concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

bg hero

NOVI LEXUS
STRUCTURAL BLUE

UJETI SIJAJ NARAVE

Podobno kot nas lahko narava osupne s svojimi barvami, je Lexus ustvaril nov bleščeč odtenek, s katerim bo novi luksuzni kupe LC izstopal med avtomobili na cesti.

Imenuje se modra Structural Blue in je veliko več kot le nova možnost pri izbiri barve. Gre za rezultat Lexusovih obširnih raziskav o možnosti, da s sodobno tehnologijo proizvedemo barvo, ki je globlja, intenzivnejša in predvsem bolj modra kot vse, česar smo vajeni.

Prvič je bila predstavljena na modelih LC pod žarometi na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2016 in takoj je postala senzacija. Zdaj smo jo razvili za proizvodnjo, tako da ima Lexusov prefinjeno oblikovani kupe še več ekskluzivnih elementov in ročno izdelane kakovosti.

Osupljiva nova barva je prvič na voljo pri novi, posebni izvedbi modela LC – LC Structural Blue Edition. Na voljo je le omejeno število vozil, ki bodo prava izbira za poznavalce, ki prepoznajo in cenijo uporabo naprednih tehnologij ter najvišje standarde Lexusovega rokodelskega mojstrstva Takumi.

NAVDIH V NARAVI IN PRI METULJU MORFO

Razvijanje barve Structural Blue je potekalo v 15-letnem sodelovanju Lexusovega tehnološkega centra v kraju Ann Arbor v ZDA in na Japonskem ter podjetja VIAVI Solutions Inc, ki je vodilni dobavitelj tankih optičnih premazov in pigmentov s sedežem v Kaliforniji v ZDA.

Structural Blue je dosežek, ki je zahteval izjemno tehnično iznajdljivost.

Inženirji so po osnovnih načelih svetlobe ustvarili barvo s posebnim učinkom, ki je videti bolj modra, kot smo si kadar koli lahko predstavljali.

Enak učinek je Lexus želel doseči z barvo Structural Blue. Toda doseganje tako visoke svetlosti in nasičenosti barve je terjalo nepredstavljiv trud in razvoj nove vrste večplastnega pigmenta.

Na začetku se je zdelo, da je izziv prezahteven: želeno kakovost je bilo mogoče zagotoviti samo s pigmentom, ki ima 40 različnih plasti. Toda ekipa je vztrajala, stalno izboljševala postopek in na koncu ustvarila želeni učinek s samo sedmimi plastmi. To je omogočilo praktično uporabo pri izdelavi najbolj ekskluzivnih vozil.

S pigmentom izdelamo novo barvo v proizvodnem postopku, ki traja 8 mesecev in vključuje 12 proizvodnih korakov ter 20 nadzorov kakovosti. Barvo nanesemo na karoserijo vozila LC v plasti, debeli 15 mikrometrov, med temeljno barvo in prozornimi sloji. Nanostrukture – izjemno majhni koščki – v barvi ustvarijo mavričnost in dajejo vtis, da se barva stalno spreminja s svetlobo. Običajne pigmentne barve manj kot 50 odstotkov svetlobe odbijejo kot vidno modro barvo, medtem ko je pri Structural Blue ta delež skoraj 100 odstotkov. Za eno vozilo LC se porabi skupaj 300 g pigmenta s 300 milijardami koščkov.

Postopek je tako natančen, da je v enem delovnem dnevu v visokotehnološkem domu vozila LC, Lexusovi tovarni Motomachi, mogoče izdelati le dve vozili barve Structural Blue.

LC STRUCTURAL BLUE EDITION

Izjemno kakovost barve spremljajo odlične specifikacije opreme novega modela LC Structural Blue Edition.

Na voljo je kot LC 500 z motorjem V8 in kot hibrid s samodejnim polnjenjem Lexus Self-Charging Hybrid™ LC 500h. Opremljen je z 21-palčnimi kovanimi platišči iz lahke kovine, ki najbolje dopolnjujejo čutni dizajn karoserije kupeja. Ekskluzivnost se odraža tudi s ščitniki vratnih pragov iz karbonskih vlaken.

Kabina ima LC-jevo barvno kombinacijo Breezy Blue s polanilinskim usnjem srednjih modrih tonov za zgornje obloge vrat, volanski obroč, armaturno ploščo z instrumenti in sredinski naslon za roko, z oblazinjenjem sedežev v finem usnju v kontrastni beli barvi, živo oranžno obrobo prestavne ročice ter usnjem Alcantara na vratih. Tudi strop je obložen z usnjem Alcantara.

Med druge ključne značilnosti spadajo sistem Lexus Climate Concierge, ki ohranja popolno temperaturo in kakovost zraka v kabini, navigacijski sistem Lexus Premium, sistem Lexus Safety System + in ozvočenje z 12 zvočniki Pioneer.

LC Structural Blue Edition je zdaj na voljo za naročanje.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ