concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

GS F

POVSEM NOVA ŠPORTNA LIMUZINA LEXUS NUDI NAVDUŠUJOČE VOZNE ZMOGLJIVOSTI IN RAZKOŠJE ZA DO 5 LJUDI.


Emisije CO2 - kombinirana vožnja (g/km) 260
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 11,2
Pospešek (0-100 km/h) 4,6
Največja hitrost (km/h) 270

OD 122.900 €

NOVI GS F

POVSEM NOVA ŠPORTNA LIMUZINA LEXUS NUDI NAVDUŠUJOČE VOZNE ZMOGLJIVOSTI IN RAZKOŠJE ZA DO 5 LJUDI.

Za izjemno vožnjo v novi športni limuzini GS F s štirimi vrati poskrbi ročno izdelan petlitrski osemvaljni bencinski motor, ki razvije 477 konjskih moči in doseže največjo hitrost 270 km/h. Zmogljivost in vodljivost vozila GS F, ki je opremljeno z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom Sports Direct Shift po vzoru dirkalnikov in diferencialom z usmerjanjem navora, smo izpopolnili na nemškem dirkališču Nürburgring.

Poleg osupljivega zvoka štirih izpušnih cevi vas bodo v notranjosti navdušili kokpit, zasnovan z mislijo na voznika, okrasni elementi iz materiala Alcantara in edinstven zvočni sistem Mark Levinson® s 17 zvočniki. Inovativni sistem Lexus Safety System + (standardna oprema) pa poskrbi za varnost na vaši poti.

gs350 quote 200x200 black

PO ZGLEDU VSEH MODELOV SERIJE F SMO RAZVILI MODEL GS F ZA VZNEMIRLJIVO VOŽNJO VEDNO IN POVSOD.

Yukihiko Yaguchi, vodja razvojnega oddelka za model GS F

ZNAČILNOSTI VOZILA

POBLIŽJE SPOZNAJTE MODEL GS F

Vožnja z modelom GS F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Po preizkušnji na naporni 24-urni dirki na Nürburgringu in dirki Pikes Peak Hill Climb v Koloradu ta novi petlitrski osemvaljni motor postavlja nove standarde za športno zmogljivost. Sesanje pri tlaku okolice pomeni takojšen odziv brez zamika in dramatičen zvok. Glavo valja in druge gibljive dele je zasnovalo podjetje Yamaha Motorsport (ki je tudi dobavilo desetvaljne motorje za superavtomobil LFA), sestavljamo pa jih v našem proizvodnem obratu v Tahari. V čistih sobah uravnotežimo in s stetoskopom testiramo vsak motor, da zagotovimo gladko, vendar neverjetno odzivno pospeševanje. Za vznemirljivo akustično doživetje poskrbi tehnologija aktivnega nadzora zvoka motorja, ki je bila prav tako razvita za model LFA in ki z združitvijo zvokov motorja in izpušne cevi ustvari razburljiv zvok modela GS F.

Notranjost modela GS F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Novi GS F izdelujemo v svojem nagrajenem proizvodnem obratu Motomachi pod nadzorom osebja Lexus »Takumi«, od katerih je z najmanj 25 leti izkušenj vsak strokovnjak za odkrivanje najmanjših nepravilnosti. Neverjetno spretnost strokovnjakov boste občutili, ko se boste prvič dotaknili natančno obdelanih aluminijastih gumbov avdiosistema ali lepo zašitega usnjenega oblazinjenja.

Svetleča lakirana površina je skrbno mokro brušena na roko, kar zagotavlja popolno končno obdelavo. Pred končno testno vožnjo osebje »Takumi« s svojim pretanjenim in visoko usposobljenim sluhom ter občutljivim mikrofonom, ki je strateško postavljen v kabino, v »tihi sobi« preveri, ali avtomobili delujejo gladko.

Varnost v modelu GS F – značilnosti

ZNAČILNOSTI

Podjetje Lexus je bilo vedno vodilno na področju razvoja varnosti in tehnologij za pomoč vozniku. Vse nove modele preizkušamo v največjem simulatorju vožnje na svetu. Po zaslugi naših naprednih raziskav na področju preprečevanja nezgod je novi model GS F opremljen z revolucionarnim sistemom Lexus Safety System +. Ta vključuje sistem za zaznavanje nevarnosti trka s funkcijo zaznavanja pešcev, sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu, asistent za prepoznavanje prometnih znakov, ki vozniku posreduje informacije o prometnih znakih, samodejno uravnavanje dolžine svetlobnega snopa za izboljšano vidljivost ponoči in prilagodljivi tempomat, ki hitrost vašega vozila prilagodi hitrosti vozila pred vami.

8-stopenjski menjalnik

8-STOPENJSKI MENJALNIK

8-valjni motor nudi moč prek osemstopenjskega sekvenčnega menjalnika Sport Direct Shift z možnostjo ročnega pretikanja prestav. Za užitek pri hitri športni vožnji izberite ročni način in uporabite obvolanski prestavni ročici. Pri prestavljanju navzdol z obvolansko prestavno ročico (v samo 0,2 sekunde) boste slišali edinstven zvočni signal.

Aktivni nadzor zvoka motorja

AKTIVNI NADZOR ZVOKA MOTORJA

Vozniki lahko zvok vozila GS F prilagajajo z vklopom načina SPORT S ali SPORT S+, pri katerem se vklopi aktivni nadzor zvoka motorja. Tako lahko vsi potniki uživajo v okrepljenem globokem zvoku izpušne cevi za celovito športno doživetje vožnje.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Zmogljivost vozila je mogoče natančno nastaviti z izbiro načina vožnje. Način ECO zmanjša emisije in varčuje pri porabi goriva, medtem ko za vsakodnevno vožnjo način NORMAL ponuja idealno ravnovesje med močjo, gospodarnostjo in udobno vožnjo. Z načinom CUSTOMIZE lahko nastavite model GS F po lastnih željah. Za izboljšano odzivnost pogonskega sklopa preprosto preklopite v način SPORT S ali SPORT S+.

Toga šasija/vzmetenje

TOGA ŠASIJA/VZMETENJE

Nadvse toga karoserija je osnova za izjemno vodljivost novega modela GS F. S številnimi specializiranimi proizvodnimi tehnikami, kot so karoserijska lepila, lasersko varjenje vijakov in večtočkovno varjenje, smo še izboljšali moč tega vozila. Večtočkovno zadnje vzmetenje zagotavlja stabilnost pri vožnji naravnost in zavijanju. Kombinacija komponent iz čvrstega jekla in ulitega/kovanega aluminija pripomore k manjši teži in zagotavlja natančnost brez vibracij.

Sistem Sports VDIM

SISTEM SPORTS VDIM

Integrirani sistem za nadzor dinamike vozila Sports VDIM poskrbi, da lahko varno in nemoteno uživate v ogromni moči, ki vam jo nudi GS F. Plin, krmiljenje in vzmetenje se prilagajajo za zagotavljanje športne zmogljivosti in razširi se dovoljeni obseg centrifugalne sile, še preden se vključi sistem VDIM. Če ste pripravljeni iti do skrajnih zmogljivosti vozila GS F, lahko sistem Sports VDIM popolnoma izklopite.

Diferencial z usmerjanjem navora

DIFERENCIAL Z USMERJANJEM NAVORA

GS F, ki je zasnovan za dodatno povečanje užitka v vožnji, ima diferencial z usmerjanjem navora z naslednjimi tremi načini delovanja: STANDARD, za ravnotežje med okretnostjo in stabilnostjo pri veliki hitrosti, SLALOM, za poudarek na hitrem odzivu pri obračanju volanskega obroča in TRACK, za predvidljivo in stabilno vedenje vozila pri zavijanju med vožnjo na progi.

8-valjni motor

8-VALJNI MOTOR

Ta neverjetni petlitrski osemvaljni motor, ki je ročno izdelan in uglašen s stetoskopom, razvije 477 konjskih moči in 530 Nm navora. Glava valja in vsi gibljivi deli so zasnovani za zagotavljanje največje moči pri višjih številih vrtljajev. Napredna in vznemirljiva zvočna tehnika poskrbi za globok zvok pri 3000 vrt./min in bolj rezko rohnenje, ko se pri močnem pospeševanju vrtljaji dvignejo nad 6000 vrt./min.

Tripodročna klimatska naprava

TRIPODROČNA KLIMATSKA NAPRAVA

Kabina v novem vozilu GS F s tehnologijo nanoe® je razdeljena na tri področja, v katerih je mogoče ločeno elektronsko nastaviti klimatsko napravo. Potnika na sprednjih sedežih lahko svoje individualne nastavitve vnašata prek vmesnika Remote Touch ali sprednje upravljalne plošče, zadnji potniki pa nastavitve v svojem področju opravijo na ločeni namenski plošči.

Ogrevanje zadnjih sedežev

OGREVANJE ZADNJIH SEDEŽEV

Zunanja zadnja sedeža je mogoče ločeno ogrevati prek priročne upravljalne plošče. Nameščena je v zadnjem sredinskem naslonu za roko in vsebuje tudi zaslon LCD. Prek plošče je mogoče upravljati klimatsko napravo za zadnji del vozila, avdiosistem in zadnje senčilo.

Športni sedeži

ŠPORTNI SEDEŽI

Povsem novi sedeži z visokimi naslonjali so izdelani s tehnologijo »integrirane pene« za udobno in dobro prilegajočo se podporo. Ta tehnologija, ki črpa navdih iz motošporta, zagotavlja večje udobje in nudi boljšo bočno oporo kot navadno oblazinjenje. Voznik in sprednji sopotnik lahko ogrevata ali prezračujeta vsak svoj sedež.

Športni volanski obroč

ŠPORTNI VOLANSKI OBROČ

GS F je opremljen z odebeljenim volanskim obročem, ki zagotavlja boljši nadzor med zahtevno vožnjo. Optimizirali smo tudi položaj, obliko in upravljanje obvolanskih prestavnih ročic za hitro in natančno prestavljanje.

Prilagodljivi tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Prilagodljivi tempomat zagotavlja bolj sproščeno vožnjo tako, da ohranja nastavljeno razdaljo do vozila pred novim GS F, četudi to vozilo ne vozi s stalno hitrostjo.

Sistem zaznavanja vozil v mrtvem kotu (BSM)

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV

Radarske naprave v zadnjem odbijaču zaznajo vozila na sosednjih voznih pasovih, ki jih ni mogoče opaziti v zunanjem ogledalu. Če voznik nakaže spremembo voznega pasu in se v njegovem mrtvem kotu znajde drugo vozilo, se na ustreznem zunanjem ogledalu prikaže opozorilni signal.

Sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu

SISTEM POMOČI ZA OHRANJANJE VOZILA NA VOZNEM PASU

Sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu (LKA) s kamero v vetrobranskem steklu nadzoruje položaj vašega vozila na voznem pasu. Če začnete nenamerno zapuščati svoj vozni pas, sistem LKA sproži opozorilni zvočni signal in za kratek čas prevzame krmiljenje, da popravi smer vožnje.

Sistem za zaznavanje nevarnosti

SISTEM ZA ZAZNAVANJE NEVARNOSTI TRKA

Radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik vozila sodelujeta pri izračunavanju možnosti trka z vozili pred vami. Če je nevarnost trka velika, se aktivirajo zvočna in vizualna opozorila za voznika in poviša se zavorni tlak. Če sistem preračuna, da je trk neizogiben, se po potrebi samodejno aktivirajo zavore, sprednja varnostna pasova pa se zategneta.

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom

FUNKCIJA OPOZARJANJA NA OVIRE ZA VOZILOM

Funkcija opozarjanja na ovire za vozilom z radarjem sistema zaznavanja vozil v mrtvem kotu zazna vozila, ki se bližajo območju za avtomobilom na parkirišču. Po potrebi vas funkcija opozori z zvočnim signalom in vizualnim opozorilom v zunanjem ogledalu.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

ASISTENT ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov (RSA) pri novem modelu GS F prepozna prometne znake s kamero na vetrobranskem steklu in vozniku prikaže informacije na večinformacijskem zaslonu. Sistem RSA lahko zazna znake v skladu z Dunajsko konvencijo o cestnem prometu (vključno z elektroluminiscenčnimi in utripajočimi znaki).

Deset zračnih blazin

DESET ZRAČNIH BLAZIN

Poleg zelo močne potniške varnostne kletke za zaščito potnikov skrbi še deset zračnih blazin, ki jih upravljajo tipala. Vsi sedeži, razen sredinskega zadnjega, so opremljeni z napenjalniki varnostnih pasov. Voznik in sprednji sopotnik sta zaščitena s sprednjima zračnima blazinama z dvostopenjskim načinom proženja in s kolenskima ter stranskima zračnima blazinama. Zunanja zadnja sedeža sta serijsko opremljena s stranskima zračnima blazinama, vzdolž celotne kabine pa se sprožita tudi zračni zavesi. Izjemno visoka raven zaščite je serijsko prisotna v novem modelu GS F. Možnost poškodb je tako znatno manjša.

Prilagodljivo Variabilno Vzmetenje

PRILAGODLJIVO VARIABILNO VZMETENJE

Prilagodljivo variabilno vzmetenje, ki je zdaj del serijske opreme modela GS F, za še bolj dinamično vožnjo inteligentno uravnava blaženje vseh štirih koles. S tem se povečajo vodljivost, stabilnost in udobje vožnje, zlasti med zavijanjem pri veliki hitrosti.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ