concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

DOBRODOŠLI V
NOVEM MODELU IS

DRZNA OBLIKA IN
DOMISELNA TEHNOLOGIJA

Novi model IS zagotavlja edinstveno doživetje vožnje. Iz našega nagrajenega japonskega proizvodnega obrata Tahara prihajata hibrid IS 300h in model turbo IS 200t, ki sta na voljo kot dinamična modela F SPORT.

2017 new is quote

»NOVI IS KRASI DRZNEJŠI VIDEZ IN IZPOPOLNJENA NOTRANJOST ZA VOZNIKA IN POTNIKE.«

Junichi Furuyama, glavni inženir vozila Lexus IS

ZASNOVAN,
DA NAVDUŠI

UDOBJE IN SOFISTICIRANOST BREZ PRIMERE

Novi model IS poskrbi za edinstven japonski sprejem »Omotenashi«, še preden sedete za volan. Ko se približate avtomobilu vas pozdravi orkestralna osvetljava, po vstopu pa se voznikov sedež in volanski obroč prilagodita vašim osebnim nastavitvam.

Med vožnjo čutite mehko oblazinjenje v območju kolen in usnjeno naslonjalo za dlan, ponoči pa kljuka na vratih zasveti s prijetno zasenčeno svetlobo.

PRIKAZ BUJNE
DOMIŠLJIJE

IDEALEN ZA DOLGA POTOVANJA

Nova športna limuzina IS je opremljena z velikim 10,3-palčnim večpredstavnostnim zaslonom, navigacijskim sistemom Lexus Premium in sistemi za pomoč vozniku. Poleg enostavnega usmerjanja do vašega naslednjega sestanka vam sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu, sistem opozarjanja na ovire za vozilom in asistent za prepoznavanje prometnih znakov olajšajo sicer stresno mestno vožnjo.

Po koncu delavnika pa lahko z glasovnim upravljanjem rezervirate mizo v restavraciji ali uživate v poslušanju priljubljene glasbe s sistemom vrhunskega prostorskega zvoka Mark Levinson® Premium s 15 zvočniki.

SAMOZAVEST
IZSTOPATI

PRITEGNITE POZORNOST V TEJ DRZNI ŠPORTNI LIMUZINI

Preden so začeli snovati novi IS, so se naši oblikovalci podali po svetu, se pogovarjali s strankami in iskali navdih. Po mesecih skiciranja smo bili pripravljeni oblikovati nov avtomobil.

Ohranili smo športno držo, a novemu modelu IS dali samozavestnejši videz. Pravzaprav je to najbolj edinstven IS doslej.

POD POPOLNIM
NADZOROM

UŽIVAJTE V NATANČNEM UPRAVLJANJU IN VRHUNSKI PREFINJENOSTI

Naši inženirji so se več mesecev ukvarjali z izboljšavami krmiljenja in vzmetenja avtomobila ter eksperimentirali z lažjimi in bolj izpopolnjenimi komponentami.

Po izvedenih testih aerodinamike v našem vetrovniku na Japonskem je prototip modela IS dobil v roke Yoshiaki Ito, izkušeni voznik vozil Lexus, in se kot vselej lotil uglaševanja avtomobila kot virtuoz svojega glasbila. Yoshiaki Ito ni prenehal s svojim delom, dokler ni dosegel popolnega ravnovesja med cestiščem in vozilom.

ZAUPANJE V
TEHNOLOGIJO

ZAŠČITA Z INOVATIVNIM VARNOSTNIM SISTEMOM

Sistem Lexus Safety+ uporablja radar milimetrskih valov in kamero za zaznavanje nevarnosti pred vozilom. Ta vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka s funkcijo zaznavanja pešcev, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa za izboljšano vidljivost ponoči in prilagodljivi tempomat, ki hitrost vašega vozila prilagodi hitrosti vozila pred vami.

Osem zračnih blazin vas ščiti v primeru nezgode, medtem ko v primeru trka s pešcem tipala takoj dvignejo pokrov motorja in s tem pomagajo zmanjšati poškodbe.

IS 200t

ODKRIJTE MOČ TURBOPOLNILNIKA

Z 20-litrskim bencinskim motorjem s turbo pogonom nova športna limuzina IS 200t razvije 245 KM dinamične moči in omogoča hitro pospeševanje do 230 km/h (kjer je to dovoljeno). Avtomobil je prestal zahteven razvojni program, vključno s testiranji na visoki nadmorski višini v Skalnem gorovju in v japonskem centru za izpopolnjevanje motorjev, kjer smo simulirali ekstremne temperature do 45 °C.

Model IS 200t je bil podvržen dvajsetim testiranjem toplotnih ciklov, da bi zagotovili njegovo dolgo delovanje v najzahtevnejših pogojih na svetu.

IS 300h

S POGONOM NAJBOLJ PRILJUBLJENE HIBRIDNE TEHNOLOGIJE NA SVETU

Z inteligentno kombinacijo naprednega 2,5-litrskega bencinskega motorja z neposrednim vbrizgom in visokozmogljivega elektromotorja je IS 300h danes ena izmed najučinkovitejših športnih limuzin na trgu.

Čeprav omogoča dinamično vožnjo, porabi samo 4,2 l/100 km* goriva in beleži nizke vrednosti emisij CO2 97 g/km*. Za mestno vožnjo lahko izberete način EV (električno vozilo) brez porabe goriva in brez emisij.

*Velja za paket opreme BASE.

PRIPRAVLJEN NA
RAZBURLJIVE IZZIVE

DOŽIVITE VZNEMIRLJIVEJŠO VOŽNJO

Nova modela IS 300h F SPORT in IS 200t F SPORT sta drzna kot še nikoli doslej. Z ekskluzivno temno masko z mrežastimi elementi v obliki črke F, 18-palčnimi litimi platišči in usnjenimi športnimi sedeži v temno rožnati barvi vas za volanom pozdravijo čudoviti instrumenti v stilu LFA.

Prvič predstavljeni v visoko zmogljivi limuzini GS F in zasnovani po navdihu starodavne japonske rokodelske obrti, vložki v stilu Naguri skupaj z aluminijastimi stopalkami izpopolnijo notranjost. S krmiljenjem, ki so ga uglasili izkušeni vozniki vozil Lexus, oba modela F SPORT nudita novo raven užitka v vožnji.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ