med vožnjo na progi.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ