concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LC 500

NASLEDNJE ODLIČNO VOZILO LEXUS


Emisije CO2 - kombinirana vožnja (g/km) 263
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 11,5
Pospešek (0-100 km/h) 4,7
Največja hitrost (km/h) 270

OD 139.500 €

ENERGIČEN POGON

VODILNI LUKSUZNI KUPE ZDRUŽUJE STROKOVNO TEHNIKO IN EKSPRESIVNO OBLIKO

LC naznanja povsem novo obdobje za Lexus. Ustvarili smo osupljiv kupe, ki ohranja bistven slog prvotnega koncepta LF-LC in je oblikovan tako, da na novo definira vaša pričakovanja in vam vzame dih. To vidite v vsaki zaokroženi liniji in občutite prvo sekundo, ko sedete za volan.

LC 500 poganja 5,0-litrski bencinski motor, ki na zadnji kolesi prenese moč 477 DIN KM/351 kW. Ta ročno izdelan motor smo razvili in izpopolnili na motošportnih dogodkih, kot je 24-urna dirka na Nürburgringu. Deluje v sozvočju s prvim 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom na svetu za osebni avtomobil ter ponuja izjemno pospeševanje in osupljiv zvok motorja V8.


ZNAČILNOSTI VOZILA

POBLIŽJE SPOZNAJTE MODEL LC 500

Vožnja z modelom LC 500 – značilnosti

VOŽNJA Z MODELOM LC 500 – ZNAČILNOSTI

LC 500 je bil zasnovan povsem na novo in zagotavlja odzivnejšo, bolj uglajeno vožnjo, ki se odziva na vaš slog vožnje. 10-stopenjski menjalnik vozila LC uporablja tehnologijo AI-SHIFT control, ki izbere optimalno prestavo ne samo glede na vaše želje in hitrost vozila, temveč tudi glede na vaš pretekli slog vožnje, s čimer omogoči inteligentnejšo vožnjo. Poleg tega tehnologije, kot sta prilagodljivo variabilno vzmetenje in izjemno toga karoserija, še dodatno izboljšajo doživetje v vožnji.

Notranjost modela LC 500 – značilnosti

NOTRANJOST MODELA LC 500h – ZNAČILNOSTI

Ko sedite za volanskim obročem vozila LC, ki so ga izdelali mojstri obrti Takumi, občutite premišljeno ergonomsko postavitev kokpita. Vsi upravljalni elementi in vmesniki v vozilu LC so postavljeni točno tam, kjer jih potrebujete, s čimer vam dajejo samozavest in spodbujajo živahno vožnjo. Zaradi nizkega pokrova motorja in armaturne plošče z instrumenti boste uživali tudi v odličnem pogledu na cesto pred vozilom.

Sistem Lexus Safety System +

SISTEM LEXUS SAFETY SYSTEM +

Novi LC je serijsko opremljen z revolucionarnim sistemom Lexus Safety System +, ki vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka s funkcijo zaznavanja pešcev, napredni sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa za izboljšano vidljivost ponoči in prilagodljivi tempomat, ki hitrost vašega vozila prilagodi hitrosti vozila pred vami.

Motor V8

MOTOR V8

Motor V8 v vozilu LC 500 je zgrajen tako, da zagotavlja hitro pospeševanje in neverjetno odzivnost neprisilno polnjenega motorja. Ponuja največji navor 540 Nm in doseže hitrost 100 km/h v 4,7 sekunde. Kovane ojnice in ventili iz titana so zasnovani za vzdržljivost in hkrati lahki, kar omogoča agilnost pri večjem številu vrtljajev motorja. LC 500 poskrbi za dodaten učinek s sprednjo odprtino za vsesavanje zraka, ki je opremljena z generatorjem zvoka. Ta izboljša naravni zvok motorja V8 in ga dovaja v kabino, pri popolni ravni glasnosti, da lahko v njem uživajo vsi potniki. Ko pritisnete stopalko za plin, se učinek še ojača z zunanjimi ventili v glavnem glušniku, ki se odpirajo in zapirajo ob priganjanju motorja.

10-stopenjski menjalnik

10-STOPENJSKI MENJALNIK

Še ena Lexusova svetovna novost v vozilu LC 500 je 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki omogoča presenetljivo hitro pretikanje. Ta 10-stopenjski menjalnik za hitro, enakomerno in ritmično vožnjo uporablja tehnologijo AI-SHIFT control, ki izbere optimalno prestavo glede na voznikove želje in namene, vendar ne zgolj na podlagi hitrosti vozila, temveč tudi ob upoštevanju preteklega sloga vožnje.

20- in 21-palčna platišča iz lahke kovine

20- IN 21-PALČNA PLATIŠČA IZ LAHKE KOVINE

20-palčna lita platišča iz lahke kovine
Natančno lita in strojno obdelana platišča s 5 četvernimi kraki za zmanjšanje hrupa in temno sivim kovinskim premazom.

20-palčna kovana platišča iz lahke kovine
Kovana platišča s 5 dvojnimi kraki in privlačnim zloščenim premazom. (Na voljo za paket opreme Sport)

21-palčna kovana platišča iz lahke kovine
Lahka kovana platišča s 5 dvojnimi kraki. (Na voljo za paketa opreme Sport in Sport+)

Žarometi LED

ŽAROMETI LED

Ta ultra kompakten žaromet LED s tremi projektorji smo posebej razvili zato, da novemu vozilu LC omogoča izjemno kratek previs spredaj, kar je bistveno za vodljivost pri veliki hitrosti.

Steklena streha

STEKLENA STREHA

Za občutek prostorne svobode v kabini vozila LC pokromani okrasni letvi vzdolž steklene strehe poudarita eleganten profil kupeja, zadnji robovi pa spominjajo na obris tradicionalnega japonskega meča.

Streha iz karbonskih vlaken

STREHA IZ KARBONSKIH VLAKEN

To čudovito streho iz prepletenih karbonskih vlaken, ki zniža težišče vozila LC, izdelujejo v naši tovarni Motomachi z novim postopkom RTM pri veliki hitrosti.

Poklopljiv zadnji spojler

POKLOPLJIV ZADNJI SPOJLER

Poklopljiv zadnji spojler se pri hitrosti nad 80 km/h samodejno dvigne za dodaten oprijem s cestiščem in stabilnost pri veliki hitrosti, stranske aerodinamične odprtine za vsesavanje zmanjšajo turbulenco okrog zadnjih koles in tako izboljšajo vodljivost.

Holografske zadnje luči LED

HOLOGRAFSKE ZADNJE LUČI LED

Privlačne zadnje luči z izoblikovanim kovinskim okvirjem, ki spominjajo na dodatne zgorevalnike reaktivnih lovskih letal, projicirajo neskončen Lexusov motiv črke L. Po podrobnejšem pregledu je razvidno, da je ključavnica prtljažnika neopazno vgrajena v okrasnem elementu zadnjih luči.

Notranjost, zasnovana z mislijo na voznika

NOTRANJOST, ZASNOVANA Z MISLIJO NA VOZNIKA

Mojster obrti Takumi je skalibriral najboljšo možno obliko volana za vozilo LC – elipsast obroč se popolnoma prilega vašim dlanem pri zavijanju z velikimi silami pospeška.

Da vozniku ni treba preveč odvračati pogleda, so vsi pomembni instrumenti in prikazovalniki postavljeni tako, da lahko ohrani pogled na cesto pred vozilom.

Upravljalni elementi, ki jih pogosto uporabljate, na primer element za izbiro načina vožnje, so razporejeni v bližini volanskega obroča. Ta pozornost do podrobnosti je temelj za kokpit, zasnovan z mislijo na voznika, ki omogoča doživljanje čudovitega.

Tehnologija Climate Concierge/Nanoe®

TEHNOLOGIJA CLIMATE CONCIERGE/NANOE®

Napredni sistem Climate Concierge samodejno prilagaja temperaturo v potniškem prostoru, temperaturo sedežev in volanskega obroča. Poleg tega inovativna tehnologija nanoe® v potniški prostor sprošča negativno nabite delce, ki očistijo zrak in učinkovito odstranijo neprijetne vonjave s sedežev. Ti imajo tudi prijeten vlažilen učinek na kožo in lase.

Usnjeni sedeži

USNJENI SEDEŽI

Lepo zašiti usnjeni sedeži ponujajo najboljšo možno kombinacijo opore in udobja. Pri razvoju te nove oblike, ki je prestala 50 ciklov testiranj, je sodeloval tudi glavni inženir vozila LC, Kodži Sato.

Športni sedeži in vratni paneli iz materiala Alcantara®

ŠPORTNI SEDEŽI IN VRATNI PANELI IZ MATERIALA ALCANTARA®

Za vozilo LC so na voljo športni sedeži, oblikovani po telesu, z ekskluzivnimi stranicami, ki vas čvrsto držijo na mestu v hitrih ovinkih. Mojstri Takumi so jih strokovno oblazinili s kontrastno kombinacijo materiala Alcantara® in pravega usnja.

Tehnologija karbonskih vlaken

TEHNOLOGIJA KARBONSKIH VLAKEN

V kompresijsko oblikovanih ploščah iz predhodno impregniranih karbonskih vlaken v notranjih vratnih panelih modela LC smo uporabili enako tehnologijo kompozita karbonskih vlaken, ki smo jo razvili za LFA.

Naluknjane stopalke

NALUKNJANE STOPALKE

Naluknjana aluminijasta stopalka za plin, zavorna stopalka in velik naslon za noge v anodiziranem aluminiju zagotavljajo resnično športno zmogljivost.

Analogna ura z motivom črke L

ANALOGNA URA Z MOTIVOM ČRKE L

Odkrijte diskretni Lexusov motiv črke L na številčnici analogne ure in otipljivih izbočenih površinah gumbov za zračne reže.

Večinformacijski zaslon

VEČINFORMACIJSKI ZASLON

Med sredinskimi instrumenti je vgrajen barvni večinformacijski zaslon, ki vas oskrbuje z vsemi ključnimi podatki o vožnji, kot so varnostna opozorila in navigacijsko vodenje.

Izredno širok prikazovalnik podatkov na vetrobranskem steklu

IZREDNO ŠIROK PRIKAZOVALNIK PODATKOV NA VETROBRANSKEM STEKLU

Naša najnovejša tehnologija prikazovalnika podatkov na vetrobranskem steklu (174 x 48 mm) omogoča, da voznikov pogled ostane na cestišču pred vozilom, tako da s svetlimi barvami projicira izbrane podatke o vožnji neposredno na vetrobransko steklo.

Navigacijski sistem Lexus Premium

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM

Izjemno velik 10,3-palčni osrednji zaslon visoke ločljivosti, ki je popolno umeščen za sproščeno vožnjo, je mogoče upravljati z glasovnimi ukazi ali prek na dotik občutljive podlage vmesnika Remote Touch, ki je tako preprosta za uporabo kot pametni telefon ali tablični računalnik. Ponuja možnost razdeljenega zaslona za hkraten dostop do informacij, kot so navigacijski sistem Lexus Premium in podatki o vremenu.

Zvočni sistem Mark Levinson®

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON®

ZVOČNI SISTEM MARK LEVINSON® S 13 ZVOČNIKI
Ta opcijski vrhunski zvočni sistem Mark Levinson® Premium s prostorskim zvokom in 13 zvočniki ter tehnologijo GreenEdge™ je prilagojen akustičnim lastnostim kabine vozila LC. Sistem predvaja digitalni zvok in pričara izkušnjo domačega kina. Poleg tega je na voljo funkcija Clari-Fi™ za obnovitev zvočnih podrobnosti, ki se izgubijo pri digitalnem stiskanju datotek MP3.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu in funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

SISTEM ZAZNAVANJA VOZIL V MRTVEM KOTU IN FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Radarske naprave v zadnjem odbijaču zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjih ogledalih. Če voznik nakaže spremembo voznega pasu in se v njegovem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, se na ustreznem zunanjem ogledalu prikaže opozorilni signal.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo območju za avtomobilom na parkirišču. Po potrebi vas funkcija opozori z zvočnim signalom in vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

ASISTENT ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov (RSA) pri novem vozilu LC prepozna prometne znake s kamero na vetrobranskem steklu in vozniku prikaže informacije na večinformacijskem zaslonu. Sistem RSA lahko zazna znake v skladu z Dunajsko konvencijo o cestnem prometu (vključno z elektroluminiscenčnimi in utripajočimi znaki).

Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah

SISTEM ZA NADZOR TLAKA V PNEVMATIKAH

Večinformacijski zaslon prejema podatke o tlaku iz tipal na posameznih kolesih in jih spremlja ter vas ustrezno opozori, če se tlak v eni ali več pnevmatikah zniža.

Sistem za pomoč pri parkiranju

SISTEM ZA POMOČ PRI PARKIRANJU

Tipala v zadnjem odbijaču so povezana z zvočnim signalom v vozilu, da vas opozorijo na ovire na poti in vam tako dodatno olajšajo parkiranje. Ko opozorilnega zvočnega signala ne potrebujete, ga lahko izklopite. Ob izbiri vzvratne prestave na 10,3-palčnem zaslonu vidite, kaj je za vašim avtomobilom. Prikazane so tudi vodilne črte, ki vam pomagajo parkirati.

Aktivni pokrov motorja

AKTIVNI POKROV MOTORJA

Če tipala na sprednjem odbijaču zaznajo trk s pešcem, se aktivira sistem, ki rahlo privzdigne pokrov motorja, da se poveča razdalja med pokrovom in trdimi komponentami motorja. S tem se zmanjša tveganje poškodb pešcev.

8 zračnih blazin

8 ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za varnost potnikov skrbi še osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zračni zavesi sta nameščeni po vsej dolžini bočnih delov kabine. Vsi varnostni pasovi so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Element za izbiro načina vožnje poleg volanskega obroča vam omogoča, da se osredotočite na cesto pred vozilom in preklapljate med načini ECO/COMFORT, NORMAL/CUSTOM in SPORT S/SPORT S+.

Obvolanski prestavni ročici iz magnezija, z 10 stopnjami in ročnim načinom M

OBVOLANSKI PRESTAVNI ROČICI IZ MAGNEZIJA, Z 10 STOPNJAMI IN ROČNIM NAČINOM M

LC 500 za več zabave v vožnji in neverjetno neposreden, dinamičen odziv uporablja način M, ki vozniku omogoča, da z obvolanskima prestavnima ročicama prosto izbere in zadrži katero koli prestavo.

Izjemno toga karoserija

IZJEMNO TOGA KAROSERIJA

Da bi bil okvir karoserije močen, so deli vozila LC, ki se ne deformirajo, izdelani iz jekla izjemno visoke natezne trdnosti, medtem ko se za panele vrat, prtljažnika in pokrova motorja uporablja lahki aluminij. Poleg tega se za komponente, kot so streha in okvirji vrat, uporablja močna, vendar lahka umetna masa, ojačana s karbonskimi vlakni.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

2017 Lexus LC 500 quote

IZDELAVA VOZILA LC JE BILA EDEN NAJVEČJIH IZZIVOV, ODKAR JE LEXUS USTVARIL PRVOTNI LS.

Kodži Sato, glavni inženir vozila LC

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ