concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NX 300h

ODKRIJTE ČUDOVITO ZASNOVO ZA MESTNO OKOLJE, NASLEDNJO GENERACIJO POGONOV LEXUS HYBRID DRIVE IN DINAMIČNI MODEL F SPORT


CO2 emisije, kombinirana vožnja (g/km) 116
Poraba pri kombinirani vožnji (l/100 km) 5,0
Pospešek (0-100 km/h) 9,3
Največja hitrost (km/h) 180

OD 43.150 €

OSUPLJIVI POGLEDI

ODKRIJTE ČUDOVITO ZASNOVO ZA MESTNO OKOLJE, NASLEDNJO GENERACIJO POGONOV LEXUS HYBRID DRIVE IN DINAMIČNI MODEL F SPORT

Povsem novi športni terenec NX je bil ustvarjen z namenom, da vzbudi pozornost na mestnih ulicah. Ponuja prilagodljivo prostornost in vrhunsko udobje za do pet ljudi s prtljago. Revolucionarno vozilo Lexus z inovativnim pogonom polnega hibrida ali turbo bencinskim pogonom zagotavlja izredno odzivno moč ter osupljivo okretnost v mestnem okolju.

Primeri intuitivne Lexusove tehnologije so vmesnik na dotik, monitor s panoramskim pogledom in sistem za zaznavanje nevarnosti trka. Novi modeli NX F SPORT zagotavljajo bolj dinamično doživetje s prilagodljivim variabilnim vzmetenjem, 18-palčnimi litimi platišči, volanskim obročem F SPORT in športnimi sedeži, odetimi v perforirano usnje.

nx 300h takeaki kato

ŠPORTNI TERENEC NX 300h JE TAKO IZRAZIT IN IZVIREN, DA SE BOSTE TAKOJ ŽELELI ZAPELJATI V NJEM.

Takeaki Kato, vodja razvojnega oddelka za model NX 300h

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE NX 300h

Vožnja z modelom NX 300h – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Prepoznavni NX 300h odlikujejo športni videz, drzna Lexusova vretenasta maska motornega pokrova ter ekskluzivne sprednje in zadnje luči LED. NX 300h je kot stvaritev moderne umetnosti – ne morete ga spregledati. Lexusovi oblikovalci so pri snovanju njegovih ostrih, vendar tekočih linij črpali navdih iz prefinjene lepote staljene kovine. Ko se približamo modelu NX, nas ta pozdravi tako, da osvetli vratne kljuke. Njegovo podobo dodatno poudarjata dinamična bočna linija in silhueta, ki spominja na kupe. Žarometi LED s tremi projektorji in sistem dnevnih luči v obliki osti puščice poskrbijo za sij, ki je značilen samo za Lexus. Luči LED na zadnjem delu vozila spominjajo na dragulje v obliki črke L in poudarjajo mogočno obliko športnega terenca.

Motor modela NX 300h na uglajen način razvije moč 197 konjev. Kljub temu so skupne emisije CO2 tega zmogljivega športnega terenca presenetljivo majhne, saj znašajo samo 116 g/km*. Poraba goriva je 5,0 l/100 km*.

* Velja za model NX 300h s pogonom na sprednji kolesi in paketom opreme Eco.

Notranjost modela NX 300h – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Novi model NX 300h vas bo razvajal s sproščujočim sedenjem na dvignjenih, čudovito izdelanih usnjenih sedežih, s katerih boste imeli odličen pregled nad prometom in vrhunski pogled na mesto. Za dodatno svežino v kabini v vseh vremenskih razmerah poskrbi klimatska naprava S-Flow, ki uravnava temperaturo samo na sedežih, ki so zasedeni, medtem ko vas bo ob hladnih jutrih v načinu ECO učinkoviteje ogrela funkcija električnega ogrevanja sedežev. Monitor s panoramskim pogledom vam za preprostejše manevriranje prikaže slike s štirih nevpadljivih kamer. Te so nameščene na sprednji maski motornega pokrova, zunanjih ogledalih (kamere delujejo tudi, ko sta ogledali poklopljeni) in na pokrovu prtljažnika – na zaslonu se prikažejo digitalne vodilne črte za brezskrbno vožnjo v tesnem mestnem okolju.

V modelu NX 300h je na voljo najsodobnejša dodatna oprema z večpredstavnostno tehnologijo, ki vključuje navigacijski sistem Lexus Premium in Lexusove povezane storitve, npr. Google Street View® . Izračunati zna celo najbolj ekološko pot.

Varnost v modelu NX 300h - Glavne lastnosti

GLAVNE LASTNOSTI

Novi NX 300h je zasnovan tako, da zmanjšuje utrujenost voznika. Izredno širok barvni prikazovalnik na vetrobranskem steklu pomaga vozniku, da se osredotoči na cesto pred seboj, sistem pomoči ohranjanja vozila na voznem pasu preprečuje nehoteno zapuščanje voznega pasu, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa pa po potrebi preklopi na žarometa s kratkim snopom. Pred nevarnostjo vas varuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka, ki z radarjem za milimetrski izračun valovne dolžine zaznava predmete pred vozilom. Po potrebi upočasni vozilo in zategne varnostne pasove. Če pride do trka, za varnost vseh potnikov poskrbi močna varnostna kletka in osem zračnih blazin.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

V športnem terencu, ki nudi obilo zabave v vožnji in je hkrati okreten v mestu, lahko z izbiro načina vožnje zmogljivost vozila NX 300h prilagodite svojemu razpoloženju, pri tem pa lahko izbirate med načini od ECO pa vse do SPORT S+*. V gostem prometu je mogoče izbrati način EV (električno vozilo) in preprečiti nastajanje izpustov. Močna šasija in prilagodljivo variabilno vzmetenje zagotavljata udobno in natančno upravljanje, medtem ko štirikolesni pogon E-FOUR poskrbi za dodatno stabilnost med vožnjo po spolzkem terenu.


* Način Sports S+ in prilagodljivo variabilno vzmetenje sta na voljo kot del paketa športne opreme.

Lexusova kakovost izdelave

LEXUSOVA KAKOVOST IZDELAVE

Model NX 300h, ki ga odlikujejo ročno izdelani dodatki iz lesa šimamoku in čudovito prešito usnjeno oblazinjenje, postavlja nove standarde prefinjenosti za takšne športne terence. Proizvodnja poteka v naši tovarni na Kjušuju v čistih sobah tj. v prostorih brez prahu. Delavci v lakirnici gredo skozi dve vakuumski komori, da se odstranijo vsi delci na njihovih posebnih delovnih oblačilih in laseh. Vodna stena z vzdevkom Niagara dodatno znižuje prisotnost prahu. Svetleča lakirana površina je rezultat ročnega brušenja vsakega osnovnega nanosa (gre za dolgotrajen postopek, ki se običajno uporablja samo pri ročno izdelanih karoserijah). Preden dostavimo športni terenec NX v prodajni salon, preizkusimo njegovo delovanje s 30-kilometrsko testno vožnjo.

EURO NCAP – 5 zvezdic

EURO NCAP 5 zvezdic

Organizacija Euro NCAP je vozilu Lexus NX 300h podelila prestižno oceno 5 zvezdic. Vozilo je na vseh področjih testa varnosti prejelo število točk, ki močno presega minimalno mejo za pridobitev ocene 5 zvezdic. Novi Lexus je tako med najvarnejšimi vozili v svojem razredu.

Program zajema štiri področja – zaščito odraslih potnikov, otrok, pešcev in od leta 2009 še varnostne asistenčne sisteme. Med slednje spadajo sistemi za izogibanje poškodbam in funkcije za ublažitev posledic, na primer samodejno zaviranje v sili, elektronsko uravnavanje stabilnosti in omejevalnik hitrosti.

Lexus NX 300h se lahko pohvali z naslednjim rezultatom: 82 % za zaščito odraslih potnikov, 82 % za zaščito otrok, 69 % za zaščito pešcev in 71 % za varnostne asistenčne sisteme.

Barvni prikazovalnik na vetrobranskem steklu

BARVNI PRIKAZOVALNIK NA VETROBRANSKEM STEKLU

Podatki o vozilu se v barvah projicirajo neposredno na vetrobransko steklo. Izredno širok 6,2-palčni barvni prikazovalnik na vetrobranskem steklu omogoča preverjanje podatkov, npr. ukazov navigacijskega sistema ali nastavitev avdiosistema, ne da bi za to morali umakniti pogled s ceste pred vozilom.

Notranje udobje

RAZKOŠNA NOTRANJOST

Pri izdelavi razkošnih sprednjih sedežev smo uporabili metodo »integrirane pene«, ki je bila prvič predstavljena v modelih F SPORT. Ta tehnologija, ki črpa navdih iz motošporta, zagotavlja večje udobje in nudi boljšo bočno oporo kot navadno oblazinjenje.

Poleg obilice prostora za noge pri sprednjih in zadnjih sedežih poskrbita za še več udobja tudi sprednja sedeža, ki sta električno nastavljiva v osmih smereh, na voljo pa so tudi ledvene opore in spominska funkcija.

Sedežne blazine smo optimizirali tako, da njihova oblika in trdnost zmanjšata pritisk na občutljivo območje ishiadičnega živca. Elementi za nastavitev sedežev so nameščeni na mestih, ki omogočajo udobno upravljanje tudi evropskim voznikom višjih postav.

Praktični zadnji sedeži, posamično zložljivi v razmerju 60:40, so del serijske opreme modelov NX 300h in omogočajo preprosto shranjevanje večjih predmetov, npr. dirkalnega kolesa ali jadralne deske. Ko so vsi zadnji sedeži zloženi, je dovolj prostora za prevoz večjih predmetov.

Kot dodatna oprema je na voljo tudi električni mehanizem zlaganja, ki ga upravljate prek priročno nameščenih gumbov. Potniki na zadnjih sedežih se lahko še udobneje namestijo tako, da delno nagnejo naslonjala sedežev nazaj.

Potniška varnostna kletka/8 zračnih blazin

POTNIŠKA VARNOSTNA KLETKA/8 ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za varnost potnikov skrbi še osem zračnih blazin. Voznik in sovoznik na sprednjih sedežih sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zračni zavesi sta nameščeni po vsej dolžini bočnih delov kabine. Vsi sedeži, razen sredinskega zadnjega, so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov. Izjemno visoka raven zaščite je serijsko prisotna v novem modelu NX 300h.

Sprednja sedeža sta zasnovana tako, da zmanjšata možnost nastanka poškodb vratnih vretenc in premikanje vratu v primeru naleta od zadaj. Trup telesa se lahko zaradi ojačanega ogrodja sedeža ugrezne v naslonjalo, skrbno nameščen vzglavnik pa učinkoviteje podpira glavo.

Vozne lastnosti

VOZNE LASTNOSTI

Da bi zagotovili natančno in udobno vodljivost na vseh vrstah cest, smo model NX 300h najprej preizkusili in izpilili v najnaprednejšem simulatorju vožnje na svetu, nato pa smo se z njim podali na pot, ki nas je več sto tisoč kilometrov vodila po najzahtevnejših pogojih arktičnih območij in puščav.

Vožnja v modelu NX 300h je zaradi šasije, vzmetenja in krmiljenja zelo uglajena. Zaradi naprednih metod laserskega varjenja vijakov in adhezivnega lepljenja je NX 300h izjemno močan in trden športni terenec, ki vozniku nudi zadovoljstvo z natančno vodljivostjo. Vozilo NX je opremljeno s kompaktnim sprednjim vzmetenjem z McPhersonovimi vzmetnimi nogami in inteligentnim zadnjim vzmetenjem z dvojnim prečnim vodilom. To zagotavlja odličen oprijem cestišča, zavijanje, ki je sicer značilno za limuzine, ter neomajno stabilnost pri vožnji naravnost. Opcijsko prilagodljivo variabilno vzmetenje inteligentno uravnava blaženje vseh štirih koles in zagotavlja vznemirljivejšo vožnjo. S tem se povečajo vodljivost, stabilnost in udobje vožnje.

Napredna tehnologija

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Ko se modelu NX 300h približamo s ključem v žepu, nas ta pozdravi tako, da rahlo osvetli vse štiri vratne kljuke in odklene vrata, ko se jih dotaknemo. Skrbno izdelane vratne kljuke ne uporabljajo ključavnic, kar je novost v svetovnem merilu.

V notranjosti modela NX 300h boste odkrili intuitivno tehnologijo, ki vam bo olajšala življenje: inteligentna stropna luč zazna približevanje konic vaših prstov, tako da vam ni treba tipati v temi, pokrov prtljažnika pa si zapomni, do kolikšne mere ga po navadi odprete. Za čudovito izdelano notranjost so poskrbeli mojstri »Takumi«, ki so si omislili sredinsko konzolo po vzoru vretenaste maske motornega pokrova, ter ji dodali uglajenost z analogno uro in notranjo osvetlitvijo. Izjemno udobna usnjena sprednja sedeža, nastavljiva v 8 smereh, je mogoče ogrevati ali zračiti, zadnje sedeže 60:40 pa je mogoče električno poklopiti, da naredite prostor za smuči ali jadralne deske.

Varnost pred trkom/prilagodljivi tempomat

VARNOST PRED TRKOM/PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Varnost pred trkom: Radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik vozila sodelujeta pri izračunavanju možnosti trka z vozili pred vami. Če je nevarnost trka velika, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in poviša se zavorni tlak. Če sistem preračuna, da je trk neizogiben, se po potrebi samodejno aktivirajo zavore, sprednja varnostna pasova pa se zategneta.

Prilagodljivi tempomat (ACC) razbremeni voznika tako, da ohranja nastavljeno razdaljo do vozila pred modelom NX 300h, četudi to vozilo ne vozi s stalno hitrostjo ali se popolnoma ustavi. Ko je cestišče pred vozilom prazno, prilagodljivi tempomat samodejno pospeši do prvotno nastavljene hitrosti.

Monitor s panoramskim pogledom

MONITOR S PANORAMSKIM POGLEDOM

Štiri kamere nudijo skoraj 360-stopinjski pogled na okolico vozila, s čimer olajšajo vožnjo po ozkih odsekih poti. Lexusova novost je monitor s panoramskim pogledom, ki ustvari tudi virtualni 3D-pogled na vaše vozilo NX in vam z vodilnimi črtami pomaga pri manevriranju v tesnih prostorih v mestu.

Klimatska naprava S-Flow

KLIMATSKA NAPRAVA S-FLOW

Zmogljiva dvopodročna klimatska naprava je izredno energijsko učinkovita, saj tehnologija S-Flow na inteligenten način zagotavlja klimatizacijo samo za sedeže, ki so zasedeni.

Pri kombinaciji z usnjenim oblazinjenjem lahko voznik in sprednji sopotnik ogrevata ali prezračujeta vsak svoj sedež. To pripomore k občutku razkošja, zlasti v izrednih vremenskih razmerah.

Pri višjih paketih opreme za dodatno udobje v mrzlem vremenu poskrbi ogrevan volanski obroč. Grelec volanskega obroča se aktivira z gumbom, po določenem času pa se samodejno izklopi.

Sistem pomoči ohranjanja vozila na voznem pasu/samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa

SISTEM POMOČI OHRANJANJA VOZILA NA VOZNEM PASU/SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA

Sistem pomoči ohranjanja vozila na voznem pasu: Ta inovativna tehnologija ščiti voznika pred tem, da bi nenamerno zapustil svoj vozni pas, pri čemer uporablja opozorilo in hitro samodejno popravi smer vožnje.

Samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa ponoči uporablja kamero, nameščeno za notranjim vzvratnim ogledalom, da samodejno preklopi na kratki snop, ko zazna svetlobo luči nasproti vozečega ali spredaj vozečega vozila. To zmanjša možnost, da bi nehote slepili druge voznike, če pozabite izklopiti žaromete z dolgim snopom.

Pogon Lexus Hybrid Drive

POGON LEXUS HYBRID DRIVE

NX 300h je opremljen z Lexusovim najnovejšim hibridnim pogonom, ki gladko prenaša moč iz 2,5-litrskega bencinskega motorja in električnih motorjev. Zato je vožnja v njem uglajena in tiha, a vseeno tako preprosta kot pri običajnem vozilu prestižnega razreda. Za doseganje dinamične zmogljivosti porabi samo 5 litrov goriva/100 km*, kar je za tako velik športni terenec neverjeten dosežek. Zaradi regenerativnega zaviranja ni treba polniti hibridne baterije, naša vodilna hibridna tehnologija pa zagotavlja, da so stroški uporabe modela NX 300h zelo majhni.

* Velja za model NX 300h s pogonom na sprednji kolesi in paketom opreme Eco.

ZAGON, SPELJEVANJE

Pri speljevanju lahko zmogljivi sprednji in zadnji elektromotor poženeta NX 300h do hitrosti 65 km/h samo z elektriko iz hibridne baterije. Ob tem je vozilo skoraj neslišno, ne porablja goriva in ne proizvaja izpustov.

OBIČAJNA VOŽNJA

Pri hitrosti nad 65 km/h se skoraj neopazno zažene izjemno uglajen bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, ki mu po potrebi še vedno pomagata elektromotorja. Zaradi skoraj popolne porazdelitve moči iz dveh virov energije lahko NX 300h nudi izjemne vozne užitke z minimalnim izpustom in skromno porabo goriva.

POLNO POSPEŠEVANJE

Ko odločno pospešite, obema elektromotorjema takoj priskoči na pomoč 2,5-litrski bencinski motor. Na ta način skupaj nudijo nenaden porast navora, ki omogoči osupljivo linearno pospeševanje, ko je to potrebno.

UPOČASNJEVANJE, ZAUSTAVLJANJE, ZAVIRANJE

Pri upočasnjevanju ali ustavljanju se bencinski motor izklopi in s tem zaustavi proizvajanje izpustov. Če zavirate ali sprostite stopalko za plin, se z regenerativnim zaviranjem izkoristi kinetična energija, ki se pri drugih avtomobilih žal izgubi. Ta kinetična energija se nato pretvori v električno energijo, ki se shranjuje v hibridni bateriji, kar je eden od razlogov, da tega Lexusovega hibrida ni treba nikoli polniti

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON®

Vrhunski zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom in 14 zvočniki ter tehnologijo GreenEdge™ je prilagojen akustičnim lastnostim modela NX 300h. Sistem predvaja neponovljiv 7.1–kanalni digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Trojni biserni žarometi LED v obliki črke L

TROJNI BISERNI ŽAROMETI LED V OBLIKI ČRKE L

Trojni biserni žarometi LED v obliki črke L uporabljajo isti vir svetlobe za dolgi in kratki snop. Veličasten sij vozila NX poudarjajo debelo obrobljene dnevne luči LED v obliki črke L, ki so ekskluzivno na voljo za modele F SPORT in Luxury.

Sklop zadnjih luči združuje elegantne diode LED, ki so razporejene v značilni obliki črke L za Lexus, medtem ko je reža pokrova prtljažnika praktično nevidna. Zaradi tehnologije izdelave z debelo obrobo so luči videti kot kristali. Tudi ko ne svetijo, ohranjajo nadvse drzno podobo.

Sprednje meglenke LED z inovativno novo funkcijo osvetlitve ovinkov se odlično ujemajo z vretenasto masko motornega pokrova in dnevnimi lučmi LED. Poleg tega pripomorejo k manjši porabi energije modela NX 300h.

Pogon E-Four

POGON E-FOUR

Pogon E-FOUR pri modelih NX 300h s štirikolesnim pogonom zagotavlja brezhibno zmogljivost in samozavesten oprijem na zahtevnem terenu. Pri inovativnem pogonu E-FOUR je na zadnji osi dodaten elektromotor z 68 KM, ki po potrebi zagotavlja še večji navor.

Vmesnik na dotik

VMESNIK NA DOTIK/VEČPREDSTAVNOST

Četudi imate veliko opravkov, boste v novem modelu NX 300h vedno dobro obveščeni in na tekočem. Za to poskrbijo inovativne tehnologije, kot je brezžični polnilec, ki napolni baterijo vašega mobilnega telefona, ko ga odložite v sredinski predal. Ali pa intuitivni vmesnik na dotik za hiter dostop do navigacijskega sistema Lexus Premium in povezanih storitev. Med slednje sodijo spletno iskanje, Google Street View®, Panoramio® in prometne informacije. Če pa se želite nekoliko bolj odmakniti od sveta, se lahko sprostite ob poslušanju svoje najljubše glasbe prek odličnega zvočnega sistema Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom.

Sistem proti zdrsu pogonskih koles/sistem za uravnavanje stabilnosti vozila

SISTEM PROTI ZDRSU POGONSKIH KOLES/SISTEM ZA URAVNAVANJE STABILNOSTI VOZILA

Sistem proti zdrsu pogonskih koles poveča oprijem modela NX 300h, zlasti pri speljevanju in pospeševanju na neravni ali spolzki podlagi. Takoj ko sistem zazna možnost vrtenja koles v prazno, aktivira ustrezne ukrepe in tako ohranja oprijem.

Sistem za uravnavanje stabilnosti vozila preprečuje izgubo nadzora nad vozilom, zlasti pri hitrem zavijanju in v začetni fazi drsenja. Da bi izboljšal stabilnost in zmanjšal hitrost vozila, sistem aktivira zavore na ustreznih kolesih in po potrebi zmanjša moč motorja.

Tehnologija polnega hibrida

TEHNOLOGIJA POLNEGA HIBRIDA

Lexus je leta 2004 postal pri proizvajalec luksuznih avtomobilov, ki je ponudil dovršeno tehnologijo polnega hibrida. Desetletje pozneje se ponašamo s 750.000 prodanimi hibridnimi modeli Lexus in vodilnim mestom na tem področju. Lexusov hibridni pogon druge generacije modela NX 300h združuje prefinjeno moč s skromno porabo goriva in minimalnimi izpusti, v načinu EV (električno vozilo) pa poskrbi za vožnjo brez izpustov. Za več informacij obiščite spletno stran: www.lexus.eu/hybrid

Zadnje luči LED

ZADNJE LUČI LED

Sklop zadnjih luči združuje elegantne diode LED, ki so razporejene v značilni obliki črke L za Lexus, medtem ko je reža pokrova prtljažnika praktično nevidna. Zaradi tehnologije izdelave z debelo obrobo so luči videti kot kristali. Tudi ko ne svetijo, ohranjajo nadvse drzno podobo.

18-palčna lita platišča

18-PALČNA LITA PLATIŠČA

Ta prefinjena platišča s kraki v obliki črke U, ki so serijsko del paketov opreme Comfort, Business in Executive, vozilu podelijo izrazit in močan profil. Drzen športni videz dopolnjujejo še pnevmatike 225/60 R18.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Pri vzvratni vožnji, npr. na prometnem parkirišču, funkcija opozarjanja na ovire za vozilom (RCTA) z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo težko vidnemu območju za avtomobilom. Ko sistem zazna vozilo, vas funkcija RCTA opozori z vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu in z zvočnim signalom.

Pozdravne luči

POZDRAVNE LUČI

Ko se vozilu NX približamo s ključem v žepu ali torbici, nas ta pozdravi tako, da vklopi notranje luči in luči za osvetlitev prostora pred vrati. Tako nam pomaga, da se v temi izognemo morebitnim oviram.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

NX 300h F SPORT

nx 300h fsport

OSUPLJIVA OBLIKA

Model NX 300h F SPORT združuje drzno obliko in ekskluzivno izpopolnjeno vodljivost, ki ju je razvila ekipa, odgovorna za proizvodnjo legendarnega superavtomobila LFA in zmogljivih modelov F, in sicer RC F in GS F. Rezultat vas bo navdušil. Izboljšave zunanjosti vključujejo večjo Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova z mrežastimi elementi v obliki črke L, cevi za ohlajanje zavor in aerodinamična krilca za izboljšan oprijem s cestiščem.

Znotraj izjemno športnega kokpita boste odlično povezani s svojim modelom F SPORT. Ročno šivani športni sedeži vas zaobjamejo od bokov do ramen. Ergonomski športni volanski obroč in naluknjane aluminijaste stopalke zagotavljajo izjemen občutek in užitek pri vožnji.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ