concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

CT 200h

ZAPELJITE SE Z LUKSUZNIM KOMPAKTNIM VOZILOM, KI IMA KOT PRVO NA SVETU POLNI HIBRIDNI POGON IN JE NA VOLJO TUDI KOT DINAMIČNI MODEL F SPORT.


Emisije Co2, kombinirana vožnja (g/ km) 82
Poraba - kombinirana vožnja (l/100 km) 3,6
Pospešek (0-100 km/h) 10,3
Največja hitrost (km/h) 180

OD 24.300 €

LAHKOTEN LUKSUZ

ZAPELJITE SE Z LUKSUZNIM KOMPAKTNIM VOZILOM, KI IMA KOT PRVO NA SVETU POLNI HIBRIDNI POGON IN JE NA VOLJO TUDI KOT DINAMIČNI MODEL F SPORT.

Lastniki modela CT 200h uživajo v njegovem prepoznavnem sprednjem delu in športnem zadku. V notranjosti nas na edinstven Lexusov način pozdravi luksuzni kokpit z lepo zašitimi usnjenimi sedeži in kakovostnimi materiali. CT 200h pa ne ponuja zgolj užitka pri vožnji, temveč je opremljen tudi z naprednimi tehnologijami, kot so vmesnik Remote Touch, zvočni sistem Mark Levinson® s 13 zvočniki in navigacijski sistem Lexus Premium. Opazni CT 200h F SPORT za še bolj dinamičen videz ponuja usnjene sedeže v temno rožnati barvi, odzivnejše vzmetenje in 17-palčna lita platišča F SPORT.

Pri vožnji z modelom CT 200h boste izkusili neprimerljiv Lexusov luksuz v kompaktnem vozilu, ki ga poganja tehnologija polnega hibrida. Poleg tega boste uživali v uglajeni zmogljivosti z izjemno majhnimi emisijami CO2 v vrednosti od zgolj 82 g/km dalje. V načinu EV (električno vozilo) lahko vozite skoraj povsem neslišno, pri čemer vozilo ne porablja goriva in ne proizvaja emisij. Njegova kabina se lahko v notranjosti pohvali z vrhunskim zvokom in večpredstavnostnimi storitvami ter nagrajeno kakovostjo, ki jo nadzorujejo naši mojstri Takumi. Odkrijte novo raven udobja in izpopolnjenosti v osupljivem modelu CT 200h.

ZNAČILNOSTI VOZILA

PODROBNEJE SPOZNAJTE CT 200h

Vožnja z modelom CT 200h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

UŽIVAJTE V UDOBJU IN PREFINJENOSTI KOMPAKTNEGA VOZILA TER IZBERITE NAČIN VOŽNJE, KI USTREZA VAŠEMU RAZPOLOŽENJU.

Pri vožnji z novim modelom CT 200h boste doživeli resnično usklajenost, odlično uravnoteženost in udobje. Zaradi lahkih komponent iz aluminija, električnega servovolana in toge šasije, ki je zgrajena z uporabo revolucionarne tehnologije lepljenja, se zlasti pri vožnji skozi ovinke odziva zelo natančno in deluje uravnano. Zadnje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom zagotavlja odličen oprijem cestišča in udobno vožnjo. Z uporabo funkcije za izbiro načina vožnje na sredinski konzoli lahko izbirate med načini ECO za maksimalno učinkovitost, NORMAL za udobje vsakodnevne vožnje in SPORT za dinamično odzivnost. Ali pa pritisnete gumb EV za vožnjo v načinu za električno vozilo.

Več o hibridnem pogonu Lexus najdete na naši strani "Hybrid".

Notranjost modela CT 200h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

Z RAZKOŠNIMI USNJENIMI SEDEŽI JE V NOVEM MODELU CT 200h POSKRBLJENO ZA IZJEMNO UDOBJE ZA VSE POTNIKE.

Novi model CT 200h, ki je bil zasnovan v priznanem obratu na otoku Kjušu, povsem na novo opredeljuje kakovost izdelave v razredu luksuznih kompaktnih vozil. Lepo izdelani sprednji sedeži nudijo odlično bočno oporo med vožnjo skozi ovinke in zagotavljajo sproščeno vožnjo na dolgih potovanjih. V vsem, česar se dotaknete, se odraža kakovost vozila – od volanskega obroča, ki je odet v usnje, do mehkega usnja, ki se odlično poda k fino obdelanim kovinskim detajlom. Osupljivo tiho delovanje modela CT je delno zagotovljeno z veliko zvočne izolacije, ki jo v večji meri sestavljajo materiali naravnega izvora. Elektronska klimatska naprava zagotavlja udobje z natančnim uravnavanjem temperature, iz zraka v kabini pa se s filtriranjem odstranita cvetni prah in prah.

Varnost v modelu CT 200h – značilnosti

GLAVNE LASTNOSTI

S sistemom za uravnavanje stabilnosti vozila, sistemom za uravnavanje pogonskega zdrsovanja in sistemom pomoči pri zaviranju je novi model CT 200h zasnovan za izogibanje nevarnosti. Opcijski sistem za zaznavanje nevarnosti trka pri prepoznavanju nevarnosti uporablja radar za milimetrski izračun valovne dolžine in po potrebi celo aktivira zavore. Če pa kljub temu pride do trka, ste kot potnik zaščiteni z neverjetno močno varnostno kletko, ki je v večji meri sestavljena iz čvrstega jekla. Za dodatno povečanje varnosti je model CT 200h serijsko opremljen s sprednjima sedežema s sistemom za preprečevanje poškodb vratu v primeru naleta od zadaj in z osmimi zračnimi blazinami.

Armaturna plošča in konzola

ARMATURNA PLOŠČA IN KONZOLA

Sprednja sredinska konzola je ergonomsko zasnovana in omogoča vozniku intuitivno upravljanje prestavne ročice in izbire načina vožnje, avdiosistem in klimatski sistem pa je mogoče upravljati z obeh sprednjih sedežev.

ŠPORTNI VOLANSKI OBROČ

Trikraki usnjen volanski obroč z ergonomskimi podlogami za prste, ki ga je navdihnil model LFA, v modelu CT omogoča izjemno natančno krmiljenje. Ne da bi morali spustiti volan, lahko upravljate avdiosistem, telefon, sistem za glasovno upravljanje, večinformacijski zaslon in po želji prilagodljivi tempomat.

DINAMIČNI MERILNIKI

Jasno beli merilniki so opremljeni s tehnologijo Optitron proti bleščanju za lažje odčitavanje, osvetlitev ozadja pa pri izbiri načina SPORT preklopi z modre na rdečo. Večinformacijski zaslon je mogoče nadgraditi na 4,2-palčno barvno različico tankoplastnega tranzistorja. Ta poleg podatkov o vozilu prikazuje večpredstavnostne vsebine. Na primer imena zvočnih posnetkov, navigacijske napotke za vodenje do cilja ali, ko je povezan vaš pametni telefon, ime, sliko in telefonsko številko osebe, ki vas kliče.

Hibridni Pogon Lexus

HIBRIDNI POGON LEXUS

Leta 2004 je Lexus postal prvi proizvajalec vozil, ki je izpopolnil tehnologijo polnega hibrida. Od takrat je bilo prodanih več kot 500.000 Lexusovih hibridnih modelov. Naš najnovejši model CT 200h ima izjemne vozne zmogljivosti in nizke izpuste CO2, ki v optimalnih okoliščinah znašajo samo 82 g/km. To dosega z združevanjem izjemno učinkovitega 1,8-litrskega bencinskega motorja, visoko zmogljivega elektromotorja, kompaktne akumulatorske baterije, neopaznega preklapljanja med enim in drugim pogonom ter nadzorne enote.

ZAGON, SPELJEVANJE

Pri speljevanju lahko elektromotor z elektriko iz hibridne akumulatorske baterije požene model CT 200h do hitrosti 45 km/h. Ob tem je vozilo skoraj neslišno, ne porablja bencina in ne proizvaja izpustov.

POLNO POSPEŠEVANJE

Če močno pospešite, elektromotor z 82 konjskimi močmi nemudoma podpre 1,8-litrski bencinski motor. To omogoči porast navora, ki zagotovi izjemno linearno pospeševanje, ko je to potrebno.

OBIČAJNA VOŽNJA

Pri hitrostih nad 45 km/h skoraj neslišno poseže napredni bencinski motor, vendar ga še vedno po potrebi podpira elektromotor. Model CT 200h na podlagi skoraj popolne porazdelitve moči iz dveh virov energije zagotavlja izjemno udobno vožnjo z manj izpusti in manjšo porabo goriva.

UPOČASNJEVANJE, ZAUSTAVLJANJE, ZAVIRANJE

Pri upočasnjevanju ali ustavljanju se bencinski motor izklopi in s tem zaustavi oddajanje izpustov. Če zavirate ali sprostite stopalko za plin, se z regenerativnim zaviranjem izrabi kinetična energija, ki gre pri drugih vozilih v nič. Ta kinetična energija se nato pretvori v električno energijo, ki se shranjuje v hibridni akumulatorski bateriji, kar je eden od razlogov, zakaj Lexusovega hibridnega pogona ni treba nikoli polniti.

Zaščita potnikov in pešcev

ZAŠČITA POTNIKOV IN PEŠCEV

Dodatno varnost potnikov v modelu CT 200h zagotavlja izredno močna varnostna kletka. Glavni stebrički vozila so posebno ojačani, v celotnem vozilu pa je uporabljeno jeklo visoke trdnosti. Ob trku deformacijski območji spredaj in zadaj absorbirata energijo, volanski drog pa je zasnovan tako, da se ugrezne.

OSEM ZRAČNIH BLAZIN

CT 200h je opremljen z osmimi zračnimi blazinami in zategovalnikoma sprednjih varnostnih pasov. V primeru trka senzorji za zaznavanje moči trka aktivirajo sprednje dvostopenjske zračne blazine za voznika/sovoznika in ustrezne stranske zračne blazine. Zračne zavese so nameščene po vsej dolžini stranskih stekel, voznik in sovoznik pa sta zaščitena tudi z zračnima blazinama za kolena.

DVOKOMORNA ZRAČNA BLAZINA

Testni trki so pokazali, da ima sprednji sopotnik, preden zadane sprednjo zračno blazino, daljšo pot kot voznik. Da bi se potnik v primeru trka varno »ujel«, je vgrajena inovativna dvokomorna zračna blazina.

SEDEŽI S SISTEMOM ZA PREPREČEVANJE POŠKODB VRATU V PRIMERU NALETA OD ZADAJ

Sprednji sedež in vzglavnik sta zasnovana tako, da kar se da zmanjšata nastanek poškodb vratu v primeru naleta od zadaj. Zaradi ojačanih stranskih okvirjev se telo lepo prilega v naslonjalo, pomik vzglavnikov naprej pa zagotovi bolj učinkovito podporo glave.

ZAŠČITA PEŠCEV

Pokrov motorja CT 200h je optimiziran in zagotavlja boljšo absorpcijo energije v primeru trka s pešcem. Poleg tega je območje brisalcev vetrobranskega stekla zasnovano tako, da pripomore k zmanjšanju poškodb pešcev v primeru nezgode.

Remote Touch

REMOTE TOUCH

Naša nagrajena tehnologija Remote Touch je popolnoma spremenila način upravljanja številnih naprednih sistemov v vozilu. Naravno in priročno nameščena med sprednjima sedežema na sredinski konzoli deluje kot računalniška miška in omogoča, da upravljate funkcije, ki so prikazane na barvnem večnamenskem zaslonu. Tako se odvračanje pogleda in nepotrebne motnje ohranjajo na najnižji možni ravni, vi pa se lahko osredotočite na cesto.

S tehnologijo Remote Touch lahko upravljate razvedrilni sistem vozila, nastavitve klimatske naprave in celo napredno satelitsko navigacijo. Nad kurzorjem imate popoln nadzor, s čimer se izognete klikanju skozi možnosti. Vgrajena haptična tehnologija med pomikanjem po zaslonu nežno povleče kurzor proti ikonam in tako še dodatno olajša upravljanje. Moč senzoričnega odzivanja lahko prilagodite tako, da ustreza vašim željam. Preprosta in intuitivna tehnologija, ki je zelo enostavna za uporabo.

7-palčni barvni večnamenski zaslon je v modelu CT 200h nameščen na sredini armaturne plošče v vidnem polju voznika, kar skupaj z intuitivnim položajem »miške« za tehnologijo Remote Touch zagotovi čim manjše odvračanje pozornosti voznika med upravljanjem najsodobnejših sistemov v modelu CT 200h.

Nadzor dinamike

NADZOR DINAMIKE

SISTEM ZA URAVNAVANJE POGONSKEGA ZDRSOVANJA

Sistem za uravnavanje pogonskega zdrsovanja pri modelu CT 200h izboljša oprijem s cestiščem, zlasti med speljevanjem ali pospeševanjem na neravnih ali spolzkih podlagah. Takoj ko je zaznana nevarnost vrtenja koles na mestu, se izvedejo ustrezni ukrepi, ki zagotovijo oprijem.

SISTEM ZA URAVNAVANJE STABILNOSTI VOZILA

Sistem za uravnavanje stabilnosti vozila pomaga preprečiti izgubo nadzora nad vozilom, zlasti med hitro vožnjo skozi ovinke ali pri prvih znakih zdrsovanja. S selektivnim delovanjem zavor oz. zmanjšanjem moči se izboljša stabilnost in zmanjša hitrost vozila.

ELEKTRONSKA PORAZDELITEV ZAVORNE MOČI/SISTEM POMOČI PRI ZAVIRANJU

Elektronska porazdelitev zavorne moči deluje skupaj s sistemom ABS, da zagotovi optimalno zavorno moč za vsako kolo glede na razmere na cesti. Sistem pomoči pri zaviranju se aktivira med zaviranjem v sili in po potrebi samodejno poveča zavorno moč.

POMOČ PRI SPELJEVANJU NAVKREBER

Pomoč pri speljevanju navkreber ohranja zavorni tlak in tako pomaga preprečiti, da bi se vozilo CT 200h med speljevanjem na klancu pomaknilo nazaj. Poleg zmanjševanja utrujenosti voznika pomoč pri speljevanju navkreber v največji možni meri zmanjša zdrsovanje koles na spolzkih pobočjih.

Sistem za zaznavanje nevarnosti trka

SISTEM ZA ZAZNAVANJE NEVARNOSTI TRKA

Sistem za zaznavanje nevarnosti trka pri predvidevanju tveganja za trk uporablja radar za milimetrski izračun valovne dolžine in računalnik v vozilu. Če je tveganje veliko, voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili ter poviša zavorni tlak. Če trka ni mogoče preprečiti, sistem za zaznavanje nevarnosti trka aktivira zavore in zategne sprednja varnostna pasova.

Avdiosistem Mark Levinson®

AVDIOSISTEM MARK LEVINSON®

Novi CT 200h je na voljo z neverjetnim prostorskim avdiosistemom Mark Levinson® Premium Surround s 13 zvočniki. Avdiosistemi Mark Levinson so izdelani ekskluzivno za vozila Lexus, pri ljubiteljih zvoka pa so postali sinonim za zmogljivo zvočno tehnologijo. Vsak zvočnik tega po meri izdelanega sistema je oblikovan tako, da ustreza točno določenim akustičnim lastnostim v kabini. Sistem s 7.1-kanalnim digitalnim prostorskim zvokom nudi pravo izkušnjo domačega kina za uživanje v glasbi in, ko vozilo miruje, ogled DVD-jev ali predvajanje videoposnetkov z uporabo ustreznega kabla.

Mark Levinson je eden najbolj iskanih izdelovalcev luksuzne avdioopreme na svetu. Že od leta 1972 slovijo po predvajanju čistega zvoka in izjemni sposobnosti reprodukcije prefinjenih zvočnih odtenkov brez dodajanja ali odvzemanja izvirni interpretaciji. Sam Mark Levinson je izdelal odrsko mešalno mizo za nastope v Woodstocku leta 1969 in od takrat velja za enega ključnih mož pri nastanku industrije vrhunskih avdiosistemov.

Čeprav je več proizvajalcev luksuznih vozil želelo uporabiti njihove izdelke, je vrhunska oprema Mark Levinson vgrajena samo v naša vozila. Vozila Lexus so zasnovana tako, da zagotavljajo izjemno prefinjeno in tiho vožnjo, zato omogočajo popolno akustično doživetje – kot v koncertni dvorani. Sistem Mark Levinson je skrbno prilagojen edinstvenemu akustičnemu okolju vsakega Lexusovega modela s pravo nastavitvijo komponent in zvoka ter postavitvijo zvočnikov.

Izbira načina vožnje

IZBIRA NAČINA VOŽNJE

Novi CT 200h ponuja štiri različne načine vožnje, ki jih lahko izberete glede na razmere na cesti ali glede na svoje razpoloženje – od popolne sproščenosti do dinamičnosti in športnosti. V načinu EV (električno vozilo) model CT poganja samo elektromotor, ki ne proizvaja CO2 ali NOx, ne porablja bencina in je skoraj popolnoma tih. Če izberete način Eco, se moč motorja in izbira prestave prilagodita, inteligentno uravnavanje delovanja klimatske naprave in ogrevanja sedežev pa pripomoreta k manjši porabi goriva. Način Normal je idealen za vsakodnevno vožnjo.

Če želite bolj živahno vožnjo, izberite način Sport in vozilo bo prilagodilo delovanje stopalke za plin bolj neposrednemu pospeševanju ter ustrezno nastavilo različne sisteme krmiljenja, sisteme za uravnavanje pogonskega zdrsovanja ter sisteme za uravnavanje stabilnosti vozila. Poleg tega se barva osvetlitve armaturne plošče spremeni iz pomirjujoče modre v športno rdečo, indikator ekološke vožnje pa se spremeni v merilnik vrtljajev.

Prilagodljivi tempomat

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

Z radarjem, ki je del sistema za zaznavanje nevarnosti trka, prilagodljivi tempomat (ACC) ohranja nastavljeno razdaljo med vozilom CT 200h in spredaj vozečim vozilom ne glede na njegovo hitrost. Ko je cesta ponovno prazna, prilagodljivi tempomat samodejno nastavi prvotno določeno hitrost.

Udobje notranjosti

UDOBJE NOTRANJOSTI

Novi model CT 200h odlikuje prostorna notranjost, izjemna prefinjenost in osupljiva kakovost, po kateri slovi znamka Lexus. Položaj za vožnjo odraža športnost in osredotočenost, sprednja sedeža pa nudita veliko udobja in ustrezno bočno oporo.

Kakovost v novem modelu CT 200h je vsepovsod: prefinjeno obdelano usnje, lepo obdelani leseni dekorativni vložki iz trajnostno upravljanih plantaž, brezhibno lakirane površine, ki sijejo intenzivneje in dlje kot pri katerem koli drugem kompaktnem vozilu (nanašamo samoobnavljajočo barvo, ki jo uporabljamo tudi pri naši vodilni limuzini LS). Vozila izdelujejo usposobljene ekipe, katerih delo nadzorujejo mojstri »Takumi«, ki pri vsakem vozilu CT preverijo, ali ustreza nagrajenim standardom. Ko je izdelava vozila zaključena, se preveri, ali deluje brezhibno in tiho. Sledi 30 km dolga končna testna vožnja.

Oglejte si izdelavo modela CT 200h

Šasija/aerodinamika

ŠASIJA/AERODINAMIKA

Model CT 200h je bil testiran in izboljšan v najnaprednejšem simulatorju vožnje na svetu, nato pa še na dirkališču. V zadnjem modelu so revolucionarne tehnologije lepljenja povečale togost šasije. To je v kombinaciji z obsežno uporabljenimi lahkimi materiali pripomoglo k izdelavi vozila, ki nudi veliko zadovoljstva pri vožnji in voznika nagrajuje z izjemno natančno vodljivostjo.

Model CT 200h ima odlično aerodinamiko zahvaljujoč nizkemu pokrovu motorja, dolgi strešni liniji in spojlerju, difuzorju oz. zavihkom kril na zadnjem delu vozila. Natančen ogled tega revolucionarnega kompaktnega vozila razkrije še več podrobnosti, na primer aerodinamični pokrov motorja/rezervoarja za gorivo in krilca, ki spominjajo na desko za surfanje ter izboljšajo stabilnost. Zaradi teh podrobnosti se ne povečata samo dinamičnost in vodljivost, izboljša se tudi poraba goriva ter zmanjša hrup zaradi vetra.

L-Finesse

L-FINESSE

Naši oblikovalci so za CT 200h uporabili dinamično različico ustvarjalne filozofije L-finesse (L je okrajšava za "Leading edge", vrhunskost). Središče pozornosti je drzna, široka in nizka vretenasta maska motornega pokrova, ki jo obdajajo biserna žarometa LED in dnevne luči. CT 200h ima dolg aerodinamičen profil in anteno v obliki plavuti morskega psa, kar zagotavlja natančno vodljivost in manjši hrup zaradi vetra. Med aerodinamične lastnosti za boljšo stabilnost spadajo krilca v obliki jadralne deske pod vozilom ter krilca na zadnjih lučeh in stebričkih vrat.

Po želji lahko namestite dodatno opremo, na primer mrežo za tovor, preprogo za prtljažnik, pregrado za pse in oblogo prtljažnega prostora, CT 200h pa poleg tega omogoča še namestitev nosilca za kolesa, strešnega prtljažnika, strešnega kovčka in luksuznega nosilca za smuči. Za več podrobnosti si oglejte dodatno opremo.

Zadnje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom

ZADNJE VZMETENJE Z DVOJNIM PREČNIM VODILOM

Zadnje vzmetenje z dvojnim prečnim vodilom/vzdolžnim vodilom, ki je bilo zasnovano posebej za model CT 200h, omogoča udobno vožnjo, izboljšano okretnost pri vožnji skozi ovinke ter odlično stabilnost pri vožnji naravnost. Izdelava takšnega vzmetenja je v primerjavi z alternativami, ki temeljijo na vzmetnih nogah, bolj zapletena, zaradi svoje kompaktne oblike pa zaseda manj prtljažnega prostora. Zmogljivi blažilniki so na voljo tako za sprednji kot zadnji del vozila. Ti absorbirajo vibracije, povečajo udobje pri vožnji in pripomorejo k bolj natančnemu krmiljenju.

Izbira oblazinjenja in vložkov

IZBIRA OBLAZINJENJA IN VLOŽKOV

Natančno izdelano notranjost modela CT 200h lahko prilagodite svojemu okusu. Sodobno in obstojno blago je na voljo v petih barvah, od katerih so bile tri posodobljene za vozilo CT. Blago je serijsko na voljo v paketih opreme Eco in Comfort, dopolnjujejo pa ga vložki v nevihtno črni barvi.

V paketu opreme F SPORT so standardni okrasni elementi iz ekskluzivnega blaga/materiala Tahara v treh barvah in vložki s srebrno kovinsko oblogo. Obstaja tudi možnost nadgradnje na usnje F SPORT, pri čemer lahko izbirate med galaktično črno in temno rožnato barvno kombinacijo z možnostjo kompleta vložkov iz karbonskih vlaken.

Elegantno usnjeno oblazinjenje je serijsko na voljo pri paketu opreme Executive, pri čemer vložki v industrijsko črni barvi zagotavljajo pridih prefinjenosti. Usnje je na voljo v treh klasičnih barvah, naročite pa ga lahko tudi v okviru paketa za nadgradnjo paketa opreme Comfort.

Če imate raje vložke iz čudovito hrapavega lesa, lahko izbirate med tradicionalnimi koreninami jesena, ročno izdelanim lesom šimamoku in naravnim tropskim bambusom. Ves les pridobimo iz trajnostnih nasadov.

Najsodobnejša večpredstavnost

NAJSODOBNEJŠA VEČPREDSTAVNOST

V novem modelu CT 200h je na voljo najsodobnejša dodatna oprema z večpredstavnostno tehnologijo, ki vključuje navigacijski sistem Lexus Premium s povezanimi storitvami, kot je Google Street View®, in možnostjo izračuna najbolj ekološke poti.

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS PREMIUM

Novi CT 200h je na voljo z najsodobnejšim navigacijskim sistemom Lexus Premium z elegantnim 7-palčnim zaslonom, ki ga je mogoče upravljati s tehnologijo Remote Touch ali glasovnim upravljanjem. Z živahno in razločno 3D-sliko ter vrsto kartografskih možnosti lahko sistem, kadar je vozilo parkirano, celo ustvari kodo QR za optično branje s pametnim telefonom. Tako se lahko do končnega cilja sprehodite. Večpredstavnostni sistem prav tako nudi storitve, kot so spletno iskanje, Google Street View®, Panoramio®, ali celo prebere prejeta besedilna sporočila. Poleg tega lahko posredujete pot iz mobilne naprave v navigacijski sistem modela CT 200h.

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS

Model CT 200h je na voljo z navigacijskim sistemom Lexus. Ta deluje prek središčno nameščenega multimedijskega sistema Lexus Media Display. Je hiter in uporabniku prijazen ter nudi vrsto kartografskih možnosti.

MULTIMEDIJSKI SISTEM LEXUS MEDIA DISPLAY

Novi model CT 200h je mogoče naročiti z multimedijskim sistemom Lexus Media Display s 7-palčnim zaslonom, ki se upravlja z vrtljivim gumbom. Prek tega prikazovalnika lahko prilagodite nastavitve za avdiosistem in klimatsko napravo ali spremljate porabo električne energije. Združljive pametne telefone je mogoče »zrcalno povezati«, tako da si lahko ogledate in upravljate določene elemente svojega telefona.

SISTEM ZA POMOČ PRI PARKIRANJU

Prestavite v vzvratno prestavo in na prikazovalniku multimedijskega sistema Lexus Media Display boste videli, kaj je za vašim avtomobilom. Pri izboljšanem navigacijskem sistemu Lexus Premium, ki je na voljo za vozilo, se dodatno prikažejo navodila na zaslonu ter tako olajšajo parkiranje.

NI ZADETKOV

Značilnosti vozila, ki bi ustrezale vašim iskalnim pogojem, ni bilo mogoče najti. Razširite iskanje in poskusite znova.

ct 200h takumi

IZDELAVO VOZIL CT 200h NADZORUJEJO MOJSTRI »TAKUMI«, KI VSAKO VOZILO PREGLEDAJO TUDI V NAŠI »TIHI KUPOLI«.

CT Sport

ct sports edition hero

UŽIVAJTE V DRZNI NOVI OBLIKI KOMPAKTNEGA VOZILA, KI GA POGANJA NAJBOLJ PRILJUBLJENA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA NA SVETU

CT 200h Sport, ki ga izdelujemo v našem nagrajenem proizvodnem obratu na Kjušuju, na novo določa kakovost izdelave za tovrstna kompaktna luksuzna vozila. Ergonomska ogrevana sprednja sedeža (na voljo v blagu/ekskluzivnih okrasnih elementih iz materiala Tahara) zagotavljata izjemno bočno oporo med zavijanjem in odlično držo na daljših poteh. V notranjosti vse odraža kakovost znamke Lexus – od v usnje oblečenega volanskega obroča do podrobnosti kabine, ki so mehke na dotik. Za večje udobje vam elektronska klimatska naprava omogoča natančno uravnavanje temperature, medtem ko funkcije, kot so elektrokromatska ogledala, zagotavljajo sproščujočo vožnjo.

V notranjosti vse odraža kakovost znamke Lexus – od v usnje oblečenega volanskega obroča do podrobnosti kabine, ki so mehke na dotik. Za večje udobje vam elektronska klimatska naprava omogoča natančno uravnavanje temperature, medtem ko funkcije, kot so elektrokromatska ogledala, zagotavljajo sproščujočo vožnjo. CT 200h Sport je na voljo z žarometi LED, ekskluzivnimi litimi platišči ter naprednimi tehnologijami, kot sta navigacijski sistem Lexus in izbira načina vožnje.

CT200h SportEdition Features 001

17-PALČNA LITA PLATIŠČA

Dinamično oblikovana potemnjena/sijajna lita platišča, ki so na voljo samo za model CT 200h Sport, imajo privlačen dizajn s petimi dvojnimi kraki. Pnevmatike z nizkim profilom omogočajo izjemno vodljivost.

ct sports edition 002

ČRNI OBLIKOVALSKI POUDARKI

Značilni oblikovalski poudarki – pod vrati, na srednjem stebričku vrat in okrog vretenaste maske motornega pokrova – v kombinaciji s prepoznavno črno streho dopolnjujejo privlačen videz modela CT 200h Sport.

ct200 accessories 003

TEMPOMAT

Ko voznik nastavi želeno hitrost, jo model CT 200h Sport vzdržuje brez njegovega posredovanja. Ob zaviranju ali pospeševanju se tempomat izklopi, vendar ga je mogoče znova vklopiti s pritiskom gumba.

ct sports edition 004

ŽAROMETI LED

Opcijski žarometi LED s kratkim snopom porabijo manj energije, imajo daljšo življenjsko dobo in so odzivnejši od običajnih žarnic. Opremljeni so s sistemom visokotlačnega pranja, funkcijo samodejne nastavitve višine snopov in sprednjima meglenkama LED.

ct sports edition 005

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS

Model CT 200h Sport je na voljo z navigacijskim sistemom Lexus, ki ga je mogoče upravljati prek sredinskega prikazovalnika Lexus Media. Sistem je hiter, uporabniku prijazen in ponuja številne kartografske možnosti.

ct sports edition 006

DVIŽNO IN DRSNO STREŠNO OKNO

Če želite v kabino modela CT 200h Sport spustiti več svetlobe in zraka, si lahko omislite električno dvižno in drsno strešno okno, zatemnjeno zadnje steklo in zadnji stranski stekli pa potnikom omogočajo večjo mero zasebnosti.

CT 200h F SPORT

ct 200h fsport

OSUPLJIVA OBLIKA

Model CT 200h F SPORT združuje drzno obliko in ekskluzivno izpopolnjeno vodljivost, ki jo je razvila ekipa, odgovorna za proizvodnjo legendarnega superavtomobila LFA in zmogljivih modelov F, in sicer RC F in GS F. Rezultat vas bo navdušil. Izboljšave zunanjosti vključujejo večjo Lexusovo vretenasto masko motornega pokrova z mrežastimi elementi v obliki črke L, cevi za ohlajanje zavor in aerodinamična krilca za izboljšan oprijem s cestiščem.

Znotraj izjemno športnega kokpita boste odlično povezani s svojim modelom F SPORT. Ročno šivani športni sedeži vas zaobjamejo od bokov do ramen. Ergonomski športni volanski obroč in naluknjane aluminijaste stopalke zagotavljajo izjemen občutek in užitek pri vožnji.

BUSINESS EDITION

2017 CT 200h Business Edition

TA OMEJENA IZDAJA MODELA JE KOT NALAŠČ ZA MESTNE DELAVCE, SAJ ZDRUŽUJE LEXUSOVO PREFINJENOST Z ZMOGLJIVOSTJO HIBRIDNEGA VOZILA.

Enkratna lita platišča, najnovejši navigacijski in avdiosistem, ogrevani ergonomski sedeži ter ekskluzivno obstojno oblazinjenje Tahara poskrbijo, da boste v tem avtomobilu sproščeni tudi na daljših potovanjih. V načinu EV motor ne proizvaja izpustov in je skoraj popolnoma tih, poleg tega ponuja enakomerno zmogljivost in konkurenčne stroške uporabe med običajno vožnjo, saj emisije CO2 znašajo pičlih 88 g/km.

Zaradi lahkotne povezljivosti s pametnim telefonom lahko poslušate glasbo prek avdiosistema Panasonic®, ki ima opne zvočnikov iz smole bambusovega oglja, kar zagotavlja boljši zvok in večje možnosti recikliranja. Nenazadnje je tu še 7-palčni zaslon, s katerim dostopate do navigacijskega sistema Lexus in do podatkov o delovanju vozila.

CT200h BusinessEdition Features TaharaUpholstery

EKSKLUZIVNO OBLAZINJENJE TAHARA

Oblazinjenje Tahara smo razvili z namenom, da bi bilo obstojno in hkrati okoljsko učinkovito. V polni različici je ekskluzivno na voljo za model CT 200h Business Edition, pri njegovi proizvodnji pa se porabi manj energije kot pri tradicionalnem postopku strojenja usnja.

CT200h BusinessEdition Features ParkingAssist

SISTEM ZA POMOČ PRI PARKIRANJU

Osrednji navigacijski sistem olajša parkiranje, saj prikazuje pogled za vozilom, ko vklopite vzvratno prestavo.

CT200h BusinessEdition Features 16AlloyWheels

17-PALČNA LITA PLATIŠČA

Lita platišča s petimi dvojnimi kraki so dinamično oblikovana in potemnjena. Pnevmatike z nizkim profilom omogočajo izjemno vodljivost.

CT200h BusinessEdition Features LEDHeadlights

ŽAROMETI LED

Opcijski žarometi LED za model Business Edition porabijo manj energije, imajo daljšo življenjsko dobo in so odzivnejši od običajnih žarnic.

2017 CT 200h BusinessEdition Features CruiseControl

TEMPOMAT

Ko voznik nastavi želeno hitrost, jo model Business Edition vzdržuje brez njegovega posredovanja.

CT200h BusinessEdition Features Navigation

NAVIGACIJSKI SISTEM LEXUS

Model Business Edition je na voljo z navigacijskim sistemom Lexus, ki ga je mogoče upravljati prek sredinskega medijskega prikazovalnika.

ct 200h driving simulator

RAZVILI SMO NAJNAPREDNEJŠI SIMULATOR VOŽNJE NA SVETU, V KATEREM NE PREIZKUŠAMO SAMO VOZILA, AMPAK TUDI VOZNIKA.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ