concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

bg hero

LC

LEXUS

LEXUS LC 500 IN LC 500h

PRODAJA NOVEGA LC V EVROPI
JE NAPOVEDANA ZA AVGUST.

Med razvojem avtomobila je bila Lexusova prednostna naloga ohraniti bistvo stila izvirnega koncepta LF-LC – vodilni kupe, ki izkazuje radikalno in blagovni znamki lastno Lexusovo obliko.

Kar je očem skrito, je prav tako pomembno – novi LC je prvi model, izdelan na luksuzni zasnovi Lexus Global Architecture, ki daje avtomobilu nizko težišče in optimalno porazdeli njegovo maso. To prispeva k vrhunskemu krmiljenju in stabilnosti vozila ter navdušujočemu pogonu, ki ga gre pričakovati od prestižnega kupeja.

Lexusove napredne tehnologije pogonskega sklopa zagotavljajo učinkovito delovanje tako v različici polnega hibrida LC kot njegovi izvedbi V8. LC 500h beleži porabo goriva 6,4 l/100 km in izpuste CO2 145 g/km, medtem ko LC 500, ki ga poganja 5,0-litrski bencinski motor V8 z močjo 477 DIN KM/351 kW, dosega vrednosti 11,5 l/100 km in 263 g/km.

Lexus je na avtomobilskem salonu v Ženevi napovedal prihod različice novega LC Launch Edition, omejene serije, s katero bo proslavil prihod luksuznega kupeja v Evropo.

Izvedbi Launch Edition polnega hibrida LC 500h in LC 500 z motorjem V8 prihajata z zunanjostjo v barvi F-White in kontrastnim barvnim odtenkom notranjosti Breezy Blue. Prav tako sta opremljeni z 21-palčnimi litimi platišči, ki so sicer rezervirana za modele LC Sport in Sport+.

ZASNOVAN ZA NOVO OBDOBJE

LC NAZNANJA ZAČETEK NOVEGA POGLAVJA ZA LEXUS.

ENERGIČEN POGON

LC TEMELJI NA POPOLNOMA NOVI POSTAVITVI POGONA NA ZADNJA KOLESA, JE NATANČNO ZASNOVAN ZA VRHUNSKO UPRAVLJANJE IN PONUJA EDINSTVENO DOŽIVETJE V VOŽNJI.

NAPREDNA OBLIKA

LC, KI NAVDIH ČRPA IZ NAGRAJENEGA KONCEPTA LF-LC, PREMIERNO PREDSTAVLJENEGA LETA 2012, VELJA ZA EDINSTVEN DOSEŽEK. NAMESTO DA BI SLEDILI UVELJAVLJENI INDUSTRIJSKI PRAKSI, SO LEXUSOVI INŽENIRJI IN OBLIKOVALCI Z NEUTRUDNIM DELOM SPREMENILI MODEL LC IZ IZJEMNEGA KONCEPTA V PREPRIČLJIVO REALNOST.

ROKODELSKA SPRETNOST TAKUMI

TAKO KOT NAŠ SVETOVNO ZNAN SUPERAVTOMOBIL LFA SO MODEL LC IZDELALI MOJSTRI TAKUMI. ZARADI VEČ KOT DVAJSETLETNIH IZKUŠENJ LAHKO ODKRIJEJO NAJMANJŠE NEPRAVILNOSTI.

TEHNIČNI PODATKI LC

LC 500h

Odkrijte prvi večstopenjski menjalnik pri hibridnem pogonu v modelu
LC 500h – nov sinonim za hibridno zmogljivost. Moč, odzivnost in učinkovitost brez kompromisov.

3,5-litrski bencinski motor V6
Prvi večstopenjski menjalnik pri hibridnem pogonu z 10 stopnjami
Močen elektromotor z litij-ionsko baterijo
0–100 km/h v manj kot 5,0 sekunde

LC 500

Odkrijte izjemno moč, upravljanje in nadzor z modelom LC 500 – vodilnim luksuznim kupejem, zasnovanim za novo dobo. Zmogljivost, ki jo lahko vidite, slišite in začutite.

5,0-litrski motor V8
Prvi samodejni 10-stopenjski menjalnik Direct Shift na svetu
467 KM in 527 Nm
0–100 km/h v manj kot 4,7 sekunde

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ