concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LS 460 AWD

MODEL LS 460 AWD JE KOT NALAŠČ ZA TISTE, KI ŽELIJO UŽIVATI V NAŠI NAJSLAVNEJŠI ELEGANTNI LIMUZINI Z MOTORJEM V8 IN NEPREMAGLJIVIM ŠTIRIKOLESNIM POGONOM.


Emisije CO2, kombinirana vožnja (g/km) 263
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 11,4
Pospešek (0-100 km/h) 6,3
Največja hitrost (km/h) 250

OD 147.500 €

VRHUNSKI LUKSUZ

MODEL LS 460 AWD JE KOT NALAŠČ ZA TISTE, KI ŽELIJO UŽIVATI V NAŠI NAJSLAVNEJŠI ELEGANTNI LIMUZINI Z MOTORJEM V8 IN NEPREMAGLJIVIM ŠTIRIKOLESNIM POGONOM.

Da se ustvari nekaj resnično presenetljivega, je včasih treba slediti težji poti. Zato smo pri razvoju našega prvega avtomobila, modela LS 400, 60-im oblikovalcem in 1.400-tim inženirjem dali nalogo, naj ustvarijo izjemno uglajeno limuzino, ki je ob svoji prvi predstavitvi leta 1989 na revolucionaren način spremenila trg luksuznih avtomobilov. In novi model LS ni prav nič manj presenetljiv. Med njegovim načrtovanjem in oblikovanjem smo poskrbeli za približno 3.000 izboljšav in izdelujemo ga v tovarni, ki je prejela največ nagrad na svetu. V notranjosti avtomobila najdete najširši večpredstavnostni zaslon na svetu, najnaprednejši sistem za klimatizacijo in vrsto naprednih tehnologij za varnost pred trkom. Vožnja s tem modelom je neverjetno udobna in ta avtomobil je pravi užitek voziti. Zdaj pa je na voljo tudi kot različica F SPORT, ki je, preprosto povedano, najbolj uglajena in prefinjena limuzina, kar smo jih kdaj izdelali v podjetju Lexus. Potovanje z modelom LS bo v vas pustilo zelo poseben občutek. Zagotovo se boste še enkrat obrnili za avtomobilom, saj vas bo pritegnil presenetljiv in drzen dizajn njegove zunanjosti, kjer ni mogoče spregledati mogočne sprednje maske v obliki dveh trapezov uokvirjenih s kromirano obrobo. Elegantno oblikovane nove dnevne luči in najmanjše avtomobilske meglenke na svetu odražajo čudovito vizualizacijo Lexusovega emblema, črke "L".

Ta oblikovalski element je mogoče opaziti tudi v dizajnu zadnjih luči. Če si vozilo ogledamo od strani, opazimo dolgo in aerodinamično potniško kabino, ki zagotovo nudi razkošje brez primere za vas in do štiri potnike v vozilu. Novi LS je tudi najtišja luksuzna limuzina na svetu. T. i. indeks razumljivosti govora znaša pri hitrosti 100 km/h skoraj 100 %, kar pomeni, da lahko med potovanjem uživate v sproščenem pogovoru. Pri iskanju možnosti za zagotovitev tišine nismo zanemarili nobene možnosti. Z izpopolnitvijo novega postopka laserskega varjenja smo uspeli izdelati še trdnejšo šasijo in s tem bistveno zmanjšali pojavljanje vibracij. Po zaslugi skoraj ploskega dna avtomobila in majcenih krilc, pritrjenih na okvirja sprednjih vrat in zadnje luči smo zmanjšali tudi hrup vetra med vožnjo. Da bi zmanjšali hrup, ki ga kolesa ustvarjajo na cesti, smo razvili platišča s posebnim votlim obročem, ki absorbira hrup pnevmatike in tako optimizirali materiale avtomobila, ki dušijo hrup. In nenazadnje je tu še način vožnje COMFORT, ki ga lahko izberete z novim stikalom za izbiro načina vožnje. Ta prilagodi delovanje zračnega vzmetenja in zagotovi uglajeno in sproščujočo vožnjo.

CENE IN TEHNIČNI PODATKI

SPOZNAJTE PODROBNOSTI IN PRIMERJAJTE RAZLIKE

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE MODEL LS 460 AWD

Notranjost modela LS 460 AWD – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Novi LS je tako za voznika kot tudi potnike izjemno prijeten avtomobil za potovanja, sprostitev med vožnjo in tudi za delo. Celo na izjemno dolgih potovanjih. Razkošen usnjen voznikov sedež je električno nastavljiv v 16-ih različnih smereh (sedež za sprednjega sopotnika omogoča 14 različnih nastavitev). Poleg tega je notranje oblazinjenje zdaj 15 % debelejše. Nova ergonomska zasnova sedeža v predelu medenice zagotavlja izjemno udobje, sovoznikov sedež pa je zdaj za doplačilo na voljo tudi s podporo za noge v predelu meč. Kakovost nadzorujejo t. i. takumiji oz. mojstri svoje obrti v naši večkrat nagrajeni tovarni v mestu Tahara. V notranjosti vozila boste hitro opazili čudovite detajle šivov na usnjeni armaturni plošči in natančno izdelane in obdelane aluminijaste gumbe in stikala za upravljanje avdio sistema. Za vrhunski občutek prefinjenosti so leseni detajli na volanskem obroču in armaturni plošči na voljo v novem dizajnu "šimamoku" furnirja (japonski izraz za črno-siv črtast les), izdelava katerega zahteva 67 korakov in traja kar 38 dni.

Varnost v modelu LS 460 AWD – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Novi model LS po zaslugi najnaprednejših tehnologij, kot je na primer sistem A-PCS (napreden sistem za varnost pred trkom) zagotavlja varnostne lastnosti brez primere, tako podnevi kot tudi ponoči. Naš najnovejši sistem A-PCS, ki je zdaj prvič na voljo v vozilih znamke Lexus, je trenutno najnaprednejši sistem v avtomobilski industriji in lahko zazna celo pešce na cestišču. Vozilo je opremljeno tudi s sistemom za nadzor voznika, ki vas bo opozoril, ko boste začeli postajati utrujeni, sistem za opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu pa vam bo preprečil, da bi nenadoma zapeljali na nasprotni vozni pas. Prikazovalnik mrtvih kotov uporablja radar in vas opozori na vozila, ki se znajdejo v vašem mrtvem kotu, kadar menjate vozni pas. Sistem za varnost pred trkom v zadnji del avtomobila v primeru nevarnosti aktivira vzglavnike, zato da se zmanjša možnost nastanka poškodb vratnih vretenc. Za varnejšo vožnjo ponoči vam Lexusov sistem za nočni pogled s pomočjo infrardeče kamere na 12,3-palčnem zaslonu prikaže sliko stanja na cesti pred vami. In nenazadnje je tu še sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči (AHS), ki je prvič na voljo v vozilih znamke Lexus. Sistem aktivira zaslonke v žarometih in deloma zasenči svetlobni snop, ki lahko drugače zaslepi nasproti vozeče voznike.

Osem zračnih blazin (oz. deset pri paketu za nadgradnjo zadnjih sedežev) in prednapenjalniki varnostnih pasov pomagajo zaščititi potnike v avtomobilu. Naš napreden sistem za varnost pred trkom je vedno aktiviran ne le za to, da vas opozori na potencialne nevarnosti, ampak tudi za nudenje pomoči z invazivnimi dejanji, če je to potrebno.

Vožnja z modelom LS 460 AWD – značilnosti

GLAVNE ZNAČILNOSTI

Model LS 460, ki ga poganja navdušujoč 4,6-litrski bencinski motor V8, je opremljen z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in tako nudi izjemna vozna doživetja, v katerih lahko samo brezskrbno uživate. Motor omogoča hitro pospeševanje (0-100 km/h v samo 5,7 sekunde) do elektronsko omejene najvišje hitrosti, ki znaša 250 km/h, kjer je to dovoljeno. Izbirno stikalo za nastavitev načina vožnje vam omogoča, da izberete način ECO, NORMAL, COMFORT, SPORT S ali SPORT S+.

Prilagodljiv tempomat

PRILAGODLJIV TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat je na voljo v vozilih s sistemom PCS za varnost pred trkom, saj za delovanje uporablja isti radarski sistem za milimetrski izračun valovne dolžine. Prav tako kot običajen sistem za nadzor hitrosti vožnje vzdržuje predhodno nastavljeno hitrost avtomobila, vendar lahko poleg tega po zaslugi radarja zazna počasnejše vozilo pred vami. Sistem nato ustrezno zmanjša hitrost vašega vozila, tako da sprosti pedal za plin ali aktivira zavore.

Nastavite lahko določeno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami in sistem jo bo samodejno vzdrževal na podlagi izračunavanja in primerjanja s hitrostjo vozila pred vami. Ko bo cesta pred vami spet prosta, bo prilagodljivi tempomat gladko pospešil nazaj do prvotno nastavljene hitrosti vožnje (0-170 km/h).

Udobna notranjost

UDOBNA NOTRANJOST

Novi LS v notranjosti nudi prefinjenost brez primere. Za lažji vstop se, ko odprete vrata, voznikov sedež samodejno pomakne nazaj, volan pa se pomakne nekoliko navzdol. Del serijske opreme so tudi zadnji sedeži s številnimi možnostmi nastavitve položaja, s funkcijo masaže ledvenega dela in metuljastimi vzglavniki. Na sredinskem naslonu za roke zadaj je LCD-prikazovalnik, prek katerega si lahko potniki na zadnjih sedežih nastavljajo klimatsko napravo, upravljajo z avdio sistemom in zastorom zadnjega stekla.

Sistem "Climate Concierge" je še ena Lexusova inovacija, prvič na svetu uporabljena v novem modelu LS. Sistem nenehno spremlja temperature zunaj in znotraj avtomobila in samodejno prilagaja temperaturo v potniškem prostoru, temperaturo sedežev in volanskega obroča. Večkrat nagrajena Lexusova tehnologija nanoe® v sistemu klimatske naprave in prezračevanja sprošča mikroskopsko majhne negativno nabite ione, ki osvežujejo zrak v potniškem prostoru ter vlažijo vaše lase in kožo.

Inteligentne luči

INTELIGENTNE LUČI

Novi sistem za prilagajanje svetlobnega snopa dolgih luči s pomočjo kamere, ki zaznava svetlobo, prepozna žaromete nasproti vozečih vozil in zadnje luči vozil pred vami in z zaslonkami samodejno zasenči del svetlobnega snopa, tako da vaše luči ne slepijo drugih voznikov.

Armaturna plošča in konzola

ARMATURNA PLOŠČA IN KONZOLA

Vozilo LS je opremljeno z najnaprednejšimi tehnologijami na svetu in nudi navdušujoč občutek domačnosti, ki ga Japonci imenujejo »omotenaši«. Ko se približate avtomobilu, pri čemer lahko imate elektronski pametni ključ v žepu ali torbici, se vklopijo luči v zunanjih ogledalih in diode LED v analogni uri v avtomobilu, ki ima vgrajen GPS in sama inteligentno nastavi čas glede na lokalni časovni pas. Tako vas LS elegantno pozdravi v svoji notranjosti. Ko sedite in pritisnete gumb za zagon, se na osrednjem zaslonu prikaže čudovita animacija, armaturna plošča pa se osvetli v nežni svilnato beli barvi. Vendar bodite pripravljeni – to je šele začetek. V potniškem prostoru se lahko sprostite ob poslušanju zvočnega sistema znamke Mark Levinson® z 19 zvočniki ali si ogledate posnetke z DVD-ja ali plošče Blu-ray® na 9-palčnem videozaslonu.

Voznikov sedež v vozilu LS je tako čudovit, da ga ne boste želeli zapustiti. Vaša prva točka stika z avtomobilom sta čudovito izdelani volanski obroč iz usnja in lesa ter prestavna ročica iz aluminija. Izjemno širok sredinski 12,3-palčni zaslon s celozaslonskim prikazom zemljevida lahko upravljate glasovno ali z vmesnikom Remote Touch. Ponuja tudi možnost razdeljenega zaslona za hkraten dostop do informacij, kot je Lexusov sistem za nočni pogled/navigacijski sistem Lexus Premium. Med preostalimi inovacijami sta še dinamičen sistem osvetljevanja notranjosti LED in analogna ura s funkcijo GPS, ki se inteligentno prilagodi krajevnemu času.

Izbira oblazinjenja in notranjih oblog

IZBIRA OBLAZINJENJA IN NOTRANJIH OBLOG

Izjemno natančno in lepo izdelano notranjost modela LS lahko prilagodite svoji individualni izbiri. Na voljo je pet različnih barv usnjenega oblazinjena – črna, nežno bela, rjava, svetlo siva in slonokoščena. Izbirate lahko tudi med različnimi prepoznavnimi dizajni detajlov notranjih oblog in lesa na volanskem obroču: pepelnato rjava (brown ash burl), temno orehovo rjava (dark brown walnut), črno-siva (black&grey shimamoku), pepelnato zlata (golden ash burl) in bambus.

Osvetlitev notranjosti

DINAMIČNA OSVETLITEV NOTRANJOSTI LED

Ko se približate avtomobilu, se samodejno vklopijo luči za osvetlitev prostora pred vrati v zunanjih ogledalih, pozdravi pa vas tudi osvetljena ura. Ko odklenete vrata, se vklopijo dnevne luči – kot da bi se vozilo LS prebujalo. Ob pritisku gumba za zagon se na zaslonu večpredstavnostnega sistema prikaže elegantna animacija, nato pa blaga svetloba osvetli armaturno ploščo.

Aerodinamične lastnosti

AERODINAMIČNE LASTNOSTI

Novi LS se ponaša z najboljšimi aerodinamičnimi lastnostmi v svojem razredu, kar je predvsem zasluga skoraj popolnoma ploskega dna vozila in majhnih krilc na stebričku sprednjih vrat in zadnjih lučeh. Ta majcena krilca so najprej začeli uporabljati na dirkalnikih F1, saj ustvarjajo zračne vrtince, ki pomagajo zračne tokove potegniti proti središču avtomobila in s tem izboljšujejo način gibanja modela LS skozi zrak. S tem se izboljšata stabilnost in vodljivost avtomobila in zmanjšata se poraba goriva ter hrup vetra med vožnjo.

Poleg tega smo ogromno pozornosti namenili iskanju načina zaščite proti vdiranju zraka v potniški prostor. Kakovostno trdno laminirano steklo, vdolbine v okvirju oken in odlična tesnila zagotavljajo vrhunsko izolacijo. Vse to je dodatno prineslo prijetno lastnost zmanjšanja vdora hrupa v potniško kabino, tako da lahko potniki uživajo v prijetnejši in tišji vožnji. Po zaslugi te dovršene kombinacije vznemirljive zunanjosti in pomirjujoče notranjosti je LS avtomobil, ki ga je pravi užitek voziti.

Zaščita potnikov

ZAŠČITA POTNIKOV

Pri načrtovanju novih vozil pri Lexusu poskušamo v dizajn vključiti napredno tehnologijo za preprečevanje trkov in storiti vse, da bi voznikom pomagali izogniti se nesrečam (čeprav to nikoli ni nadomestilo za previdno vožnjo). Tako smo tudi poskrbeli za čim boljšo zaščito voznika in vsakega potnika posebej, za vsak primer, če bi prišlo do najhujšega. Dejansko varnostni elementi in tehnologije, vgrajeni v model LS več kot presegajo vse svetovne zahteve.

LS je opremljen z osmimi zračnimi blazinami (oz. do enajstimi, če je različica opremljena s paketom opreme za sprostitev). Med temi zračnimi blazinami je tudi najnaprednejša dvokomorna zračna blazina za sprednjega sopotnika. V primeru trka se zračna blazina napihne tako, da se v sredini oblikuje vdolbina, ki prestreže občutljive dele obraza, kot sta nos in usta.

Kot enega izmed pomembnejših varnostnih elementov v vozilu lahko navedemo še edinstven dizajn vzglavnika in hrbtišča sedeža, ki zmanjšuje nihanje glave v primeru trka in s tem zmanjšuje možnost nastanka nihajnih poškodb vratnih vretenc. V primeru neizbežnega trka (zazna ga radarski sistem za milimetrski izračun valovne dolžine, nameščen v zadnji odbijač) se sprednja vzglavnika dejansko pomakneta navzgor in naprej, zato da zagotovita dodatno oporo in ublažita nihanje glave ter s tem zmanjšata možnost nastanka nihajnih poškodb vratnih vretenc.

Nočni pogled

NOČNI POGLED

Sistem za nočni pogled združuje zmogljivo infrardečo kamero in projektorje bližnjih infrardečih žarkov, s čimer zajema osvetljeno nočno sliko območja pred vozilom. Ta je prikazana na 12,3-palčnem zaslonu in razkrije predmete pred vozilom, veliko preden bi jih zaznali s prostim očesom.

Preprečevanje trka

PREPREČEVANJE TRKA

Naš najnovejši sistem A-PCS (napreden sistem za varnost pred trkom), ki je zdaj prvič na voljo v vozilih znamke Lexus, je trenutno najnaprednejši sistem v avtomobilski industriji in lahko zazna celo pešce na cestišču. Računalnik uporablja podatke radarskega sistema za milimetrski izračun valovne dolžine, stereo kamere in infrardečih projektorjev v žarometih ter nenehno izračunava možnost trka z vozili pred vami. Če je nevarnost trka velika, se aktivira alarm za voznika in poveča se zavorni tlak. Če se trku ni mogoče več izogniti in hitrost vozila ne presega 40 km/h, se zavore samodejno aktivirajo, tako da se avtomobil popolnoma ustavi. Pri tem se samodejno zategneta tudi sprednja varnostna pasova.

Avdio sistem Mark Levinson

AVDIO SISTEM MARK LEVINSON

Mark Levinson je eden izmed najbolj iskanih proizvajalcev vrhunske avdio opreme na svetu. Njihov sloves glede čistosti predvajanja glasbe je legendaren že od leta 1972, prav tako kot skrivnostna sposobnost njihovega sistema, da reproducira vse zvočne finese in nianse, pri tem pa izvirnemu posnetku ničesar ne doda in ničesar ne odvzame. Mark Levinson sam je izdelal mešalno mizo za oder, ki je bila nato uporabljena na legendarnem koncertu v britanskem Woodstocku leta 1968. Od takrat velja za začetnika visokokakovostne avdio industrije.

Kljub poskusom številnih proizvajalcev luksuznih avtomobilov smo pri Lexusu edini, ki v svoje modele vgrajujemo avdio opremo znamke Mark Levinson vrhunske kakovosti. Ker so avtomobili znamke Lexus znanstveno zasnovani tako, da zagotavljajo izjemno uglajeno in tiho vožnjo, nudijo popolno akustično priložnost za doživetje „koncertne dvorane v avtomobilu“. Avdio sistem Mark Levinson v vsakem modelu vozila znamke Lexus je skrbno optimiziran, komponente so posebej prilagojene, zvočniki so natančno postavljeni in celoten sistem je do popolnosti uglašen, zato da ustreza svojemu edinstvenemu akustičnemu okolju.

V modelih LS 460 je za doplačilo na voljo avdio sistem Mark Levinson® Reference z okoljskim zvokom iz 19-ih zvočnikov, ki je nedvomno najboljši sistem za zabavo v avtomobilu. Z njim lahko potniki uživajo v popolnem 7.1-kanalskem okoljskem zvoku. Model je opremljen tudi s funkcijo Bluetooth® za povezavo z mobilnim telefonom, dodatno vtičnico in USB-vtičnico za iPhone® ali različne predvajalnike. Kadar LS miruje, lahko na 12,3-palčnem zaslonu v avtomobilu gledate filme z DVD-jev in uživate v čistem zvoku visokokakovostnega avdio sistema.

Bencinski motor V8

BENCINSKI MOTOR V8

4,6-litrski bencinski motor V8, izdelan iz aluminija, je mojstrovina avtomobilskega inženiringa. Je lahek in končna izdelava ter obdelava sta opravljeni ročno, da se zagotovi kar najbolj uglajeno delovanje. Motor nudi izjemno moč in navdušujoče zmogljivosti. Njegova izjemna moč in živahnost sta v veliki meri rezultat edinstvene uporabljene tehnologije VVT-iE (Variable Valve Timing – intelligent Electric), ki zagotavlja izjemno velik navor v širokem območju vrtljajev motorja. Poleg tega inovativna tehnologija neposrednega vbrizga D-4S nudi optimalne zmogljivosti in varčno porabo goriva. Kljub velikim zmogljivostim ostaja poraba goriva prijetno nizka, saj vozilo porabi le 10,7 l/100 km in tudi vrednosti emisij CO2 znašajo samo 249 g/km (pri kombiniranem voznem ciklu).

Prav vsak element tega brezhibnega in natančnega motorja je bil natančno uglašen – in to dobesedno. Lexusov mojster svojega področja, t. i. takumi, osebno pregleda prav vsak motor V8 za modele LS. Pri tem uporablja stetoskop, da zagotovi točno določen zvok pogonskega sklopa, preden ga bodo vgradili v avtomobil.

Moč motorja V8 je združena z natančnostjo 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Ta prefinjen sistem nudi večje število prestav in lahko izvaja več prestavljanj naenkrat, kar zagotavlja najboljše iz obeh svetov - bliskovito hitre pospeške in varčno porabo goriva.

Nadzor dinamike

NADZOR DINAMIKE

Pri vožnji novega modela LS boste nedvomno uživali v občutju globokega zadovoljstva z avtomobilom, ki je tako čudovito uravnotežen, pa tudi presenetljivo dinamičen. Njegova neverjetno trdna šasija (pri izdelavi sta bili uporabljeni nova tehnologija laserskega varjenja in tehnologija lepljenja, ki se uporablja v letalski industriji) je dopolnjena z zračnim vzmetenjem, kar zagotavlja izjemno natančno voljivost in odlično udobje med vožnjo. Vozilo je serijsko opremljeno s tehnologijo z imenom „Vehicle Dynamics Integrated Management“ (VDIM), sistem krmiljenja z variabilnim prestavnim razmerjem( angl. "Variable Gear Ratio Steering" - VGRS) pa se prilagaja hitrosti vožnje. Vsi pomožni sistemi so tu zato, da vam v nujnih primerih prilagodijo lastnosti avtomobila in pomagajo, da se izognete nevarnosti.

Napredna tehnologija stalnega štirikolesnega pogona v tem modelu omogoča popolnoma novo dimenzijo vodljivosti in stabilnosti avtomobila na cesti. V normalnih razmerah sistem prerazporeja pogonsko moč na sprednji in zadnji par koles v razmerju 40/60. V zahtevnejših voznih razmerah pa lahko v trenutku prerazporedi moč in jo pošlje tja, kjer je najbolj potrebna, da se ponovno vzpostavi popoln oprijem koles s podlago.

Vpetje koles in vzmetenje

VPETJE KOLES IN VZMETENJE

Občudovanja vredni uravnoteženost in agilnost modela LS sta rezultat mojstrskega dizajna na področju avtomobilske industrije. Občutek povezanosti s to navdušujočo limuzino, ki ga čuti voznik, je deloma zasluga njenega zračnega vzmetenja in lahkega aluminijastega vpetja koles z večvodilno premo – tako spredaj kot tudi zadaj. Dodani so izjemno zmogljivi pnevmatski blažilniki, ki zagotavljajo odlično vodljivost in udobje med vožnjo. Sistem prilagodljivega variabilnega vzmetenja omogoča vozniku, da z izbirnim stikalom za nastavitev načina vožnje natančno prilagodi vozne karakteristike avtomobila. Med vožnjo modela LS lahko resnično izkusite brezhibno uglajenost in začutite, kaj pomeni popoln nadzor nad vozilom.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

ls 460 awd 8speed

V MODELE LS JE VGRAJEN PRVI 8-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK NA SVETU.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ