concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

IS 300h

ŠPORTNA LIMUZINA, KI ZDRUŽUJE DRZNO OBLIKO IN DOMISELNO TEHNOLOGIJO


Emisije CO2 - kombinirana vožnja (g/km) 97
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 4,2
Pospešek (0-100 km/h) 8,4
Največja hitrost (km/h) 200

OD 36.500 €

IZSTOPAJTE IZ MNOŽICE

DRZNA NOVA ŠPORTNA LIMUZINA JE ZASNOVANA TAKO, DA PRIVABI ŠTEVILNE POGLEDE

Iz našega nagrajenega japonskega proizvodnega obrata Tahara pod nadzorom mojstrov Takumi prihaja novi model IS osupljivega videza in enkratne zmogljivosti. Zunanjost vas bo očarala z Lexusovo drzno vretenasto masko motornega pokrova in osupljivimi lučmi LED, v notranjosti pa vas bodo navdušili 10,3-palčni osrednji zaslon, lepo zašiti usnjeni sedeži in lasersko obdelani vložki iz lesa.

Ena najučinkovitejših športnih limuzin, ki jo poganja najbolj priljubljena hibridna tehnologija na svetu, porabi samo 4,2 l/100 km* goriva in beleži nizke vrednosti emisij CO2 97 g/km*.

* V voznem načinu Eco.

ZNAČILNOSTI VOZILA

OGLEJTE SI VOZILO IS 300h OD BLIZU

Vožnja z modelom IS 300h – značilnosti

VOŽNJA Z MODELOM IS 300h – ZNAČILNOSTI

IS 300h je čudovito uravnotežena limuzina, ki jo je užitek voziti, in hkrati izjemno udoben avtomobil za vse potnike. Natančnost vožnje smo izboljšali z bolj togo šasijo, večtočkovno zadnje vzmetenje pa zagotavlja boljši oprijem in izboljšano vodljivost. To izjemno odzivno vozilo je zaradi napredne aerodinamike tudi izjemno tiho.

Notranjost modela IS 300h – značilnosti

NOTRANJOST MODELA IS 300h – ZNAČILNOSTI

Proizvodnjo modelov IS 300h so nadzorovali izkušeni mojstri Takumi, od katerih ima vsak vsaj 20 let izkušenj z vozili Lexus. V avtomobilu boste opazili izjemne podrobnosti, kot so leseni vstavki in čudovito izdelana osrednja analogna ura. Vsi potniki bodo uživali v udobju razkošnih usnjenih sedežev, povečanem prostoru za noge in priročno zložljivih zadnjih sedežih za prevoz večjih predmetov.

Varnost v modelu IS – značilnosti

VARNOST V MODELU IS – ZNAČILNOSTI

Novi Lexus IS 300h lahko naročite z našim revolucionarnim sistemom Lexus Safety System +, ki v enem paketu združuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka, prilagodljivi tempomat, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu in samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa.

18-palčna lita platišča

18-PALČNA LITA PLATIŠČA

Platišča z več kraki v privlačni kovinski barvi še dodatno poudarijo dinamičnost vozila.

Prilagodljivi tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat zagotavlja bolj sproščeno vožnjo, saj se prilagodi hitrosti vozila pred vami in tako ohranja nastavljeno razdaljo.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu

SISTEM ZAZNAVANJA VOZIL V MRTVEM KOTU

Radarske naprave zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu, in vas opozorijo na vozila v mrtvem kotu.

Osem zračnih blazin

OSEM ZRAČNIH BLAZIN

Za varnost voznika in potnikov poskrbi osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja, vzdolž celotne kabine pa se sprožita tudi zračni zavesi.

Sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu/samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa

SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU/SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA

Kamera, nameščena za notranjim vzvratnim ogledalom, omogoča modelu IS 300h, da vas opozori, če začnete nenamerno zapuščati svoj vozni pas.

Ponoči model IS 300th samodejno preklopi na kratki svetlobni snop, ko zazna drugo vozilo.

Aktivni pokrov motorja

AKTIVNI POKROV MOTORJA

Če tipala zaznajo trk s pešcem, se aktivni pokrov motorja privzdigne in zmanjša nevarnost poškodb.

Sistem za zaznavanje nevarnosti trka/funkcija zaznavanja pešcev

SISTEM ZA ZAZNAVANJE NEVARNOSTI TRKA/FUNKCIJA ZAZNAVANJA PEŠCEV

Radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik vozila izračunata možnost trka in v primeru velike nevarnosti opozorita voznika. Če je trk neizogiben, avtomobil samodejno zavira in zategne sprednja varnostna pasova.

Če sistem zazna pešca, IS 300h samodejno zavira, da bi preprečil trčenje.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Pri vzvratni vožnji vas sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu opozori pred vozili, ki se vam približujejo.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

ASISTENT ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov (RSA) prepozna prometne znake s kamero na vetrobranskem steklu in vozniku prikaže informacije na zaslonu.

Zaslon visoke ločljivosti

ZASLON VISOKE LOČLJIVOSTI

Velik 10,3-palčni zaslon v visoki ločljivosti zaradi odličnega položaja poskrbi za udobno vožnjo. Zaslon lahko upravljate glasovno ali z vmesnikom Remote Touch, možnost razdeljenega zaslona pa omogoča hkraten dostop do informacij.

Lasersko obdelani vložki iz lesa

LASERSKO OBDELANI VLOŽKI IZ LESA

Vložki iz lesa v modelu IS 300h so gravirani z inovativno lasersko tehnologijo, ki razkrije plast aluminija in tako ustvari čudovit učinek črt.

Navigacijski sistem Lexus Premium

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM

Z živahno 3D grafiko, zanimivimi točkami in številnimi kartografskimi možnostmi vas navigacijski sistem Lexus Premium vodi do cilja in, ko vozilo parkirate, celo ustvari kodo QR z navodili, da pridete do cilja tudi peš.

Vmesnik Remote Touch

VMESNIK REMOTE TOUCH

Osrednji večpredstavnostni zaslon omogoča intuitivno interakcijo že z enim dotikom. Uporaba ergonomsko zasnovanega vmesnika Remote Touch je tako preprosta kot uporaba računalniške miške.

Dober oprijem

DOBER OPRIJEM

Zaradi močne šasije je ta limuzina okretna in ima izjemen oprijem na cestišču. Sprednje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom in večtočkovno zadnje vzmetenje zagotavljata stabilnost pri vožnji naravnost in oprijem pri zavijanju.

Napredna aerodinamika

NAPREDNA AERODINAMIKA

Skoraj popolnoma plosko podvozje in majhna krilca zagotavljajo odlično aerodinamiko. Ta krilca, ki so bila prvič uporabljena pri dirkalnikih F1, usmerjajo zračne tokove navznoter, s čimer izboljšujejo pomikanje modela IS 300h skozi zrak, hkrati pa zmanjšujejo porabo goriva in hrup zaradi vetra.

Drzna vretenasta maska motornega pokrova

DRZNA VRETENASTA MASKA MOTORNEGA POKROVA

Novi IS 300h ima bolj dinamično vretenasto masko motornega pokrova, ki še dodatno poudari športnost avtomobila in na videz zniža njegovo težišče.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Način ECO zmanjša emisije in porabo goriva, medtem ko za vsakodnevno vožnjo način NORMAL ponuja ravnovesje med močjo, gospodarnostjo in udobno vožnjo. Za večjo odzivnost preklopite v način SPORT.

Žarometi LED

ŽAROMETI LED

Prefinjeni žarometi LED v obliki črke L in prepoznavne Lexusove dnevne luči LED poskrbijo za enkraten videz novega modela IS 300h.

Zadnje luči LED

ZADNJE LUČI LED

Tridelne luči LED v obliki črke L na zadku vozila ustvarijo enakomerno kristalno osvetlitev za boljšo vidljivost in privlačnejši videz.

Prefinjeno vzmetenje

PREFINJENO VZMETENJE

Tlačno silo vseh štirih koles inteligentno uravnava prilagodljivo variabilno vzmetenje, ki poskrbi za vznemirljivejšo vožnjo in več udobja.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

LEXUS ANY CAQ MOD RGB LIGHT

NOVI IS 300h ODLIKUJETA DRZNEJŠI VIDEZ IN IZPOPOLNJENA NOTRANJOST ZA VOZNIKA IN POTNIKE

Juniči Furujama, glavni inženir modela IS

IS 300h F SPORT

is 300h fsport

PRIDIH SUPERAVTOMOBILA

Pod budnim očesom ekipe, ki je razvila superavtomobil LFA in visokozmogljive avtomobile F marque, IS 300h F SPORT sledi načelom teh čudovitih vozil. Ekskluzivno zasnovan model IS 300h F SPORT z dinamičnimi izboljšavami je poleg tega na voljo z možnostjo prilagodljivega variabilnega vzmetenja in načinom SPORT S+ za še večje vozne užitke.

Volanski obroč F SPORT, prevlečen s perforiranim usnjem, se ujema s prestavno ročico in pričara vznemirljiv športni videz, naluknjane aluminijaste stopalke pa odražajo dirkaško poreklo avtomobila.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ