concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NOVI
RC 300h

ZAPELJITE SE Z LUKSUZNIM KUPEJEM, KI IMA KOT PRVI NA SVETU POLNI HIBRIDNI POGON


Kombinirana vožnja (g/km) 108
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 4,7
Pospešek (0-100 km/h) 8,6
Največja hitrost (km/h) 190

OD 46.500 €

NOVI RC 300h

ZAPELJITE SE Z LUKSUZNIM KUPEJEM, KI IMA KOT PRVI NA SVETU POLNI HIBRIDNI POGON.

Novi RC je eden najlepših športnih kupejev vseh časov, ki vam požene kri po žilah. Vrhunska oblika, prvovrstna kakovost izdelave in napredna tehnologija poskrbijo za obilo zabave v vožnji. Vozilo RC z inovativnim pogonom polnega hibrida ali turbo bencinskim pogonom zagotavlja izjemno odzivno moč ter osupljivo okretnost. Primera intuitivne Lexusove opreme sta vmesnik na dotik in sistem za zaznavanje nevarnosti trka. Novi modeli RC F SPORT zagotavljajo bolj dinamično doživetje s prilagodljivim variabilnim vzmetenjem, 19-palčnimi litimi platišči in volanskim obročem F SPORT.

Športni volanski obroč s prefinjenimi šivi v novem vozilu RC poskrbi za obilo užitka pri pospeševanju in natančnem upravljanju. Ta inovativen športni kupe, ki je bil razvit na najzahtevnejšem dirkališču na svetu Nürburgring, ima izjemno togo šasijo. Ta skupaj z vzmetenjem po meri dirkalnikov in inovativnimi pogoni postavlja nova merila na področju prefinjene vožnje in zagotavlja nepozabno, osupljivo doživetje.

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE RC 300h

Vožnja z modelom RC 300h – značilnosti

VOŽNJA Z MODELOM RC 300h – ZNAČILNOSTI

Vožnja v novem vozilu RC, razvitem na zahtevnem dirkališču Nürburgring pod budnim očesom mojstrskih voznikov vozil Lexus, ki so izpopolnili superavtomobil LFA, je izjemno uglajena. Okretnost pri zavijanju izvira iz kratke medosne razdalje avtomobila in zelo togega podvozja, zgrajenega z uporabo najnovejše tehnologije lepljenja in laserskega varjenja vijakov. Večtočkovno zadnje vzmetenje in sprednje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom v kombinaciji z motošportno aerodinamiko nudijo izjemno vozno izkušnjo. Z izbiro načina vožnje lahko vozilo RC prilagodite svojemu razpoloženju, medtem ko naš najnovejši sistem VDIM zagotavlja prefinjenost in varnost pri vožnji pri veliki hitrosti.

Notranjost modela RC 300h – značilnosti

NOTRANJOST MODELA RC 300h – ZNAČILNOSTI

Sprostite se v čudovito izdelanih usnjenih športnih sedežih, v katerih se boste zlili s tem zelo posebnim novim modelom Lexus. Vozilo RC, ki ga izdelujemo v svojem nagrajenem proizvodnem obratu v Tahari, je dober primer tradicionalne japonske obrti. Naj omenimo furnirje šimamoku, ki jih skrbno izdelujejo Yamahini mojstri za klavirje. Na otip mehko oblazinjenje, natančna analogna ura in notranja osvetlitev LED poskrbijo za luksuzno notranjost, medtem ko zadnji sedeži, posamično zložljivi v razmerju 60:40, dokazujejo, da je ta kupe tudi praktičen.

Varnost v modelu RC 300h – značilnosti

VARNOST V MODELU RC 300h – ZNAČILNOSTI

Novi RC je zasnovan tako, da vas podpira pri izogibanju nevarnosti, saj je opremljen z integriranim sistemom za nadzor dinamike vozila in zmogljivimi hlajenimi kolutnimi zavorami. Pri vožnji vas podpira sistem za zaznavanje nevarnosti trka, ki z radarjem za milimetrski izračun valovne dolžine zaznava predmete pred vozilom. Po potrebi upočasni vozilo in zategne varnostne pasove. Če pride do trka, za varnost vseh potnikov poskrbi močna varnostna kletka in osem zračnih blazin.

Polni hibrid

POLNI HIBRID

Model RC 300h na inteligenten način združuje napreden 2,5-litrski bencinski motor in zmogljiv elektromotor. Izjemno učinkovit štirivaljni motor z Atkinsonovim ciklom in tehnologijo neposrednega vbrizga D-4S ter tehnologijo Dual VVT-i s tehnologijo Start/Stop in sistemom za izkoriščanje odpadne toplote prispeva k zmanjšanju porabe goriva in nastajanja emisij.

Športni položaj za vožnjo

ŠPORTNI POLOŽAJ ZA VOŽNJO

Z nižjim športnim položajem za vožnjo resnično začutite cesto in odzivanje vozila na najmanjše premike volana.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Zmogljivost vozila je mogoče natančno nastaviti z izbiro načina vožnje. Način ECO zmanjša emisije in varčuje pri porabi goriva, medtem ko za vsakodnevno vožnjo način NORMAL nudi idealno ravnovesje med močjo, ekonomičnostjo in udobno vožnjo. Za izboljšano odzivnost pogonskega sklopa preprosto preklopite v način SPORT ali SPORT+

Ogrevan usnjen volanski obroč

OGREVAN USNJEN VOLANSKI OBROČ

Čudovito izdelan usnjen volanski obroč ima počivalnike za prste in je optimiziran tako, da se udobno prilega dlanem. Z vgrajenimi gumbi lahko upravljate avdiosistem, telefon in večinformacijski zaslon. Za dodatno udobje v mrzlem vremenu poskrbi ogrevan volanski obroč.

Zadnje vzmetenje

ZADNJE VZMETENJE

Večtočkovno zadnje vzmetenje, ki je bilo prvič uporabljeno pri priznani limuzini GS, zagotavlja stabilnost pri vožnji naravnost in zavijanju. Kombinacija komponent iz čvrstega jekla in ulitega/kovanega aluminija pripomore k manjši teži in zagotavlja natančnost brez vibracij.

Napredna aerodinamika

NAPREDNA AERODINAMIKA

Novi RC ima odlično aerodinamiko zaradi podrobnosti, kot so skoraj popolnoma plosko podvozje in majhna krilca na sprednjih stebričkih vrat. Ta krilca, ki so bila prvič uporabljena pri dirkalnikih F1, ustvarjajo zračne vrtince, ki pomagajo usmerjati zračne tokove navznoter, s čimer izboljšajo pomikanje avtomobila skozi zrak.

Prilagodljivost v razmerju 60:40

PRILAGODLJIVOST V RAZMERJU 60:40

Praktični zadnji sedeži, posamično zložljivi v razmerju 60:40, so del serijske opreme modelov RC. Vozilo združuje eleganco in prefinjenost športnega kupeja s priročnostjo karavana, saj je pri zloženih zadnjih sedežih dovolj prostora za prevoz večjih predmetov.

Navigacijski sistem Lexus Premium

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM

7-palčni zaslon z živahno 3D-grafiko in številnimi kartografskimi možnostmi lahko upravljate prek vmesnika na dotik ali glasovnega upravljanja. Sistem lahko celo ustvari kodo QR za vaš pametni telefon, da pridete do cilja tudi peš.

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON® PREMIUM

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom, 17 zvočniki in močjo 835 W v vozilu RC je prilagojen akustičnim lastnostim kabine. Sistem predvaja neponovljiv 7.1–kanalni digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Rokodelska spretnost Takumi

ROKODELSKA SPRETNOST TAKUMI

Novi RC izdelujemo v svojem nagrajenem proizvodnem obratu v Tahari pod nadzorom osebja Lexus »Takumi«, od katerih je z najmanj 25 leti izkušenj vsak strokovnjak za odkrivanje najmanjših nepravilnosti. Neverjetno spretnost strokovnjakov boste občutili, ko se boste prvič dotaknili natančno obdelanih aluminijastih gumbov avdiosistema ali lepo zašitega usnjenega oblazinjenja. Svetleča lakirana površina je skrbno mokro brušena na roko, kar zagotavlja popolno končno obdelavo. Pred končno testno vožnjo osebje »Takumi« s svojim pretanjenim in visoko usposobljenim sluhom ter občutljivim mikrofonom, ki je strateško postavljen v kabino, v »tihi sobi« preveri, ali avtomobili delujejo gladko.

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa

SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa ponoči uporablja kamero, nameščeno za notranjim vzvratnim ogledalom, da samodejno preklopi na kratki snop, ko zazna svetlobo luči nasproti vozečega ali spredaj vozečega vozila. To zmanjša možnost, da bi nehote slepili druge voznike, če pozabite izklopiti žaromete z dolgim snopom.

Osem zračnih blazin

OSEM ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za varnost potnikov skrbi še osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zračni zavesi sta nameščeni po vsej dolžini bočnih delov kabine. Vsi varnostni pasovi so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov.

Aktivni pokrov motorja

AKTIVNI POKROV MOTORJA

Novi RC ima aktivni pokrov motorja za porazdelitev sil trka. Če tipala na sprednjem odbijaču zaznajo trk s pešcem, se aktivira sistem, ki rahlo privzdigne pokrov motorja, da se poveča razdalja med pokrovom in trdimi komponentami motorja. S tem se zmanjša tveganje poškodb pešcev.

Sistem Smart Entry

SISTEM SMART ENTRY

Ko se vozilu RC približamo s ključem v žepu, nas ta pozdravi tako, da rahlo osvetli obe vratni kljuki in odklene vrata, ko se jih dotaknemo. Skrbno izdelane vratne kljuke ne uporabljajo ključavnic, kar je novost v svetovnem merilu.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

rc300h quote 200x200 white

ZASNOVALI SMO ŠPORTNI KUPE OSUPLJIVEGA VIDEZA, KI V NOTRANJOST POSKRBI ZA OBČUTEK DOMAČNOSTI, KI GA JAPONCI IMENUJEJO »OMOTENAŠI«.

Junichi Furuyama, vodja razvojnega oddelka za vozilo RC

RC 300h F SPORT

rc300h fsport cutout

OSUPLJIVA OBLIKA

Model RC 300h F SPORT združuje drzno obliko in ekskluzivno izpopolnjeno vodljivost, ki ju je razvila ekipa, odgovorna za proizvodnjo legendarnega superavtomobila LFA in zmogljivih modelov F, in sicer RC F in GS F. Rezultat vas bo navdušil. Izboljšave zunanjosti vključujejo večjo Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova z mrežastimi elementi v obliki črke L, cevi za ohlajanje zavor in aerodinamična krilca za izboljšan oprijem s cestiščem.

Znotraj izjemno športnega kokpita boste odlično povezani s svojim modelom F SPORT. Ročno šivani športni sedeži vas zaobjamejo od bokov do ramen. Ergonomski športni volanski obroč in naluknjane aluminijaste stopalke zagotavljajo izjemen občutek in užitek pri vožnji.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ