concept cars

KONCEPTNI
AVTOMOBILI

Konceptni avtomobili podjetja Lexus nudijo zanimiv vpogled v naše oblikovalske smernice prihodnosti.

main menu lexus brand

INOVATIVNOST
DIZAJNA

Na teh spletnih straneh so predstavljeni nekateri izmed naših najbolj presenetljivih oblikovalskih konceptov in nekateri primeri vozil.

hybrid cars

HIBRIDNI
AVTOMOBILI

Na voljo je veliko tipov hibridnih avtomobilov in vsem je skupna ena stvar.

lexus service

LEXUSOVE
STORITVE

Z enostavnim vnosom poiščite svoje najbližje Lexusove prodajne ali servisne centre.

LEXUS IN ZVEZDNIK DANE DEHAAN,
BODOČI VALERIAN, NA PREDPREMIERI
ENOSEDEŽNEGA PLOVILA »SKYJET« V MIAMIJU

PLOVILO SKYJET V PRIHAJAJOČEM ZNANSTVENOFANTASTIČNEM
FILMU »VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV« REŽISERJA LUCA BESSONA

Na prireditvi Lexus Lifestyle 2017 v Miamiju je naslovni junak filma VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV, Dane DeHaan, odkril repliko glavnega zasledovalnega plovila iz celovečerca. Enosed SKYJET se je prvič predstavil na zelo zanimivem Lexusovem dogodku v Miamiju, kjer so bili prikazani najnovejši proizvodi in dejavnosti s področja življenjskega sloga te luksuzne blagovne znamke. SKYJET je ustvarila filmska ekipa s ciljem predstaviti vozilo, ki je sicer realno osnovano, vendar ustreza svetu Valeriana, ki je postavljen 700 let v prihodnost. Ustvarjalci filma so sodelovali z Lexusovimi oblikovalci, da bi vključili sodobne oblikovne poteze s prilagoditvami aktualnih slikovitih modelov v končno podobo plovila SKYJET. Končna oblika vključuje prilagojeno interpretacijo značilne Lexusove vretenaste maske motornega pokrova in obliko žarometov, ki je podobna kot pri težko pričakovanemu športnemu in aerodinamičnemu kupeju Lexus LC 2018. Pri oblikovanju notranjosti konceptnega modela je filmski kreativni tim našel navdih v najnovejšem razvoju umetne inteligence in naprednih tehnologijah vmesnika človek-stroj (HMI) blagovne znamke Lexus. Zgodba prav tako vključuje umišljeno energijsko kapsulo prihodnosti, ki temelji na Lexusovi inovativni tehnologiji vodikovih gorivnih celic. Prve podobe vozila si je bilo mogoče ogledati v novembru, na dan predstavitve napovednika filma.

Dane je ob odkritju plovila dejal: »Vedno sem si želel sodelovati z Lucom Bessonom, ker v svojih filmih resnično izpili vsako podrobnost in s tem prikaže zgodbo na najbolj domiseln način. Sodelovanje z Lexusom pri izdelavi plovila SKYJET to potrjuje, saj bodo epske scene lova in zasledovanja s tem plovilom zagotovo med najvznemirljivejšimi trenutki filma.« Koreografija odkritja replike je ponudila dramatično svetlobno predstavo, nato pa je na oder stopil Dane in spregovoril o snemanju s plovilom SKYJET ter ustvarjanju kadrov z glavno igralko Caro Delevingne in režiserjem Lucom Bessonom. Spiros Fotinos, vodja globalnega trženja blagovne znamke pri Lexusu, je o partnerstvu povedal: »Ko nam je Luc prvič predstavil svojo vizijo filma, je postalo jasno, da imamo enak cilj preseči običajno in ustvariti neverjetna doživetja. Z Lexusovega stališča je pritegnil izziv snovanja oblike in tehnologij za SKYJET. Poleg sodelovanja naše blagovne znamke v tej izjemni zgodbi smo lahko uživali ob pogledu na naše oblikovalce in inženirje, ko smo jim povedali, da bodo ustvarili vesoljsko plovilo!« Lexus bo v naslednjih sedmih mesecih pripravil številna izjemna doživetja, s katerimi bodo filmski navdušenci po vsem svetu lažje dočakali prihod filma na kinematografska platna v avgusta 2017.

Več o filmu VALERIAN IN MESTO TISOČERIH PLANETOV na omrežjih:
- Facebook: https://www.facebook.com/ValerianMovie
- Twitter: https://twitter.com/ValerianMovie
- Instagram: https://instagram.com/valerianmovie/

O VALERIANU

Vizionarski scenarist in režiser Luc Besson je vzel izvorno serijo klasičnih stripov Valerian in Laureline in nadgradil legendarno zgodbo v sodobno, edinstveno in epsko znanstvenofantastično sago. Valerian (Dane DeHaan) in Laureline (Cara Delevingne) sta specialna agenta vlade človeškega ozemlja, ki ohranjata red po vesolju. Poveljnik (Clive Owen) ju pošlje na misijo v dih jemajoče medgalaktično mesto Alpha, brezkončno metropolo, kjer živi na tisoče različnih vrst bitij iz vseh koncev vesolja.

17-milijonsko prebivalstvo Alphe je skozi čas združilo svoje talente, tehnologije in vire v skupno korist. Vendar žal vsi nimajo tega cilja; na delu so namreč nevidne sile, ki ogrožajo našo vrsto.

Cilj Evropske direktive o zasebnosti in elektronskih komunikacijah je varovanje vaše zasebnosti. Podjetje Lexus na svojih spletnih straneh uporablja besedilne datoteke, imenovane piškotki, da si zapomnijo strani, ki ste jih obiskali in kaj ste na teh straneh počeli. Uporabili smo le piškotke, ki so ključnega pomena za delovanje spletnih strani. Poleg tega uporabljamo tudi piškotke za shranjevanje za vas uporabnih informacij, na primer podatkov o vašem najbližjem prodajalcu ali vozilih, ki ste jih morebiti konfigurirali. Prosimo vas za dovoljenje, da uporabimo dodatne piškotke za izboljšanje naših spletnih strani za vas.

VEČ INFORMACIJ