concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

NX 200t

ODKRIJTE RAZBURLJIVI NADZOR S TURBO POGONOM IN OBVOLANSKIMA PRESTAVNIMA ROČICAMA


CO2 emisije, kombinirana vožnja (g/km) 178
Poraba pri kombinirani vožnji (l/100 km) 7,7
Pospešek (0-100 km/h) 7,3
Največja hitrost (km/h) 200

OD 50.150 €

ČUDOVITA ZASNOVA NX ZA MESTNO OKOLJE

ODKRIJTE RAZBURLJIVI NADZOR S TURBO POGONOM IN OBVOLANSKIMA PRESTAVNIMA ROČICAMA

Športni terenec NX 200t poskrbi za obilo užitkov med vožnjo, saj ga poganja dvolitrski bencinski motor, ki ob podpori turbo pogona zagotavlja moč 238 konjev. Odlikuje ga izrazita dvojna aluminijasta zaključna cev, ki črpa navdih iz sveta vrhunskega motociklizma.

NX 200t je opremljen z elektronsko krmiljenim štirikolesnim pogonom in obvolanskima prestavnima ročicama za neposredni nadzor prek izjemno odzivnega 6-stopenjskega samodejnega menjalnika, kar omogoča bliskovito pospeševanje in dinamično vodljivost.

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE NX 200t

Vožnja z modelom NX 200t – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Prepoznavni NX 200t odlikujejo športni videz, drzna Lexusova vretenasta maska motornega pokrova ter ekskluzivne sprednje in zadnje luči LED. NX 200t je kot stvaritev moderne umetnosti – ne morete ga spregledati.

Športni terenec NX 200t poskrbi za obilo užitkov med vožnjo, saj ga poganja dvolitrski bencinski motor, ki ob podpori turbo pogona zagotavlja moč 238 konjev. Odlikuje ga izrazita dvojna aluminijasta zaključna cev, ki črpa navdih iz sveta vrhunskega motociklizma. NX 200t omogoča bliskovito pospeševanje in dinamično vodljivost. Opremljen je z elektronsko krmiljenim štirikolesnim pogonom in obvolanskima prestavnima ročicama za neposredni nadzor prek izjemno odzivnega 6-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Notranjost modela NX 200t – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Model NX 200t vas bo razvajal s sproščujočim sedenjem na dvignjenih, čudovito izdelanih usnjenih sedežih, s katerih boste imeli odličen pregled nad prometom in vrhunski pogled na mesto. Za dodatno svežino v kabini v vseh vremenskih razmerah poskrbi klimatska naprava S-Flow, ki uravnava temperaturo samo na sedežih, ki so zasedeni, medtem ko vas bo ob hladnih jutrih v načinu ECO učinkoviteje ogrela funkcija električnega ogrevanja sedežev. Monitor s panoramskim pogledom vam za preprostejše manevriranje prikaže slike s štirih nevpadljivih kamer. Te so nameščene na sprednji maski motornega pokrova, zunanjih ogledalih (kamere delujejo tudi, ko sta ogledali poklopljeni) in na pokrovu prtljažnika – na zaslonu se prikažejo digitalne vodilne črte za brezskrbno vožnjo v tesnem mestnem okolju.

Varnost v modelu NX 200t – značilnosti

ZNAČILNOSTI

NX 200t je zasnovan tako, da zmanjšuje utrujenost voznika s funkcijami, kot npr. ergonomsko optimiziranim položajem za vožnjo, da se lažje osredotočite na cesto pred seboj. Zaradi pestrega nabora sistemov za zaviranje in preprečevanje zdrsa pogonskih koles (vključno s sistemom proti zdrsu pogonskih koles in sistemom za uravnavanje stabilnosti vozila) je to eden izmed najvarnejših luksuznih športnih terencev, ki jih lahko sedaj vozite. Za zaščito voznika in vseh potnikov v vozilu skrbi kar osem zračnih blazin (vključno z zračnima zavesama po vsej dolžini kabine).

Lexusova kakovost izdelave

LEXUSOVA KAKOVOST IZDELAVE

Model NX 200t, ki ga odlikujejo ročno izdelani dodatki iz lesa šimamoku in čudovito oblikovani usnjeni sedeži, postavlja nove standarde prefinjenosti za takšne športne terence. Proizvodnja poteka v naši tovarni na Kjušuju v čistih sobah tj. v prostorih brez prahu. Delavci v lakirnici gredo skozi dve vakuumski komori, da se odstranijo vsi delci na njihovih posebnih delovnih oblačilih in laseh. Vodna stena z vzdevkom Niagara dodatno znižuje prisotnost prahu. Svetleča lakirana površina je rezultat ročnega brušenja vsakega osnovnega nanosa (gre za dolgotrajen postopek, ki se običajno uporablja samo pri ročno izdelanih karoserijah). Preden dostavimo športni terenec NX v prodajni salon, preizkusimo njegovo delovanje s 30-kilometrsko testno vožnjo.

Zmogljivost športnega terenca

ZMOGLJIVOST ŠPORTNEGA TERENCA

Da bi zagotovili natančno in udobno vodljivost na vseh vrstah cest, smo model NX 200t najprej preizkusili in izpilili v najnaprednejšem simulatorju vožnje na svetu, nato pa smo se z njim podali na pot, ki nas je več sto tisoč kilometrov vodila v najzahtevnejših razmerah arktičnih območij in puščav.

Vožnja z modelom NX 200t je zaradi šasije, vzmetenja in krmiljenja zelo uglajena. Zaradi naprednih metod laserskega varjenja vijakov in adhezivnega lepljenja je NX 200t izjemno močan in trden športni terenec, ki vozniku nudi zadovoljstvo z natančno vodljivostjo. Vozilo NX je opremljeno s kompaktnim sprednjim vzmetenjem z McPhersonovimi vzmetnimi nogami in inteligentnim zadnjim vzmetenjem z dvojnim prečnim vodilom. To zagotavlja odličen oprijem cestišča, zavijanje, ki je sicer značilno za limuzine, ter neomajno stabilnost pri vožnji naravnost.

Sistem proti zdrsu pogonskih koles/sistem za uravnavanje stabilnosti vozila

SISTEM PROTI ZDRSU POGONSKIH KOLES/SISTEM ZA URAVNAVANJE STABILNOSTI VOZILA

Sistem proti zdrsu pogonskih koles poveča oprijem modela NX 200t, zlasti pri speljevanju in pospeševanju na neravni ali spolzki podlagi. Takoj ko sistem zazna možnost vrtenja koles v prazno, aktivira ustrezne ukrepe in tako ohranja oprijem.

Sistem za uravnavanje stabilnosti vozila preprečuje izgubo nadzora nad vozilom, zlasti pri hitrem zavijanju in v začetni fazi drsenja. Da bi izboljšal stabilnost in zmanjšal hitrost vozila, sistem aktivira zavore na ustreznih kolesih in po potrebi zmanjša moč motorja.

Potniška varnostna kletka/8 zračnih blazin

POTNIŠKA VARNOSTNA KLETKA/8 ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za varnost potnikov skrbi še osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zračni zavesi sta nameščeni po vsej dolžini bočnih delov kabine. Vsi sedeži, razen sredinskega zadnjega, so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov. Izjemno visoka raven zaščite je serijsko prisotna v modelu NX 200t.

Sprednja sedeža sta zasnovana tako, da zmanjšata možnost nastanka poškodb vratnih vretenc in premikanje vratu v primeru naleta od zadaj. Trup telesa se lahko zaradi ojačanega ogrodja sedeža ugrezne v naslonjalo, skrbno nameščen vzglavnik pa učinkoviteje podpira glavo.

Brezžični polnilnik

BREZŽIČNI POLNILNIK

Z brezžičnim indukcijskim polnilnikom baterij, ki je priročno nameščen na sredinskem predalu v vozilu NX, lahko napolnite združljive pametne telefone ali druge elektronske naprave.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu/funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

SISTEM ZAZNAVANJA VOZIL V MRTVEM KOTU/FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Radarske naprave v zadnjem odbijaču zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu. Če voznik nakaže spremembo voznega pasu in se v njegovem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM) na ustreznem zunanjem ogledalu sproži opozorilni signal.

Pri vzvratni vožnji, npr. na prometnem parkirišču, funkcija opozarjanja na ovire za vozilom (RCTA) z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo težko vidnemu območju za avtomobilom. Ko sistem zazna vozilo, vas funkcija RCTA opozori z vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu in z zvočnim signalom.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

V športnem terencu, ki nudi obilo zabave v vožnji in je hkrati okreten v mestu, lahko z izbiro načina vožnje zmogljivost vozila NX 200t prilagodite svojemu razpoloženju, pri tem pa lahko izbirate med načini od ECO pa vse do SPORT +.

2,0-litrski bencinski motor s turbo pogonom

2,0-LITRSKI BENCINSKI MOTOR S TURBO POGONOM

Inovativna kombinacija vodno hlajene glave valja, vgrajenega zbiralnika izpušnih plinov in dvojnega turbopolnilnika v tem Lexusovem dvolitrskem turbo motorju zagotavlja hitro odzivnost stopalke za plin in navdušujočo zmogljivost. Motor z inovativnim odpiranjem ventilov lahko preklaplja med Ottovim in Atkinsonovim ciklom, s čimer se zmanjša poraba goriva. Motor, ki razvije največjo moč 175 kW (238 KM) z največjim navorom 350 Nm, smo preizkusili v izjemno težkih pogojih, vključno z večtedensko vožnjo po gorskih prelazih na nadmorski višini 3000 m pri temperaturi več kot 50 °C.

Intuitivna Lexusova tehnologija

INTUITIVNA LEXUSOVA TEHNOLOGIJA

Ko se modelu NX 200t približamo s ključem v žepu, nas ta pozdravi tako, da rahlo osvetli vse štiri vratne kljuke in odklene vrata, ko se jih dotaknemo. Skrbno izdelane vratne kljuke ne uporabljajo ključavnic, kar je novost v svetovnem merilu.

V notranjosti modela NX 200t boste odkrili intuitivno tehnologijo, ki vam bo olajšala življenje: inteligentna stropna luč zazna približevanje vaše roke, tako da vam ni treba tipati v temi, pokrov prtljažnika pa si zapomni, do kolikšne mere ga ponavadi odprete. Za čudovito izdelano notranjost so poskrbeli mojstri »Takumi«, ki so si omislili sredinsko konzolo po vzoru vretenaste maske motornega pokrova, ter ji dodali uglajenost z analogno uro in notranjo osvetlitvijo. Izjemno udobna sprednja sedeža, nastavljiva v 8 smereh, je mogoče ogrevati, zadnje sedeže 60:40 pa je mogoče poklopiti, da naredite prostor za smuči ali jadralne deske.

6-stopenjski samodejni menjalnik

6-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

6-stopenjski samodejni menjalnik modela NX 200t je zasnovan za prenos največje moči z motorja s turbo pogonom. Zahvaljujoč krmilni logiki za zahtevani navor sistem v vsakem trenutku optimizira zahtevani navor motorja, s čimer zagotavlja hitro odzivnost stopalke za plin in manjšo porabo goriva.

Trojni biserni žarometi LED v obliki črke L

TROJNI BISERNI ŽAROMETI LED V OBLIKI ČRKE L

Trojni biserni žarometi LED v obliki črke L uporabljajo isti vir svetlobe za dolgi in kratki snop. Veličasten sij vozila NX poudarjajo debelo obrobljene dnevne luči LED v obliki črke L, ki so ekskluzivno na voljo za modele F SPORT in Luxury.

Sklop zadnjih luči združuje elegantne diode LED, ki so razporejene v značilni obliki črke L za Lexus, medtem ko je reža pokrova prtljažnika praktično nevidna. Zaradi tehnologije izdelave z debelo obrobo so luči videti kot kristali. Tudi ko ne svetijo, ohranjajo nadvse drzno podobo.

Sprednje meglenke LED z inovativno funkcijo osvetlitve ovinkov se odlično ujemajo z vretenasto masko motornega pokrova in dnevnimi lučmi LED. Poleg tega pripomorejo k manjši porabi energije

Zvočni sistem Mark Levinson® Premium

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON® PREMIUM

Vrhunski zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom in 14 zvočniki ter tehnologijo GreenEdge™ je prilagojen akustičnim lastnostim modela NX 300h. Sistem predvaja neponovljiv 7.1–kanalni digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Povezane storitve Lexus

POVEZANE STORITVE LEXUS

Model NX 200t nudi storitve, kot so spletno iskanje, Google Street View®, Panoramio® in prometne informacije. Za še več udobja lahko pot celo posredujete iz svojega prenosnega ali tabličnega računalnika v navigacijski sistem vozila NX.

Štirikolesni pogon

ŠTIRIKOLESNI POGON

Odvisno od cestnih razmer in načina vožnje štirikolesni pogon modela NX 200t zagotavlja optimizirano razporeditev navora od 100:0 do 50:50 od sprednjega do zadnjega dela. Pri speljevanju ali pospeševanju na spolzkih površinah je za najboljšo oprijemljivost zagotovljen hiter prenos navora na vsa štiri kolesa. Med običajno vožnjo in vožnjo pri veliki hitrosti se navor nič več ne prenese na zadnja kolesa, s čimer smo izboljšali porabo goriva.

Klimatska naprava S-Flow

KLIMATSKA NAPRAVA S-FLOW

Zmogljiva dvopodročna klimatska naprava je izredno energijsko učinkovita, saj tehnologija S-Flow na inteligenten način zagotavlja klimatizacijo samo za sedeže, ki so zasedeni.

Pri višjih paketih opreme za dodatno udobje v mrzlem vremenu poskrbi ogrevan volanski obroč. Grelec volanskega obroča se aktivira z gumbom, po določenem času pa se samodejno izklopi.

Monitor s panoramskim pogledom

MONITOR S PANORAMSKIM POGLEDOM

Štiri kamere nudijo skoraj 360-stopinjski pogled na okolico vozila, s čimer olajšajo vožnjo po ozkih odsekih poti. Lexusova novost je monitor s panoramskim pogledom, ki ustvari tudi virtualni 3D-pogled na vaše vozilo NX in vam z vodilnimi črtami pomaga pri manevriranju v tesnih prostorih v mestu.

Navigacijski sistem Lexus Premium/vmesnik na dotik

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM/VMESNIK NA DOTIK

8-palčni zaslon z živahno 3D-grafiko in številnimi kartografskimi možnostmi lahko upravljate prek vmesnika na dotik ali glasovnega upravljanja. Sistem lahko celo ustvari kodo QR za vaš pametni telefon, da pridete do cilja tudi peš. Lexusova novost je vmesnik na dotik z vmesnikom Remote Touch, ki omogoča potnikom na sprednjih sedežih intuitivno interakcijo z osrednjim 8-palčnim večpredstavnostnim zaslonom. Ergonomsko oblikovan in tako enostaven za uporabo kot pametni telefon ali tablica.

Turbopolnilnik

TURBOPOLNILNIK

Ta nadvse učinkoviti novi dvojni turbopolnilnik je bil zasnovan, da proizvaja velik navor v celotnem razponu vrtljajev. Optimizirali smo obliko lopatic turbine in zmanjšali trenje v mehanizmu ležaja, rezultat pa je kompakten, zelo učinkovit turbopolnilnik z izjemno odzivno močjo.

Zadnje luči LED

ZADNJE LUČI LED

Sklop zadnjih luči združuje elegantne diode LED, ki so razporejene v značilni obliki črke L za Lexus, medtem ko je reža pokrova prtljažnika praktično nevidna. Zaradi tehnologije izdelave z debelo obrobo so luči videti kot kristali. Tudi ko ne svetijo, ohranjajo nadvse drzno podobo.

18-palčna lita platišča

18-PALČNA LITA PLATIŠČA

Ta prefinjena platišča s kraki v obliki črke U, ki so serijsko del paketov opreme Comfort, Business in Executive, vozilu podelijo izrazit in močan profil. Drzen športni videz dopolnjujejo še pnevmatike 225/60 R18.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Pri vzvratni vožnji, npr. na prometnem parkirišču, funkcija opozarjanja na ovire za vozilom (RCTA) z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo težko vidnemu območju za avtomobilom. Ko sistem zazna vozilo, vas funkcija RCTA opozori z vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu in z zvočnim signalom.

Pozdravne luči

POZDRAVNE LUČI

Ko se vozilu NX približamo s ključem v žepu ali torbici, nas ta pozdravi tako, da vklopi notranje luči in luči za osvetlitev prostora pred vrati. Tako nam pomaga, da se v temi izognemo morebitnim oviram.

Ogrevan volanski obroč

OGREVAN VOLANSKI OBROČ

Kot dodana vrednost udobju v hladnejših razmerah, se volanski obroč lahko ogreje na višje stopinje. Ogrevanje volanskega obroča se aktivira s pomočjo gumba, izklopi pa se avtomatično po preteku vnaprej določenega časovnega obdobja.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

NX 200t F SPORT

nx 200t f sport

OSUPLJIVA OBLIKA

Model NX 200t F SPORT združuje drzno obliko in ekskluzivno izpopolnjeno vodljivost, ki ju je razvila ekipa, odgovorna za proizvodnjo legendarnega superavtomobila LFA in zmogljivih modelov F, in sicer RC F in GS F. Rezultat vas bo navdušil. Izboljšave zunanjosti vključujejo večjo Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova z mrežastimi elementi v obliki črke L, cevi za ohlajanje zavor in aerodinamična krilca za izboljšan oprijem s cestiščem.

Znotraj izjemno športnega kokpita boste odlično povezani s svojim modelom F SPORT. Ročno šivani športni sedeži vas zaobjamejo od bokov do ramen. Ergonomski športni volanski obroč in naluknjane aluminijaste stopalke zagotavljajo izjemen občutek in užitek pri vožnji.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ