concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

IS 200t

LUKSUZNA ŠPORTNA LIMUZINA, KI ZDRUŽUJE DRZNO OBLIKO IN INTELIGENTNO ZASNOVO


Emisije CO2 - kombinirana vožnja (g/km) 177
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 7,7
Pospešek (0-100 km/h) 7,0
Največja hitrost (km/h) 230

OD 41.900 €

LUKSUZ SERIJSKO

NOVE ZNAČILNOSTI ZAGOTAVLJAJO LUKSUZNO IN ZANIMIVO DOŽIVETJE VOŽNJE

IS 200t je resnično občudovanja vreden avtomobil, saj je opremljen z 2-litrskim bencinskim turbo motorjem, večjim zaslonom za navigacijo, čudovito oblikovanim kokpitom, zasnovanim z mislijo na voznika, in privlačnimi trojnimi žarometi LED. Toda lepota se ne skriva samo na površju.

Oblikovalci in inženirji v našem obratu za aerodinamiko na Japonskem so v sodelovanju z izkušenim voznikom vozil Lexus Jošiakijem Itom ta model avtomobila nastavili do popolnosti in nastala je ena najbolj prefinjenih limuzin, ki so bile kdaj izdelane.

ZNAČILNOSTI VOZILA

POBLIŽJE SPOZNAJTE MODEL IS 200t

Vožnja z modelom IS 200t – značilnosti

VOŽNJA Z MODELOM IS 200t – ZNAČILNOSTI

Ker se natančno posvečamo podrobnostim, smo z znižanjem točke sedišča voznikovega sedeža za 20 mm in prilagoditvijo naklona volanskega obroča za 3° poskrbeli za vznemirljivejšo vožnjo z modelom IS. Toga šasija izboljša natančnost vožnje, novo večtočkovno zadnje vzmetenje pa zagotavlja boljši oprijem in izboljšano vodljivost. IS je izjemno odzivno vozilo, ki je zaradi inovativne aerodinamike tudi neverjetno tiho.

Notranjost modela IS 200t – značilnosti

NOTRANJOST MODELA IS 200t – ZNAČILNOSTI

Celotno proizvodnjo modela IS nadzorujejo naši izkušeni mojstri Takumi. Na razkošnih usnjenih sedežih boste lahko sproščeno uživali v prestižnih detajlih, kot so vložki iz lesa in čudovito oblikovana analogna ura. Medosno razdaljo vozila smo povečali za 70 mm in tako zagotovili gladko vožnjo z več prostora za noge za vse potnike. Poleg tega se zadnji sedeži popolnoma zložijo v razmerju 60:40, kar je idealno za prevoz večjih predmetov.

Varnost v modelu IS 200t – značilnosti

VARNOST V MODELU IS – ZNAČILNOSTI

Zagotovite si sistem za zaznavanje nevarnosti trka, prilagodljivi tempomat, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu in samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa v enem paketu, tako da za svoj model IS 200t naročite revolucionarni sistem Lexus Safety System +.

18-palčna lita platišča

18-PALČNA LITA PLATIŠČA

Športno oblikovana platišča z več kraki so na voljo v vrhunski kovinski barvi.

Prilagodljivi tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat zagotavlja bolj sproščeno vožnjo tako, da ohranja nastavljeno razdaljo do vozila pred vami, četudi to ne vozi s stalno hitrostjo.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu

SISTEM ZAZNAVANJA VOZIL V MRTVEM KOTU

Radarske naprave zaznajo vozila, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu, in vas opozorijo, če nakažete menjavo voznega pasu.

Osem zračnih blazin

OSEM ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za varnost potnikov v modelu IS 200t skrbi še osem zračnih blazin. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja, vzdolž celotne kabine pa se sprožita tudi zračni zavesi.

Sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu/samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa

SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU/SAMODEJNO URAVNAVANJE DOLŽINE SVETLOBNEGA SNOPA

Kamera, nameščena za notranjim vzvratnim ogledalom, omogoča modelu IS 200t, da vas opozori, če začnete nenamerno zapuščati svoj vozni pas.

Ponoči model IS 200t samodejno preklopi na kratki svetlobni snop, ko zazna drugo vozilo.

Aktivni pokrov motorja

AKTIVNI POKROV MOTORJA

Spredaj nameščeni senzorji v primeru trka s pešcem poskrbijo za rahel dvig pokrova motorja. S tem se poveča razdalja med pokrovom in trdimi komponentami motorja ter zmanjša nevarnost poškodb za pešca.

Sistem za zaznavanje nevarnosti trka/funkcija zaznavanja pešcev

SISTEM ZA ZAZNAVANJE NEVARNOSTI TRKA/FUNKCIJA ZAZNAVANJA PEŠCEV

Radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik vozila izračunata možnosti trka. Aktivirajo se zvočna in vizualna opozorila za voznika in poviša se zavorni tlak. Če sistem preračuna, da je trk neizogiben, se samodejno aktivirajo zavore in zategnejo varnostni pasovi.

Če sistem med vožnjo pri hitrosti med 30 in 80 km/h pred modelom IS 200t zazna pešca, samodejno aktivira zavore.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Pri vzvratni vožnji vas sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu opozori pred vozili, ki se vam približujejo. Funkcija RCTA vas opozori z vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu in z zvočnim signalom.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

ASISTENT ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov s kamero na vetrobranskem steklu prepozna prometne znake in voznika obvešča prek zaslona.

Zaslon visoke ločljivosti

ZASLON VISOKE LOČLJIVOSTI

Veliki večpredstavnostni zaslon v visoki ločljivosti z odličnim položajem za udobno vožnjo omogoča hkraten dostop do informacij, na primer do navigacijskega sistema Premium in podatkov o vremenu.

Lasersko obdelani vložki iz lesa

LASERSKO OBDELANI VLOŽKI IZ LESA

Vložki iz lesa, ki jih izdelujejo izključno Yamahini mojstri za klavirje, so gravirani z inovativno lasersko tehnologijo, ki razkrije plast aluminija in tako ustvari čudovit učinek črt.

Napredna aerodinamika

NAPREDNA AERODINAMIKA

Tehnologija Formule 1 omogoča večjo stabilnost in vodljivost, manjšo porabo goriva in manjši hrup zaradi vetra. Inovativno, skoraj popolnoma plosko podvozje in majhna krilca na sprednjih stebričkih vrat pomagajo usmerjati zračne tokove navznoter, s čimer izboljšajo pomikanje modela IS 200t skozi zrak.

Žarometi LED

ŽAROMETI LED

Prefinjeni in enkratni žarometi v obliki črke L olajšajo nočno vožnjo.

Zadnje luči LED

ZADNJE LUČI LED

Tridelne zadnje luči LED ustvarijo enakomerno kristalno osvetlitev za boljšo vidljivost in privlačnejši videz zadka vozila.

Prefinjeno vzmetenje

PREFINJENO VZMETENJE

Uživajte v inteligentni vodljivosti in stabilnosti med zavijanjem pri veliki hitrosti ter v odzivu vozila na cestišče. Za vrhunsko udobje prilagodljivo variabilno vzmetenje natančno uravnava vsa štiri kolesa.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

LEXUS ANY CAQ MOD RGB LIGHT

OHRANILI SMO ŠPORTNO DRŽO IN DOLGO STREŠNO LINIJO, KI SPOMINJA NA KUPE, TER MODELU IS DALI SAMOZAVESTNEJŠI VIDEZ

Juniči Furujama, glavni inženir modela IS

IS 200t F SPORT

is 200t fsport

PRIPRAVLJEN NA RAZBURLJIVE IZZIVE

Izkusite navdušujočo vožnjo s prilagodljivim variabilnim vzmetenjem in dirkalnim upravljanjem. Z ekskluzivno temno masko z mrežastimi elementi v obliki črke F in 18-palčnimi litimi platišči je novi IS 200t F SPORT drznejši kot kadarkoli prej. Osupljiva je tudi notranjost vozila, ki z usnjenimi športnimi sedeži v temno rožnati barvi, volanskim obročem, odetim v perforirano usnje, in naluknjanimi aluminijastimi stopalkami odraža dirkaško poreklo avtomobila.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ