concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LS 600h L

RAZLIČICA LS 600h L JE NAJZMOGLJIVEJŠA POPOLNOMA HIBRIDNA LIMUZINA NA SVETU IN PO ZASLUGI DOLGE MEDOSNE RAZDALJE PONUJA LUKSUZ DODATNE PROSTORNOSTI.


Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 8,6
Največja hitrost (km/h) 250

OD 178.300 €

VRHUNSKI LUKSUZ

RAZLIČICA LS 600h L JE NAJZMOGLJIVEJŠA POPOLNOMA HIBRIDNA LIMUZINA NA SVETU IN PO ZASLUGI DOLGE MEDOSNE RAZDALJE PONUJA LUKSUZ DODATNE PROSTORNOSTI.

Da se ustvari nekaj resnično presenetljivega, je včasih treba slediti težji poti. Zato smo pri razvoju našega prvega avtomobila, modela LS 400, 60-im oblikovalcem in 1.400-tim inženirjem dali nalogo, naj ustvarijo izjemno uglajeno limuzino, ki je ob svoji prvi predstavitvi leta 1989 na revolucionaren način spremenila trg luksuznih avtomobilov. In novi model LS ni prav nič manj presenetljiv. Med njegovim načrtovanjem in oblikovanjem smo poskrbeli za približno 3.000 izboljšav in izdelujemo ga v tovarni, ki je prejela največ nagrad na svetu. V notranjosti avtomobila najdete najširši večpredstavnostni zaslon na svetu, najnaprednejši sistem za klimatizacijo in vrsto naprednih tehnologij za varnost pred trkom. Vožnja s tem modelom je neverjetno udobna in ta avtomobil je pravi užitek voziti. Zdaj pa je na voljo tudi kot različica F SPORT, ki je, preprosto povedano, najbolj uglajena in prefinjena limuzina, kar smo jih kdaj izdelali v podjetju Lexus. Potovanje z modelom LS bo v vas pustilo zelo poseben občutek. Zagotovo se boste še enkrat obrnili za avtomobilom, saj vas bo pritegnil presenetljiv in drzen dizajn njegove zunanjosti, kjer ni mogoče spregledati mogočne sprednje maske v obliki dveh trapezov uokvirjenih s kromirano obrobo. Novi LS 600h L je tudi prvi Lexusov model, pri katerem so uporabljene LED-diode za vse zunanje luči, vključno z žarometi, meglenkami in sklopi zadnjih luči.

V primeru žarometov je ekipa za razvoj še dodatno preoblikovala in spremenila značilen Lexusov dizajn treh luči. S postavitvijo kratkih luči višje od dolgih luči so ustvarili bolj dinamičen videz. To je tudi prvi Lexusov model z LED-diodami v smernikih. Vsak smernik je sestavljen iz dvanajstih LED-diod. Novi LS je tudi najtišja luksuzna limuzina na svetu. T. i. indeks razumljivosti govora znaša pri hitrosti 100 km/h skoraj 100 %, kar pomeni, da lahko med potovanjem uživate v sproščenem pogovoru. Pri iskanju možnosti za zagotovitev tišine nismo zanemarili nobene možnosti. Z izpopolnitvijo novega postopka laserskega varjenja smo uspeli izdelati še trdnejšo šasijo in s tem bistveno zmanjšali pojavljanje vibracij. Po zaslugi skoraj ploskega dna avtomobila in majcenih krilc, pritrjenih na okvirja sprednjih vrat in zadnje luči smo zmanjšali tudi hrup vetra med vožnjo. Da bi zmanjšali hrup, ki ga kolesa ustvarjajo na cesti, smo razvili platišča s posebnim votlim obročem, ki absorbira hrup pnevmatike in tako optimizirali materiale avtomobila, ki dušijo hrup. In nenazadnje je tu še način vožnje COMFORT, ki ga lahko izberete z novim stikalom za izbiro načina vožnje. Ta prilagodi delovanje zračnega vzmetenja in zagotovi uglajeno in sproščujočo vožnjo.

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE MODEL LS 600h L

Notranjost modela LS 600h L – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Novi LS je tako za voznika kot tudi potnike izjemno prijeten avtomobil za potovanja, sprostitev med vožnjo in tudi za delo. Celo na izjemno dolgih potovanjih. Razkošen usnjen voznikov sedež je električno nastavljiv v 16-ih različnih smereh (sedež za sprednjega sopotnika omogoča 14 različnih nastavitev). Poleg tega je notranje oblazinjenje zdaj 15 % debelejše. Nova ergonomska zasnova sedeža v predelu medenice zagotavlja izjemno udobje, sovoznikov sedež pa je zdaj za doplačilo na voljo tudi s podporo za noge v predelu meč. Kakovost nadzorujejo t. i. takumiji oz. mojstri svoje obrti v naši večkrat nagrajeni tovarni v mestu Tahara. V notranjosti vozila boste hitro opazili čudovite detajle šivov na usnjeni armaturni plošči in natančno izdelane in obdelane aluminijaste gumbe in stikala za upravljanje avdio sistema. Za vrhunski občutek prefinjenosti so leseni detajli na volanskem obroču in armaturni plošči na voljo v novem dizajnu "šimamoku" furnirja (japonski izraz za črno-siv črtast les), izdelava katerega zahteva 67 korakov in traja kar 38 dni.

Za tiste, ki v vožnji bolj uživajo, če so v vlogi potnikov, je mogoče model LS 600h L z dolgo medosno razdaljo opremiti tudi s sedežem za sprostitev, ki omogoča spreminjanje naklona hrbtnega dela in ima dodatno oporo za noge. Osem zračnih žepov v hrbtnem delu vam nudi "šiatsu" masažo ramen in hrbta.

Vožnja z modelom LS 600h L – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Novi LS 600h L nudi osupljive vozne zmogljivosti, vendar ima za tako velik in prestižen avtomobil presenetljivo varčno porabo goriva. Najnovejša kombinacija pogona Lexus Hybrid Drive združuje 5,0-litrski bencinski motor V8 in električni motor z 224 KM, ki skupaj nudita 445 KM neverjetno uglajene moči. Vozilo je opremljeno s stalnim štirikolesnim pogonom. Za volanom boste lahko uživali v bliskovito hitrih pospeških, vendar lahko ostanete pomirjeni, saj znašajo vrednosti emisij CO2 le 199 g/km. Lahko pa preklopite v način izključno električnega pogona (EV) in se prepustite skoraj neslišni vožnji brez sproščanja škodljivih emisij. Stikalo za izbiro načina vožnje omogoča nastavitev načina ECO, NORMAL, COMFORT, SPORT S, SPORT S+ ali EV (električno vozilo) za skoraj neslišno vožnjo brez emisij.

Varnost v modelu LS 600h L – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Novi model LS po zaslugi najnaprednejših tehnologij, kot je na primer sistem A-PCS (napreden sistem za varnost pred trkom) zagotavlja varnostne lastnosti brez primere, tako podnevi kot tudi ponoči. Naš najnovejši sistem A-PCS, ki je zdaj prvič na voljo v vozilih znamke Lexus, je trenutno najnaprednejši sistem v avtomobilski industriji in lahko zazna celo pešce na cestišču. Vozilo je opremljeno tudi s sistemom za nadzor voznika, ki vas bo opozoril, ko boste začeli postajati utrujeni, sistem za opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu pa vam bo preprečil, da bi nenadoma zapeljali na nasprotni vozni pas. Prikazovalnik mrtvih kotov uporablja radar in vas opozori na vozila, ki se znajdejo v vašem mrtvem kotu, kadar menjate vozni pas. Sistem za varnost pred trkom v zadnji del avtomobila v primeru nevarnosti aktivira vzglavnike, zato da se zmanjša možnost nastanka poškodb vratnih vretenc. Za varnejšo vožnjo ponoči vam Lexusov sistem za nočni pogled s pomočjo infrardeče kamere na 12,3-palčnem zaslonu prikaže sliko stanja na cesti pred vami. In nenazadnje je tu še sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči (AHS), ki je prvič na voljo v vozilih znamke Lexus. Sistem aktivira zaslonke v žarometih in deloma zasenči svetlobni snop, ki lahko drugače zaslepi nasproti vozeče voznike.

Osem zračnih blazin (oz. deset pri paketu za nadgradnjo zadnjih sedežev) in prednapenjalniki varnostnih pasov pomagajo zaščititi potnike v avtomobilu. Naš napreden sistem za varnost pred trkom je vedno aktiviran ne le za to, da vas opozori na potencialne nevarnosti, ampak tudi za nudenje pomoči z invazivnimi dejanji, če je to potrebno.

Prilagodljiv tempomat

PRILAGODLJIV TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat je na voljo v vozilih s sistemom PCS za varnost pred trkom, saj za delovanje uporablja isti radarski sistem za milimetrski izračun valovne dolžine. Prav tako kot običajen sistem za nadzor hitrosti vožnje vzdržuje predhodno nastavljeno hitrost avtomobila, vendar lahko poleg tega po zaslugi radarja zazna počasnejše vozilo pred vami. Sistem nato ustrezno zmanjša hitrost vašega vozila, tako da sprosti pedal za plin ali aktivira zavore.

Nastavite lahko določeno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami in sistem jo bo samodejno vzdrževal na podlagi izračunavanja in primerjanja s hitrostjo vozila pred vami. Ko bo cesta pred vami spet prosta, bo prilagodljivi tempomat gladko pospešil nazaj do prvotno nastavljene hitrosti vožnje (0-170 km/h).

Zaščita potnikov

ZAŠČITA POTNIKOV

Pri načrtovanju novih vozil pri Lexusu poskušamo v dizajn vključiti napredno tehnologijo za preprečevanje trkov in storiti vse, da bi voznikom pomagali izogniti se nesrečam (čeprav to nikoli ni nadomestilo za previdno vožnjo). Tako smo tudi poskrbeli za čim boljšo zaščito voznika in vsakega potnika posebej, za vsak primer, če bi prišlo do najhujšega. Dejansko varnostni elementi in tehnologije, vgrajeni v model LS več kot presegajo vse svetovne zahteve.

Potnike v vozilu ščiti do enajst zračnih blazin (pri različici s sedežem za sprostitev), vključno z dvostopenjskima zračnima blazinama za voznika/sprednjega sopotnika in zračnimi blazinami za zaščito kolen. Sprednji sopotnik je deležen tudi dodatne zaščite pred poškodbami, ki jo nudi inovativna dvokomorna zračna blazina, zasnovana tako, da objame in zaščiti občutljive dele obraza. Naročiti je mogoče tudi revolucionarno zračno zaveso za zadnje sedeže. Ta, edinstveno za ta razred vozil, napihne sprednji del sedalnega dela sedeža, zato da prepreči zdrs potnikov naprej.

Kot enega izmed pomembnejših varnostnih elementov v vozilu lahko navedemo še edinstven dizajn vzglavnika in hrbtišča sedeža, ki zmanjšuje nihanje glave v primeru trka in s tem zmanjšuje možnost nastanka nihajnih poškodb vratnih vretenc. V primeru neizbežnega trka (zazna ga radarski sistem za milimetrski izračun valovne dolžine, nameščen v zadnji odbijač) se sprednja vzglavnika dejansko pomakneta navzgor in naprej, zato da zagotovita dodatno oporo in ublažita nihanje glave ter s tem zmanjšata možnost nastanka nihajnih poškodb vratnih vretenc.

Armaturna plošča in konzola

ARMATURNA PLOŠČA IN KONZOLA

Model LS je opremljen z najnaprednejšimi tehnologijami na svetu in nudi navdušujoč občutek domačnosti, ki ga Japonci imenujejo "omotenaši" (duh dobrodošlice). Ko se približate avtomobilu, pri čemer imate elektronski pametni ključ lahko v žepu ali torbici, se prižgejo luči v zunanjih vratnih ogledalih in LED-diode v analogni uri v avtomobilu. Ura ima vgrajen GPS in sama inteligentno nastavi svoj čas glede na lokalni časovni pas. Tako vas LS elegantno pozdravi v svoji notranjosti. Ko sedite in pritisnete na gumb za zagon motorja “start”, vas bosta pozdravili animacija na armaturni plošči in nežna svilnato-bela ambienatlana osvetlitev. Vendar bodite pripravljeni - to je šele začetek. V potniškem prostoru se lahko sprostite ob zvoku iz avdio sistema znamke Mark Levinson® z 19-imi zvočniki ali si ogledate posnetke z DVD-ja ali Blu-ray® diska na 9-palčnem video zaslonu.

Voznikov sedež v novem modelu LS je mesto, ki ga ne boste želeli zapustiti. Vaša prva točka stika z avtomobilom sta čudovito izdelana volanski obroč in prestavna ročica z detajli iz aluminija. Največji zaslon na sredinski konzoli na svetu meri 12,3-palca in je idealno postavljen tako, da vam nudi sproščujočo vožnjo. Upravljate ga lahko glasovno ali z upravljalnikom Remote Touch. Funkcija razdelitve zaslona omogoča sočasen dostop do pomembnih informacij, kot so zemljevidi in funkcije avdio sistema ali Lexusova funkcija nočnega pogleda (Night View) in zemljevidi. Na zaslonu lahko tudi spremljate sliko s kamere na zadku vozila za lažjo in brezskrbno vzvratno vožnjo.

Inteligentne luči

INTELIGENTNE LUČI

Naš novi sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči s pomočjo kamere, ki zaznava svetlobo, prepozna žaromete nasproti vozečih vozil in zadnje luči vozil pred vami in z zaslonkami samodejno zasenči del svetlobnega snopa, tako da vaše luči ne slepijo drugih voznikov.

Udobna notranjost

UDOBNA NOTRANJOST

Novi LS v notranjosti nudi prefinjenost brez primere. Za lažji vstop se, ko odprete vrata, voznikov sedež samodejno pomakne nazaj, volan pa se pomakne nekoliko navzdol. Del serijske opreme so tudi zadnji sedeži s številnimi možnostmi nastavitve položaja, s funkcijo masaže ledvenega dela in metuljastimi vzglavniki. Na sredinskem naslonu za roke zadaj je LCD-prikazovalnik, prek katerega si lahko potniki na zadnjih sedežih nastavljajo klimatsko napravo, upravljajo z avdio sistemom in zastorom zadnjega stekla.

Sistem "Climate Concierge" je še ena Lexusova inovacija, prvič na svetu uporabljena v novem modelu LS. Sistem nenehno spremlja temperature zunaj in znotraj avtomobila in samodejno prilagaja temperaturo v potniškem prostoru, temperaturo sedežev in volanskega obroča. Večkrat nagrajena Lexusova tehnologija nanoe® v sistemu klimatske naprave in prezračevanja sprošča mikroskopsko majhne negativno nabite ione, ki osvežujejo zrak v potniškem prostoru ter vlažijo vaše lase in kožo.

Opora za noge v predelu meč

OPORA ZA NOGE V PREDELU MEČ

V vozilu LS lahko voznik podaljša sedežno blazino in s tem izboljša oporo. Tudi sprednji sopotnik lahko iztegne oporo za noge v predelu meč in s tem poskrbi za udobje in sprostitev.

Tehnologija Climate Concierge/Nanoe®

TEHNOLOGIJA CLIMATE CONCIERGE/NANOE®

Vgrajeni sistem Climate Concierge nenehno spremlja temperature znotraj in zunaj avtomobila ter samodejno prilagaja temperaturo v potniškem prostoru, temperaturo sedežev in volanskega obroča. Infrardeči senzorji spremljajo telesno temperaturo potnikov na zadnjih sedežih in ustrezno prilagajajo delovanje klimatske naprave ter ogrevanja/hlajenja sedežev. Poleg tega nagrajena tehnologija nanoe® v potniški prostor sprošča mikroskopsko majhne negativno nabite delce. Ioni nanoe® se primejo zračnih delcev in tako očistijo zrak v kabini ter učinkovito odstranijo neprijetne vonjave s sedežev. Ker njihov delež vlage znaša 1000-krat toliko kot pri običajnih ionih, imajo vlažilen učinek na kožo in lase.

Osvetlitev notranjosti

DINAMIČNA OSVETLITEV NOTRANJOSTI LED

Ko se približate avtomobilu, se samodejno vklopijo luči za osvetlitev prostora pred vrati v zunanjih ogledalih, pozdravi pa vas tudi osvetljena ura. Ko odklenete vrata, se vklopijo dnevne luči – kot da bi se vozilo LS prebujalo. Ob pritisku gumba za zagon se na zaslonu večpredstavnostnega sistema prikaže elegantna animacija, nato pa blaga svetloba osvetli armaturno ploščo.

Izbira oblazinjenja in notranjih oblog

IZBIRA OBLAZINJENJA IN NOTRANJIH OBLOG

Izjemno natančno in lepo izdelano notranjost modela LS lahko prilagodite svoji individualni izbiri. Na voljo je pet različnih barv usnjenega oblazinjena – črna, nežno bela, rjava, svetlo siva in slonokoščena. Izbirate lahko tudi med različnimi prepoznavnimi dizajni detajlov notranjih oblog in lesa na volanskem obroču: pepelnato rjava (brown ash burl), temno orehovo rjava (dark brown walnut), črno-siva (black&grey shimamoku), pepelnato zlata (golden ash burl) in bambus.

Vpetje koles in vzmetenje

VPETJE KOLES IN VZMETENJE

Občudovanja vredni uravnoteženost in agilnost modela LS sta rezultat mojstrskega dizajna na področju avtomobilske industrije. Občutek povezanosti s to navdušujočo limuzino, ki ga čuti voznik, je deloma zasluga njenega zračnega vzmetenja in lahkega aluminijastega vpetja koles z večvodilno premo – tako spredaj kot tudi zadaj. Dodani so izjemno zmogljivi pnevmatski blažilniki, ki zagotavljajo odlično vodljivost in udobje med vožnjo. Sistem prilagodljivega variabilnega vzmetenja omogoča vozniku, da z izbirnim stikalom za nastavitev načina vožnje natančno prilagodi vozne karakteristike avtomobila. Med vožnjo modela LS lahko resnično izkusite brezhibno uglajenost in začutite, kaj pomeni popoln nadzor nad vozilom

Nadzor dinamike

NADZOR DINAMIKE

Pri vožnji novega modela LS boste nedvomno uživali v občutju globokega zadovoljstva z avtomobilom, ki je tako čudovito uravnotežen, pa tudi presenetljivo dinamičen. Njegova neverjetno trdna šasija (pri izdelavi sta bili uporabljeni nova tehnologija laserskega varjenja in tehnologija lepljenja, ki se uporablja v letalski industriji) je dopolnjena z zračnim vzmetenjem, kar zagotavlja izjemno natančno voljivost in odlično udobje med vožnjo. Vozilo je serijsko opremljeno s tehnologijo z imenom „Vehicle Dynamics Integrated Management“ (VDIM), sistem krmiljenja z variabilnim prestavnim razmerjem( angl. "Variable Gear Ratio Steering" - VGRS) pa se prilagaja hitrosti vožnje. Vsi pomožni sistemi so tu zato, da vam v nujnih primerih prilagodijo lastnosti avtomobila in pomagajo, da se izognete nevarnosti.

Aerodinamične lastnosti

AERODINAMIČNE LASTNOSTI

Novi LS se ponaša z najboljšimi aerodinamičnimi lastnostmi v svojem razredu, kar je predvsem zasluga skoraj popolnoma ploskega dna vozila in majhnih krilc na stebričku sprednjih vrat in zadnjih lučeh. Ta majcena krilca so najprej začeli uporabljati na dirkalnikih F1, saj ustvarjajo zračne vrtince, ki pomagajo zračne tokove potegniti proti središču avtomobila in s tem izboljšujejo način gibanja modela LS skozi zrak. S tem se izboljšata stabilnost in vodljivost avtomobila in zmanjšata se poraba goriva ter hrup vetra med vožnjo.

Poleg tega smo ogromno pozornosti namenili iskanju načina zaščite proti vdiranju zraka v potniški prostor. Kakovostno trdno laminirano steklo, vdolbine v okvirju oken in odlična tesnila zagotavljajo vrhunsko izolacijo. Vse to je dodatno prineslo prijetno lastnost zmanjšanja vdora hrupa v potniško kabino, tako da lahko potniki uživajo v prijetnejši in tišji vožnji. Po zaslugi te dovršene kombinacije vznemirljive zunanjosti in pomirjujoče notranjosti je LS avtomobil, ki ga je pravi užitek voziti.

Preprečevanje trka

PREPREČEVANJE TRKA

Naš najnovejši sistem A-PCS (napreden sistem za varnost pred trkom), ki je zdaj prvič na voljo v vozilih znamke Lexus, je trenutno najnaprednejši sistem v avtomobilski industriji in lahko zazna celo pešce na cestišču. Računalnik uporablja podatke radarskega sistema za milimetrski izračun valovne dolžine, stereo kamere in infrardečih projektorjev v žarometih ter nenehno izračunava možnost trka z vozili pred vami. Če je nevarnost trka velika, se aktivira alarm za voznika in poveča se zavorni tlak. Če se trku ni mogoče več izogniti in hitrost vozila ne presega 40 km/h, se zavore samodejno aktivirajo, tako da se avtomobil popolnoma ustavi. Pri tem se samodejno zategneta tudi sprednja varnostna pasova.

Nočni pogled

NOČNI POGLED

Sistem za nočni pogled združuje zmogljivo infrardečo kamero in projektorje bližnjih infrardečih žarkov, s čimer zajema osvetljeno nočno sliko območja pred vozilom. Ta je prikazana na 12,3-palčnem zaslonu in razkrije predmete pred vozilom, veliko preden bi jih zaznali s prostim očesom.

Avdio sistem Mark Levinson

AVDIO SISTEM MARK LEVINSON

V modelih LS 460 je za doplačilo na voljo avdio sistem Mark Levinson® Reference z okoljskim zvokom iz 19-ih zvočnikov, ki je nedvomno najboljši sistem za zabavo v avtomobilu. Z njim lahko potniki uživajo v popolnem 7.1-kanalskem okoljskem zvoku. Model je opremljen tudi s funkcijo Bluetooth® za povezavo z mobilnim telefonom, dodatno vtičnico in USB-vtičnico za iPhone® ali različne predvajalnike. Kadar LS miruje, lahko na 12,3-palčnem zaslonu v avtomobilu gledate filme z DVD-jev in uživate v čistem zvoku visokokakovostnega avdio sistema.

Mark Levinson je eden izmed najbolj iskanih proizvajalcev vrhunske avdio opreme na svetu. Njihov sloves glede čistosti predvajanja glasbe je legendaren že od leta 1972, prav tako kot skrivnostna sposobnost njihovega sistema, da reproducira vse zvočne finese in nianse, pri tem pa izvirnemu posnetku ničesar ne doda in ničesar ne odvzame. Mark Levinson sam je izdelal mešalno mizo za oder, ki je bila nato uporabljena na legendarnem koncertu v britanskem Woodstocku leta 1968. Od takrat velja za začetnika visokokakovostne avdio industrije.

Kljub poskusom številnih proizvajalcev luksuznih avtomobilov smo pri Lexusu edini, ki v svoje modele vgrajujemo avdio opremo znamke Mark Levinson vrhunske kakovosti. Ker so avtomobili znamke Lexus znanstveno zasnovani tako, da zagotavljajo izjemno uglajeno in tiho vožnjo, nudijo popolno akustično priložnost za doživetje „koncertne dvorane v avtomobilu“. Avdio sistem Mark Levinson v vsakem modelu vozila znamke Lexus je skrbno optimiziran, komponente so posebej prilagojene, zvočniki so natančno postavljeni in celoten sistem je do popolnosti uglašen, zato da ustreza svojemu edinstvenemu akustičnemu okolju.

Izbira oblazinjenja in notranjih oblog

IZBIRA OBLAZINJENJA IN NOTRANJIH OBLOG

Izjemno natančno in lepo izdelano notranjost modela LS lahko prilagodite svoji individualni izbiri. Na voljo je pet različnih barv usnjenega oblazinjena – črna, nežno bela, rjava, svetlo siva in slonokoščena. Izbirate lahko tudi med različnimi prepoznavnimi dizajni detajlov notranjih oblog in lesa na volanskem obroču: pepelnato rjava (brown ash burl), temno orehovo rjava (dark brown walnut), črno-siva (black&grey shimamoku), pepelnato zlata (golden ash burl) in bambus.

Hibridna moč

HIBRIDNA MOČ

Model LS 600h L temelji na znanju in izkušnjah več kot desetletnega vodstva na področju hibridne tehnologije in nudi vozne zmogljivosti, ki jemljejo dih. Njegova inovativna tehnologija pogona Lexus Hybrid Drive na inteligenten način združuje natančno zasnovan in izdelan 5-litrski bencinski motor V8 z neposrednim vbrizgom goriva in visokozmogljiv električni motor. Rezultati te kombinacije so resnično osupljivi. Bencinski in električni motor skupaj zagotavljata kar 445 KM moči in odlične pospeške, saj vozilo izjemno gladko pospeši od 0 do 100 km/h v samo 6,1 sekunde. Poraba goriva je bila občutno zmanjšana in znaša zdaj le 8,6 l/100 km. Manjše so tudi vrednosti emisij CO2, ki znašajo le 199 g/km, kar je daleč pod vrednostjo, ki bi jo morda pričakovali od avtomobila tega razreda. Poleg tega lahko način delovanja modela LS preklopite v način ECO, pri katerem se spremeni delovanje stopalke za plin in klimatske naprave, tako da se še dodatno varčuje z gorivom in se zmanjša količina emisij.

"Možgane" modela LS predstavlja napredna enota za nadzor moči (PCU), ki nadzoruje pretok in upravljanje z energijo tega edinstvenega, popolnoma hibridnega pogonskega sklopa. Pri vožnji v električnem načinu pogona (EV) avtomobil ne proizvaja nobenih emisij CO2 ali NOx, ne porablja bencina in njegovo delovanje je skoraj popolnoma neslišno. Enota PCU samodejno preklopi v ta način, ko prvič zaženete motor ali pri vožnji z nizkimi hitrostmi. Ko pospešite, se nezaznavno vključi bencinski motor, ki se tako pridruži električnemu, in pogonska vira skupaj delujeta naprej v harmoniji. Pri višjih hitrostih se zmogljiv električni motor uporablja za to, da zagotovi gladek in takojšen naval navora, potrebnega pri pospeševanju. Kompaktna akumulatorska baterija v hibridu nikoli ne potrebuje ponovnega polnjenja, saj se kinetična energija pri zaviranju in upočasnjevanju prestreže. Ta energija se nato pretvori v elektriko in shrani v akumulatorski bateriji za nadaljnje potrebe.

Model LS je opremljen s sistemom za stalen štirikolesni pogon, ki zagotavlja boljši oprijem s podlago, tako da se lahko spopadete tudi z najzahtevnejšimi voznimi razmerami. Menjalnik sistema hibridnega pogona sestavljajo elektromotor, generator, mehanizem planetnih zobnikov za razdeljevanje moči in sklop zobnikov za redukcijo motorne moči v enem, lahkem in kompaktnem ohišju, nič večjem od tistega za običajni samodejni menjalnik.

V celoti gledano je model LS 600h L vrhunski tehnološki dosežek, ki je lahko le plod čiste Lexusove genialnosti na področju avtomobilske industrije.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

ls 600h l hideki watanabe

ODLOČILI SMO SE, DA MORA NOVI LS PREDSTAVLJATI USTVARJALNI ODMIK OD TRADICIONALNIH NORM. STREMIMO K IZDELAVI VOZILA, KI JE PRESENETLJIVO NAPREDNO IN INTELIGENTNO, A JE KLJUB TEMU IZREDNO PRIVLAČNO NA SENZORIČNI IN ČUSTVENI RAVNI.

Hideki Vatanabe , Glavni inženir za model LS

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ